oscar mulero solid grooves 19-03-2004

Utrecht bruist op het gebied van techno & electro weer de laatste paar maanden. Veel internationale dj's en acts vonden hun weg richting de stad centraal gelegen in Nederland. Één van de hofleveranciers van die dj's en acts is de organisatie van het feest Solid Grooves. Dit feest vindt meerdere malen per jaar plaats in Tivoli aan de oudegracht in Utrecht. Tijdens de editie van januari was bijvoorbeeld James Ruskin uitgenodigd en in het verleden kwamen ook al eens namen zoals Marco Remus, Deetron, Bone, Mike Dearborn langs.

Voor deze editie had de organisatie ook weer twee grote namen voor ons in petto. De voorgeschiedenis rond de eerste dj is een aparte. Hij was al veel eerder uitgenodigd maar tot twee maal toe kon hij door omstandigheden niet komen draaien. Eerst was hij uitgenodigd voor het 5-jarig bestaan van Solid Grooves en later voor een andere editie van het feest in september. De man waar ik het over heb luistert naar de naam Jay Denham. Deze Amerikaan, die vooral bekend staat om zijn energieke harde techno, zou deze avond gaan afsluiten.

De andere naam die op de flyer pronkte was die van de Spanjaard Oscar Mulero. Hij is nog niet zo heel lang bekend in Nederland maar zijn ster is het laatste jaar flink reizende. Bekend vanwege zijn minimale techno zou hij deze avond voor Denham gaan draaien. Daarnaast werden deze mannen uiteraard weer ondersteund door de resident dj Invite, een talent die ook zeker de aandacht verdient. Iets wat de organisatie ook onder ogen ziet getuige het feit dat hij tijdens de volgende editie een uurtje eerder mag openen zodat hij wat langer kan draaien.

We waren zoals gewoonlijk weer vroeg aanwezig om de set van Invite te kunnen horen en de eventuele drukte voor te zijn. Met de drukte viel het nog mee op dat tijdstip en Invite was ook ietsje later begonnen vanwege wat problemen met het licht. Daardoor draaide hij uiteindelijk maar drie kwartier. Zijn set die hij op drie decks draaide was daardoor gelijk al vrij stevig maar het publiek pikte dat goed op en de sfeer zat er al snel in.

Na hem nam zoals al eerder gezegd Oscar Mulero het over. Hij ging verrassend genoeg door waar Invite gebleven was, met het draaien van wat hardere platen. Maar al snel ging hij meer de richting op van de minimale techno platen. Het begon ook steeds drukker te worden en het enthousiasme in het publiek was goed te merken door het veelvuldige gejuich. Tegen het einde van de set gingen zelfs de ingangen tot het balkon open. Het was voor mij al weer vijf jaar geleden dat ik daarop was geweest en ik snap nu waarom het toendertijd zoveel indruk op me heeft gemaakt. Een heerlijk uitzicht, even weg van de drukte en nog steeds een perfecte muziekkwaliteit zijn factoren die het verblijf op zo’n balkon toch zeer aangenaam maken. Nagenoeg de rest van het feest heb ik dan ook daar gestaan.

Toen was het eindelijk zover voor de opwachting van de man uit Amerika. Zijn eerste plaat zette gelijk de toon voor resterende twee uur. Harde dansbare techno, perfect om deze technoavond mee af te sluiten. Zoals altijd waren deze twee uren dan ook weer zo voorbij.

De sfeer en muziek op deze editie waren wederom weer top en dit feest begint dan ook vaste prik voor me te worden. Voor iedereen die nog niet geweest is kan ik deze avonden dan ook zeker aanraden. Noteer dan ook gelijk woensdag 19 mei in je agenda, dan komen namelijk Ben Sims en Blake Baxter langs.

Comments

 • Chris

  Chris

  25 March 2004

  Cool reportje! was weer een tijdje geleden hè? Je bent het niet verleerd! Mulero zou ik eerder als duister omschrijven dan als minimaal, maar je vond hem dus vet! :D

 • Goedie

  Goedie

  25 March 2004

  Duister is inderdaad een betere omschrijving, maar vond hem inderdaad erg vet draaien! &)

  En moet komende tijd toch maar weer eens wat vaker gaan schrijven, ben veelste lui geweest de laatste tijd ;-).

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  25 March 2004

  toch leuk dat je de tijd neemt hiervoor, ondanks je bezette agenda!

  en wat Bart Skils heeft met platen keus, heb jij met woorden! VET report!

Comments are closed