nu heroes

Tivoli is toch een mooi stukje cultuur in de binnenstad van Utrecht. In de afgelopen tientallen jaren is hier veel gebeurd op cultureel gebied. Maar nu nog steeds is hier bijna altijd wat te beleven. Zo ook tijdens dit eerste weekend in april. Een paar organisatoren hadden het Nu Heroes Festival uit hun hoge hoed getoverd. Drie dagen lang electronische muziek in Tivoli in Utrecht.

Op dag 1 stonden ?uestlove en Dj St Paul op het programma. Oorspronkelijk zou Spinna in plaats van ?uestlove draaien maar vanwege de oorlog in Irak had hij zijn Europese tour afgelast. Op dag 2 stonden Ladytron, Glimmer Twins & David Guetta op het programma. Ook deze line-up had een lichte wijziging ondergaan aangezien eerst Jacques Lu Cont op de line-up stond, maar die was vervangen door de Glimmer Twins. Op de slotdag stonden niemand minder dan Gus Gus, Paul Brtschitsch en Jeff Mills op het programma. Al met al 3 avonden met fantastische line-ups.

Bij mij stonden dag 2 en dag 3 in de planning. Op dag 2 kwamen we rond een uurtje of half 1 aan. Voor mij was het een weerzien aan de oudegracht, aangezien ik er al 4 jaar niet was geweest. Bij binnenkomst was er gelijk weer de herkenning; de open ruimte die toen we aan kwamen al verrassend vol stond, het balkon wat jammer genoeg niet open was en de zaal die redelijk licht was in vergelijking tot normale discotheken. Maar er waren ook nieuwe dingen, zoals die mooie grote lamp die in het midden van de zaal hing.

Zoals ik al zei zat de sfeer er al goed in en de Glimmer Twins waren aan het draaien. Jammer genoeg kwam ik erachter dat ik de hoofdact, Ladytron, al had gemist aangezien zij aan het begin van de avond geprogrammeerd stonden. Het is natuurlijk mijn eigen keuze dat ik zo laat aan kom kakken, maar ik vind het wel een minpuntje als de hoofdact, althans zo stond het op de flyer, aan het begin van de avond geprogrammeerd is. De Glimmer Twins draaide lekkere electro en waren dan ook een goede opwarmer toen wij binnen kwamen.

Daarna was het de beurt aan David Guetta. De man heeft een tijdje geleden een hit gehad getiteld 'Love don't get me home' of iets in die geest. In ieder geval opende hij zijn set met dit nummer. Zijn set was een soort mengelmoes van house en electro. Ik heb in ieder geval erg genoten van zijn set. Ik werd ook helemaal gek toen ik The Rapture - House of jealous lovers voorbij hoorde komen, wat een superplaat. Van mij had de set nog wel wat uurtjes door mogen gaan maar zoals altijd was het om 4 uur afgelopen in Tivoli.

Na een nacht slapen had dag 3 met Jeff Mills een leuke avond moeten worden maar helaas ben ik op die dag ziek geworden en heb ik er niet bij kunnen zijn. Ik heb positieve dingen gehoord over die avond en baal er nog steeds van dat ik ziek was, maar ik zal jullie mijn gezeur besparen.

Al met al heb ik toch een leuke vrijdag gehad met vooral een positieve rol voor David Guetta. Mijn weerzien met Tivoli was een positieve ervaring, het sfeertje bevalt me daar nog steeds en ik moet er snel maar weer eens heen. Solid Grooves perhaps?

Comments

  • Chris

    Chris

    10 April 2003

    Balen dat je ziek was :(
    Jeff Mills de dag ervoor in Hotel Arena was echt genieten! maarja, dat wil je natuurlijk liever niet horen.. :r

Comments are closed