Oliver Ho @ Techno FX

De avond begon voor mij als het begin van een schoolreisje. Door wat problemen bij de NS werden er bussen ingezet en bevond ik mij ineens in een touringcar richting Utrecht met een stelletje volwassenen die zich gedroegen als kinderen. Dit hele gebeuren had een zodanig effect op mijn lachspieren dat ik al met een glimlach richting Tivoli liep.

Het feest wat ik deze avond zou bezoeken was TechnoFX een nieuwe techno-avond gehost door Drifter. Dit nieuwe concept staat in het teken van jong technotalent in combinatie met bekende namen. Op deze editie waren dat Invite en Oliver Ho. Deze 2 zouden samen met Drifter de avond vullen met hun sets.

Zoals al eerder gezegd waren er wat problemen met het vervoer en kwam ik iets later dan gepland binnen, ik schat het zo rond een uurtje of 12. Er waren redelijk wat mensen maar het was niet overdreven druk, dus het was er goed vertoeven. De sfeer zat er ook al goed in toen Invite aan het draaien was.

Waar ik laatste keer een wat hardere set van Invite had gehoord, was hij nu bezig met een wat diepere set. Ook verraste hij mij, en ook de rest van het publiek, met enkele electro-platen op het einde van zijn set, erg lekker! Onder luid applaus van het publiek gaf hij rond 1 uur het roer over aan de bekende dj Oliver Ho.

De Engelse Oliver Ho is vooral bekend geworden door zijn vele producties op Blue Print en Drumcode. Daarom was ik erg benieuwd hoe hij het als dj zou doen. Want er zijn voorbeelden van genoeg goede producers die er als dj niks van bakken. Al snel werd duidelijk dat ik me daar absoluut geen zorgen over moest maken. Zijn set was dan ook zo voorbij voordat ik er erg in had. Het was een set met veel ritmische tribal-achtige nummers erin die op het einde wat harder werd.

Daarna was het tijd voor de laatste dj, de host van dit feest Drifter. Het werd al snel duidelijk dat hij er erg zin in had want het tempo werd gelijk opgeschroefd en het werd wat harder. Er kwamen ook wat meer bekende nummers voorbij en samen met zijn enthousiasme achter de draaitafels zorgde dat voor veel respons bij het publiek. De laatste twee uur waren dan ook zo voorbij.

Als dit een bestemming zou zijn van mijn schoolreisje dan zou ik het een geslaagd schoolreisje kunnen noemen. Gezellig, goede muziek dus gewoon een leuk feestje!

Hierbij wil ik organisatie van TechnoFX bedanken voor de gastenlijstplaatsen.

Chris' foto's staan hier.