De naar verluidt duurste maand van het jaar is weer aangebroken. De meeste mensen zullen het misschien wat rustiger aan doen gezien de feestdagen in deze maand. Voor degene die niet genoeg krijgen van het stappen en daarvoor het liefst op rantsoen gaan zal ik dan toch weer een overzicht geven van wat er deze maand weer te doen is. Daarbij wil ik even de kanttekening plaatsen dat ik de laatste week van het jaar oversla omdat er ook een aparte preview van de oudejaarsfeesten zal verschijnen.

Weekend van zaterdag 6 december
Op de vrijdag kunnen de Richie Hawtin fans, waar wij er een van in onze crew hebben ;-), hun borst nat maken want hij staat dan op het feest Speakerplay samen met onder andere Steve Rachmad. Voor de mensen die niet zo van minimaal houden en van het iets stevigere werk is de Chris Liebing solo in de Las Palmas in Rotterdam misschien wat. In de Sinners in Amsterdam viert TGIF haar alweer vijfde verjaardag. The Matrixx viert deze hele maand het einde van het jaar. Deze vrijdag doen ze dat met onder andere Dana, Luna en Pavo. Maar misschien ook iets om niet te missen is de Atlantic breakers album tour in de Rechter in Eindhoven met de Nederlanders Pako & Frederik.

Tiësto staat op de zaterdag in Nijmegen in de middelpunt van de belangstelling, hij zal dan in de Matrixx gaan draaien. In Rotterdam komt niemand minder dan de Brit Nathan Coles naar de Off Corso toe om een set te draaien. In Eindhoven staan Robert Natus en Remy respectievelijk in de Effenaar en de Rechter. De Amsterdamse club Mazzo heeft de Amerikaan France Harris uitgenodigd op het feest 23 and rising. En uiteraard voor de mensen die meer van een groot feest houden in plaats van een kleine club avond is er natuurlijk het feest Impulz in de Brabanthallen in de Den Bosch.

Weekend van zaterdag 13 december
De maandelijkse Rootz avond in Mazzo staat deze vrijdag weer op het programma, het is weer een van de weinige mogelijkheden om Olav Basoski te zien draaien. Op deze vrijdag zijn er ook twee leuke feestjes voor de technoliefhebbers. Transistor met onder andere Johannes Heil en Ultimate Techno met onder andere Benny Rodrigues. Maar voor de rest zijn er niet zo heel veel interessante dingen op de vrijdag.

De zaterdag daarentegen staat helemaal vol met leuke avonden. In Amsterdam is er bijvoorbeeld Audio Bulley’s in de Melkweg. Ook kan je daar naar de tweede verjaardag van Dutchtechno waar onder andere Robert Natus zal draaien. In de Mazzo draait onder andere Roog en in de Club More Marcella. Tiësto fans zullen ook weer hun weg richting Amsterdam vinden want hij draait deze avond in de Powerzone. Maar voor leuke feesten op de zaterdag hoef je niet alleen richting Amsterdam. Zo is er in Den Haag de Release Everybody avond met Sasha. In Utrecht kun je naar Metro Area in de Winkel van Sinkel. De organisatie van ON pakt weer uit met het talent Alex Kid van het F-Comm label in de Off Corso. En als we het dan toch over technoavonden hebben kunnen we natuurlijk niet Planet Rose overslaan in Nijmegen. Zij hebben een groot gedeelte van het Highlandbeats label uitgenodigd. En zo kan ik nog wel even doorgaan, genoeg leuke feesten deze zaterdag.

Weekend van zaterdag 20 december
Dit is het derde weekend op rij dat er de mogelijkheid is om Tiësto in ons kikkerlandje te zien. Deze keer zal hij op vrijdag in de Asta in Den Haag draaien. In de Off Corso start op deze vrijdag een nieuw concept genaamd Music People en op de line-up staat onder andere Steve Bug. Voor de mensen die van soulfull house houden is the Groove in de Mazzo of TGIF in Sinners misschien wat. Wie tijdens deze vrijdag misschien toch wat techno wil horen is het misschien aan te raden om eens over de grens te kijken en naar Art|fact in St-Niklaas in België te gaan. Hier staan onder andere Andreas Kremer en Cyrix.

