Traffic januari 2004

Lieve X, 23 januari
Zoals je weet bestaat mijn halve leven naar het zoeken van vluchtwegen. Het klinkt raar, het is de waarheid.
Ik zou graag willen weten wat je te zeggen hebt, als ik mijn mond hou, als ik eindelijk mijn mond hou. Ik zou willen weten hoe woordloos een stilte kan zijn. Omdat ik weet dat duizend woorden af en toe minder zeggen dan een stilte van een seconde.
Let me finish this dream. I must cry.
Dexter.

Het is alweer een tijd geleden dat ik je heb geschreven. Ik ben een tijdje weggeweest, maar zoals je weet blijf ik nooit lang weg.
Gisteravond was ik in de Melkweg, Traffic. Daarvoor hadden we even wat gedronken bij een vriendinnetje op Surinamerplein, ook hadden we nog wat muntjes van werk die we zeker even moesten opdrinken op het Leidseplein. Dus goed gevuld waren we zeker toen we bij de Melkweg naar binnen gingen. Natuurlijk was de groep uit het Gooi er ook weer. Bart Skils draaide van twaalf tot twee, en hij bevestigde voor de zoveelste keer de afgelopen maanden, sinds Awakenings, sinds de vorige Traffic, sinds Voltt, dat hij inmiddels behoort tot de betere dj's. Toch zouden we hem graag een keertje willen horen afsluiten, ik ben, zoals je weet een liefhebber van goede techno.

Om twee uur zou een maatje van Oscar Mulero een liveset gaan doen. Je weet wel, zonder platen, maar met een drumcomputertje en een zooi knopjes. Christian Wünsch. Inderdaad, dat is die Spaanse producer die onder andere Contamination en tig andere goede producties op zijn naam heeft staan, onder andere onder het label van Mulero: Tsunami.
Ik heb trouwens een goede tip voor je, ook van Tsunami, Takaaki Itoh. Moet je maar even wat dingen dowloaden. Maar dit terzijde.
Ook was het even tijd om te chillen en wat bij te praten met de jongens. Het melkweg cafe, kan zo de melkweg coffeeshop genoemd worden. De sfeer was ook uitermate relaxed, net als binnen trouwens. Hier was het tijd voor wat rustigere minimale muziekjes. De jongens van Mono hadden hier de touwtjes in handen, weet je nog dat ik je vertelde over dat feestje in de 020?
David Labeij, Eelco, Boris Werner en Aron Friedman waren dus ook in het cafe. Leuk voor ons, maar misschien minder leuk voor hunzelf. als ze optredens moeten missen van Skils en Wünsch.
Wünsch was de persoon die ik nog nooit had gehoord, en waarover ik geweldige dingen had gehoord. Bart had het volk al in extase gebracht met enkele knallers op het einde van zijn set met net als op Awakenings weer enkele off beat platen, wat toch altijd goed is voor wat handen in de lucht, en interne schreeuwmomenten. Ik wilde graag dat je bij me was op die momenten, maar je moet het doen met de foto's die later hier ook bijgezet zullen worden.
Wunsch toch ook bekend om zijn off beat, en om zijn duistere sound, maakte het zeker waar.

Onder andere zijn knaller Contamination kwam voorbij, alsmede enkele andere eigen producties. De man, die een shirtje aanhad van Tsunami -Skils trouwens van Warm up, verzorgde zijn set niet 100% live. Wat toch behoorlijk jammer is, maar ik kan bijna geen enkele live act opnoemen die wel 100% live is. Ook al lijkt het misschien dat ik nu Chinees ga praten, het is eigenlijk vrij simpel. De dj loopt gewoon zijn lijstje af met knopjes die hij moet open en dichtdraaien, met voorgeprogrammeerde dingetjes. Vandaar dus niet live, maar zoals je zou zeggen in zangtermen: playback.

Hierna, de Engelsman Mark Broom. Van hem had ik je nog dat slipmatje laten zien, die ik had weten te veroveren op Speakerplay toen hij een daverende set neerzette. Broom de man die bekend is met zijn label Pure Plastic en die al meer dan honderd (!) producties op zijn naam heeft staan.

