Integrate @ Atrium

Iedereen zal ongetwijfeld veel goede of misschien wel slechte herinneringen hebben aan schoolfeesten van vroeger, maar meestal kwam het op hetzelfde neer. Een paar klasgenoten die achter de draaitafels stonden, de conciërge die bier stond te tappen en de docent die op de dansvloer uit zijn dak ging. Maar de organisatie Musika Tremenda liet zien dat je ook op een andere manier kan feesten in een school. Sinds 1999 hadden ze al 6 maal het feest Integrate in de Haagse Hogeschool georganiseerd en dat was telkens een redelijk succes te noemen. Voor mij persoonlijk tijd om eens een kijkje te nemen reden te meer dat het de laatste editie in deze unieke locatie betrof aangezien ze met de volgende editie naar Het Paard verhuizen.

De binnenkomst was stroef te noemen, er stond namelijk een flinke rij voor de twee detectiepoortjes waar iedereen doorheen moest. Er werd dus flink streng gecontroleerd op drugs, want ook portemonnees en dergelijke werden goed doorzocht. Na een minuut of 30 waren we binnen. Al snel werd me duidelijk waarom dit zo'n bijzondere locatie was, het Atrium is een grote hoge hal met daarboven een dak van glas, heel erg speciaal. De dj booth stond recht achteraan, aan de rechterkant was de muntverkoop en aan de linkerkant de verkoop van drank, eten en daar waren ook wat mensen bezig met kunst. De rest was een grote dansvloer en dus ook ruimte genoeg voor het in grote getale aanwezige publiek.

Op dat moment waren net de Slam dj's bezig met draaien. Maar aangezien ik vrijdag al mijn portie techno had gehad was ik van plan om eerst eens met electro te beginnen. Ik ben de hele avond niet meer terug gekomen op die keuze, met andere woorden ik heb daarna alleen nog maar in die andere kleine zaal gestaan. Wat een leuke muziek en wat een sfeer daar!

Die kleine zaal was dus aan de linkerkant van de grote zaal en daar stond bij mijn binnenkomst Serge achter de draaitafels. Serge is bekend van zijn electro platenzaak in Rotterdam en geldt toch wel als een van de belangrijkste leveranciers van electro in Nederland. Zoals al eerder gezegd zat de sfeer er goed in, Serge draaide wat rustige electro, perfect voor iedereen om op te warmen. De dansvloer in het kleine zaaltje stond al aardig vol, maar desondanks was het in deze zaal goed uit te houden qua warmte en drukte en had iedereen toch nog volop de ruimte om goed uit zijn dak te gaan.

Hierna heb ik nog meerdere malen even in de hoofdzaal gekeken tijdens het drinken halen maar telkens verlangde ik weer terug naar het kleine zaaltje. De act na Serge was de Haagse trots Legowelt, bij velen natuurlijk bekend van het nummer Disco Rout. Legowelt zijn live-act ging verder waar Serge eigenlijk gebleven was. Ietwat hardere maar nog steeds zweverige electro. Ik kan je in ieder geval vertellen dat Den Haag wat mij betreft nog steeds alle reden heeft om trots te zijn op Legowelt, het was namelijk een onvergetelijk uurtje.

Toen was het tijd voor het bekende duo Terry Toner en Herr ARTer die vaak ook op andere feesten back 2 back te bewonderen zijn. Zij hadden de eer om met een lange set deze avond af te sluiten. Ik weet niet precies hoe lang het was maar het was minstens drie uur lang dat ze het publiek vermaakte met een heerlijke set. Oude electro nummers, huidige hits en nummers met leuke samples passeerde de revue. Zo hoorde ik nog een electro versie van dat nummer van rapper 50 cent voorbijkomen, erg apart en leuk. Naarmate de set vorderde werd het steeds lichter en dat gaf nog een extra dimensie aan het feest. Maar door dat licht werd het ook duidelijk dat niet iedereen van plan was tot zeven uur te blijven. In de electro zaal werd het namelijk steeds leger en toen ik weer eens een korte pitstop in de grote zaal had gemaakt zag ik dat het daar ook al wat rustiger was geworden. Maar desondanks werd de sfeer er niet slechter op, de echte liefhebbers bleven tot het bittere eind. Rond de klok van halfzeven was het tijd om te stoppen in de electro zaal en toen heb ik voor het eerst ook nog staan dansen in de grote zaal.

Daar was Rachmad bezig met de afsluiting van het feest, ik hoorde achteraf dat hij wat minder hard draaide in vergelijking tot zijn voorgangers maar ik vond het in ieder geval hard genoeg en perfect om nog 15 minuten lekker te dansen. Toen was het ook hier tijd om te stoppen en naar huis te gaan.

Organisatorisch was alles in mijn ogen goed geregeld, bij de bar werd je snel en vriendelijk geholpen en ze verkochten ook lekkere broodjes en waterijsjes! Het geluid was goed en de muziek vond ik ook erg goed. Daarbij was de sfeer in de electro zaal ook erg goed. Dus behoudens het wachten bij de entree een leuk feestje wat de ondertitel van het feest eer aan deed; 'where emotions mix up with technology' of in mijn geval 'where emotions mix up with electrology'!

Hierbij wil ik organisatie van Integrate bedanken voor de gastenlijstplaatsen.
Chris' foto's staan hier.