Innercity is op de zaterdag een feest dat volop in de aandacht staat. Duizenden mensen leven naar dit feest toe en gaan die zaterdag dan ook helemaal uit hun dak. Maar naast dit grote evenement zijn er nog genoeg andere leuke feesten. Zo kan je in Amsterdam naar het Hed Khandi feest in Hotel Arena, (gratis naar) Roog in de Powerzone of Gregor Salto in Club More. King Britt komt richting Rotterdam naar de Off Corso en Billy Nasty is te vinden in de Lay Down in Utrecht. Ook speciaal is de samenwerking tussen Planet Rose en Technotica in Simplon. Deze twee organisaties hebben hun krachten gebundeld en Surgeon uitgenodigd.

Weekend van zaterdag 27 december
Vrijdag staat helemaal in het teken van de viering van tweede kerstdag. Veel feesten staan helemaal in het teken van deze feestdag. Zo is er in Club Silly Symphonies de X-mas session special met onder andere Remy. In de Mazzo staan onder andere C-Jay en Mike van Loon op het kerstfeest. In Utrecht komt er een dokter op bezoek. Dr.Lektroluv zal op het Electronation feest in Tivoli de Helling draaien. Maar er wordt deze dag niet alleen kerst gevierd, in Amsterdam vieren ze bij de Powerzone het driejarig bestaan samen met onder andere Roog.

De laatste zaterdag van het jaar staat ook aardig volgeboekt. Zo kun je naar: Marcella, Johan Gielen, Fabric Lig, Steve Rachmad, Laidback Luke, Dave Clarke, Benny Rodrigues, Surgeon, Gene Farris & Remy, Acid Junkies, Rolando, Michel de Hey & Secret Cinema, Joop of Technoboy. Genoeg te doen dus voor degene die deze laatste zaterdag willen uitgaan in plaats van oudejaarsavond. Maar in ieder geval is er in de laatste maand ook weer genoeg te doen!

Zoals eerder gezegd is dit niet de laatste preview van het jaar er zal namelijk nog een speciale preview over de oudejaarsfeesten verschijnen.

Comments

 • Chris

  Chris

  3 December 2003

  Richie-fan in de crew?? wie dan?? :P

  Deze maand verwacht op Groovetrackers:
  - Foto's en report Speakerplay
  - Report Chris Liebing Solo
  - Report Transistor (12-12) (win kaarten)
  - Report Innercity
  - Foto's en report Awakenings

  En natuurlijk de wekelijkse column van Roderik, nieuws en vele agenda updates!! :D

 • Goedie

  Goedie

  3 December 2003

  Richie-fan in de crew?? wie dan?? :P
  Geen idee, misschien een leuke vraag voor een volgende prijsvraag :D

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  3 December 2003

  Richie-fan in de crew?? wie dan??

  Deze maand verwacht op Groovetrackers:
  - Foto's en report Speakerplay
  - Report Chris Liebing Solo
  - Report Transistor (12-12) (win kaarten)
  - Report Innercity
  - Foto's en report Awakenings

  En natuurlijk de wekelijkse column van Roderik, nieuws en vele agenda updates!!

  Er word wat van mij verwacht :r

  Ik ben iig aanwezig op de solo van Liebing, hoop ook op Innercity (helaas persaanvraag niet doorgegaan) en Audio Bulley's in de Milky way.

 • Chris

  Chris

  3 December 2003

  Oh ja! Zou ik bijna de audio bulleys vergeten!! :)

 • Goedie

  Goedie

  3 December 2003

  Van mijn kant komt in ieder geval:
  - Innercity report
  - Everybody report
  - Dag muziek report

  En ik zou nog wel wat foto's willen schieten maar weet nog niet waar :P

Comments are closed