Afgelopen weekend was het weer eens tijd om de nummer 1 dj aan het werk te zien. Nou moet ik deze zin nuanceren aangezien Tiësto een druk man is en op dezelfde avond op meerdere plaatsen tegelijk draait. Mijn weg leidde tot discotheek de «O» in Den Haag waar het feest Circus of sounds plaatsvond en dat was niet de enige plek waar Tiësto die avond draaide. Twee uur eerder had hij ook al gedraaid in de MatriXX in Nijmegen en er schijnen zelfs fans geweest te zijn die op allebei de plekken zijn geweest.

We kwamen rond een uurtje of 23.30 aan en zagen dat er al een flinke rij stond voor de «O». Zo van de buitenkant had ik op het eerste gezicht niet echt het gevoel dat we voor een discotheek stonden maar dat was maar een gevoel.

Het jassen ophangen bij de garderobe ging redelijk vlug en was ook nog gratis. Eenmaal binnen in de zaal zag het er al naar uit dat het druk ging worden, de zaal zat namelijk al flink vol en er zat al flink wat sfeer in. Wat ik me vantevoren heb laten vertellen was dat er ook een soort balkon was op de 1e verdieping en dat het daar goed vertoeven was en ook nog een mooi uitzicht. Dus na het halen van de muntjes, á 2 EUR per stuk, liepen we al gauw met een biertje in ons hand richting die plek. De informatie klopte, we hadden een mooi uitzicht en het was hier inderdaad wel wat koeler. Ik had ook een goed uitzicht op de indeling van de zaal. Achterin was de dj booth die bijna gelijkvloers was met de dansvloer, dit zorgde natuurlijk voor optimale interactie tussen de dj en zijn publiek. Aan de rechterkant was een langgestrekte bar waar je redelijk snel werd geholpen. Aan de linkerkant was een ophoging waar gedanst kon worden en verdeeld over de zaal stonden nog drie kubussen waar afwisselend dansers van de discotheek zelf of bezoekers op konden dansen.

Op dat balkon heb ik dus een groot gedeelte van de avond gestaan. Eerst was het aan Peter van Leeuwen om plaats te nemen achter de draaitafels. Ik kan niet veel over de set zeggen aangezien ik maar een klein stukje heb gehoord maar de trance die uit de boxen kwam klonk lekker en aan het publiek te zien waren die het met me eens.

De andere resident, Barry, nam toen het roer van hem over en hij begon gelijk al wat steviger te draaien. Dit was zeker een lekkere opwarmer voor wat er nog de rest van de avond zou komen.

Ik schat het een uurtje of twee dat Johan Cyber achter de draaitafels plaatsnam. Ik had hem een tijdje terug al eerder gehoord en toen heeft hij met een heerlijke set op fantastische wijze voor mij Innercity afgesloten. Ik zat toen ook een beetje met twijfel in mijn kop dat hij na Barry zou draaien die toch al redelijk hard had gedraaid. Maar Johan Cyber heeft dus meerdere kanten en gisteren zag ik een kant die ik nog niet had gezien. Hij begon nog met rustige trance & progressive platen, de stijl die ik ook had gehoord op Innercity maar daarna werd het al wat steviger. Voor mij was deze set een van de hoogtepunten van de avond. Geweldige opbouw en de ene na de andere fantastische plaat.

En toen begon het gejuich al, de man waarvoor 99% van het publiek was gekomen was gearriveerd. Zoals verwacht ging tijdens de set het publiek helemaal uit hun dak. De sfeer was top te noemen en er kwamen weer platen voorbij die je van Tiësto kon verwachten. Zelf vond ik het een redelijke set maar niet fantastisch, op een of andere manier had ik misschien te hoge verwachtingen van de man. Maarja met zo'n druk schema kan je natuurlijk ook niet verwachten dat hij altijd super-sets neerzet. De bekende nummers als Mindcircus (Way out West), Nothing (James Holden), Tears from the moon (Conjure one) en nog velen andere kwamen voorbij.

Even tussen de set van Tiësto door hebben we nog even snel een kijkje genomen in de achterste zaal, of liever gezegd over de achterste zaal. Vanaf wederom een balkon stonden we in een ruimte met allemaal comfortabele banken. Hier was het wat koeler en dan ook goed vertoeven. In de achterste zaal zag de sfeer er ook goed uit en ik geloof dat het Barry was die een lekkere hardtrance set aan het draaien was.
Gezien de brakheid van mij en mijn partner in crime van deze avond hebben we er om 6 uur de brui aan gegeven. Achteraf heb ik nog gehoord dat Tiësto als toegift nog een uurtje door heeft gedraaid en dat hij nog de «O» op zijn kop heeft gezet. Toch jammer dat ik dat uurtje niet mee heb kunnen maken want ik had toch ietwat gemengde gevoelens bij Tiësto's set.

Al met al moet ik zeggen dat het toch een goed feest was. Ik vond de «O» een mooi ingerichte discotheek die van bijna alle gemakken voorzien was, zo kon je daar bijvoorbeeld ijs & kleine snacks krijgen. De bediening was vriendelijk en snel en prijzen vond ik redelijk te noemen, bier was namelijk 2 EUR. De sfeer was natuurlijk top aangezien er veel Tiësto fans waren. Minpuntje vond ik een beetje de hitte maar dat is niet zo verwonderlijk met zoveel mensen. Daarentegen vond ik het optreden van Johan Cyber een absoluut hoogtepunt.

Hierbij wil ik trouwens nog van de gelegenheid gebruik maken om de mensen, ze weten zelf wel wie ik bedoel, te bedanken voor de gastenlijstplaatsen.