Hij was de man die het licht uit moest doen in de Melkweg, of, zoals je wilt, het licht aan. Zijn eerste uur was zeker vermakelijk. Hele drukkende techno, wat mij bij vlagen deed denken aan de sound van Secret Cinema op Awakenings, en wat ik het beste kan omschrijven als kogeltechno. Loodzware bassen denderden uit de speakers, en hoewel eerder op de avond de speakers een beetje overstuurd leken, was er nu niks meer aan de hand. Misschien wel het hoogtepunt van zijn set was zijn eigen productie onder de naam Rue East - Birmingham, onder andere geproduceerd met Ben Sims. Hierna verwachten we toch echt wel een tempootje hoger, maar dat lukte hem niet helemaal. Het laatste uur draaide hij meer hypnotiserende techno met af en toe een vlaagje acid, in plaats van de lijn van de avond voort te zetten, en misschien wel rauw en duister af te sluiten. Misschien een beetje teleurgesteld in het laatste uurtje Broom, toch kan ik zeker voldaan terugkijken op Traffic.
De visuals die me deden denken aan alles wat ik nu mis, Dexter van Villalobos in het cafe, de groep met wie ik was, en een geweldig optreden van Skils hebben een editie van Traffic weer vervolmaakt.

Hou Traffic on tour in de gaten, en let op de line up voor de volgende Traffic in maart (?) Skils heeft, zoals je weet, een neusje voor opkomende nog relatief onbekende dj's die potentie hebben om mensen dit melkwegstelsel uit te blazen.
Misschien, ben je er volgende keer wel bij?

Roderik Bratianu Melkwegcafe Amsterdam

Let me finish this dream.
I must cry.

Party pics: here!

Comments

 • Geiz

  Geiz

  25 January 2004

  traffic was weer dik! Je vroeg me net op msn ro hoe ik het had gevonden, maar stond mn nieuwe vinyltjes te draaien. Welnu dit vond ik er van:

  GEZELLIG!!! weinig gehoord van de djs's van bart een uurtje ongeveer, wunsch een half uurtje en broom een 3 kwartier denk ik. Vond broom een tikkel tegenvallen, beetje vlak en monotoom (wat erg vet kan zijn, op de rachmad style, helaas had het dat niveau niet. ik hoorde dan ook het tweede uur van zn set). Wunsch was het beste wat ik van hem heb gehoord (3x dacht ik). De boxen hadden het zwaar onder zijn bewind, maar toch leek het in de melkweg het beste uit de voeten te komen ivm. awake en techno rumba. Iets dat ik zeker niet vreemd vind :-). Bartje was gewoon weer bartje, hij staat onder hand garant voor kwaliteit setjes, wederom genieten!

  Voor de rest heb ik bijna de hele avond aapjes lopen kijken in het café. Toch grappig om al die mensen leip te zien doen als jij het niet ben. Voelt toch als een soort van zelf-reflectie :D.

  Tot zover en niet verder!

  Tschüss

 • Chris

  Chris

  25 January 2004

  Ja het was weer top!
  Volgende traffic in Maart = Traffic on tour geloof ik. Helaas daar niet bij. Wie kwamen er ook alweer? Echoplex, Rumenige & Loktibrada, eeuh…
  En lekker tot 6 uur!
  Dexter in het café was inderdaad een cool moment! Handjes in de lucht, juigen… en dat in het café!
  Heb zooo veel zin in Voltt!

 • Ro

  Ro

  25 January 2004

  Volgens mij niet Toky & Dalo, maar Reeko…of alledrie? :-D

 • kwab

  kwab

  26 January 2004

  Ro grr :-)

  Traffic on tour is met Toky & Dalo, Echoplex, Bart.
  De volgende Traffic is nog geheim ;-)

 • Goedie

  Goedie

  26 January 2004

  Ken redelijk wat namen, maar Toky & Dalo zegt me helemaal niks, wie zijn dat? :)

  [edit]
  Lees nu ineens dat het Rumenige & Loktibrada zijn…

 • Ro

  Ro

  27 January 2004

  ssssssst ;-)

 • Goedie

  Goedie

  27 January 2004

  :D

Comments are closed