Na de mislukte editie in Het Rijk van de Keizer, keerde Technorumba op vrijdag 12 maart terug op het oude nest, de Powerzone. Het oude concept is weer terug en dat betekend geen grote namen, maar ‘talents’ die niet voor het geld, maar voor de muziek gaan.
De decoratie wordt door de organisatoren zelf gemaakt en zag er weer werkelijk schitterend uit. Door de hele Powerzone stonden schalen met fruit en lollies de bezoekers op te wachten.

Het was aan Greg Martini de eer om de avond te openen. Normaal kennen we Greg van zijn harde energieke sets, maar hij paste zich keurig aan en draaide een vrij rustige lekkere set. Helaas voor hem was het nog niet zo druk, maar tijdens Hale Bop gingen de handjes toch even de lucht in.

Na Greg was het de beurt aan Xanno Galois om het roer over te nemen. Ook Xanno draait tegenwoordig met Final Scratch afgewisseld met “gewone” platen. Hij hield het gas nog even dicht en begon rustig met een rmx van Michael Jackson’s Billie Jean. Gaandeweg zijn set werd het tempo opgevoerd. Veel eigen werk kwam langs dat via de FS gedraaid werd. Al met al een goede set.

Toen Emillio Ferreira achter de tafels plaatsnam ging het tempo flink omhoog. Ook Emilio staat bekend om zijn wat hardere sets. Gezien het tijdstip kon hij dan ook, in tegenstelling tot Greg Martini, wat beter uit de voeten komen. Een stevige set waarbij het tempo zo rond de 147 bpm lag was het gevolg.

Als hekkensluiter was Alec Marqx naar de powerzone gekomen. Deze DJ en organisator van de Dial T For Techno feesten, timmert flink aan de weg. Naast het feest heeft hij nu ook het T4T label opgestart waar binnenkort de eerste twee releases op uit gaan komen, met ondermeer tracks van Kay D Smith, Dylan Drazen en hemzelf.

Marqx draaide een goede gevarieerde verfrissende set. Hij opende sterk met de eerste off beat plaat van de avond. Ook zijn twee splinternieuwe eigen producties, Technorumba en T4T (Log&Alec Marqx rmx), kwamen voorbij. Het publiek pikte het goed op en de handjes gingen geregeld de lucht in. In de categorie ‘Ken je klassiekers’ werd Class Action van Luke Slater gedraaid. Deze werd tot mijn blijde verbazing door velen herkend, iets wat aangeeft dat er nog genoeg “oude rotten” rondlopen. Na de afsluiter, Riders On The Storm van Tubetech, werd iedereen dan toch echt de koude donkere nacht ingestuurd.

Het was een gezellige en leuke editie van Technorumba. Helaas was het niet zo heel erg druk. Ik hoop voor Manuel en Efrain dat het de volgende keer weer wat drukker is, maar als ze op deze manier verder gaan weet ik zeker dat ook dat goed moet komen!

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  16 March 2004

  leuk man! die deco ziet er idd heel cool uit. Goed dat de producties van Marc aansloegen, en die remix van Riders on the strom, daar begon Rush zijn set mee in Den Haag, ook leuk als afsluiter dus :r

 • Goedie

  Goedie

  24 March 2004

  Na de mislukte editie in Het Rijk van de Keizer, keerde Technorumba op vrijdag 12 maart terug op het oude nest, de Powerzone. Het oude concept is weer terug en dat betekend geen grote namen, maar 'talents' die niet voor het geld, maar voor de muziek gaan.
  Het echte oude nest was toch de kerk in Ruigoord of niet?

  Voor de rest een vet report en ook leuke foto's!

 • Heinos

  Heinos

  24 March 2004

  Das het oude oude nest Dennis. Ze hebben ook een hele tijd feestjes in de Powerzone gegeven.

Comments are closed