koninginnedag

Koninginnedag is een nationale feestdag. Op die dag worden in het hele land door onder andere de plaatselijke Oranjeverenigingen feesten en evenementen georganiseerd. De Koningin bezoekt samen met andere leden van het Koninklijk Huis in een of twee plaatsen de Koninginnedagfeesten. Het bezoek van de Koningin aan de feesten wordt altijd live uitgezonden op de televisie.

30 april Koninginnedag wordt gevierd op 30 april (en als dat een zondag is, op 29 april). Koningin Beatrix gaf op 30 april 1980 in de toespraak ter gelegenheid van haar inhuldiging aan dat zij Koninginnedag wilde blijven vieren op de verjaardag van haar moeder, Koningin Juliana. Tijdens de regering van Koningin Wilhelmina en Koningin Juliana was het de gewoonte dat Koninginnedag gevierd werd op de verjaardag van de Koningin, respectievelijk 31 augustus en 30 april. Koningin Beatrix wilde met het besluit Koninginnedag te blijven vieren op de verjaardag van Koningin Juliana een eerbetoon aan haar moeder brengen.

Zo na dit korte stukje geschiedenis gaan we het over het feesten zelf hebben. Niet alleen op de dag zelf feesten we in Nederland maar ook de nacht ervoor, in de volksmond ook wel koninginnenacht genoemd. Op deze avond/nacht is er genoeg te doen in het land, vandaag in deze special brengen we julle een kort overzicht van wat er allemaal te doen is op het gebied van dance op koninginnenacht:

Tiësto, Scott Project, Layo & Bushwacka, Josh Wink, Speedy J, Darren Emerson, Paul van Dyk, Melanie di Tria, Zenith, The Soul Providers, dit is een kleine greep uit de namen die op deze avond ergens in Nederland op een feestje te vinden zijn.

Als je Tiësto wil horen zal je op deze avond richting Amsterdam moeten reizen en wel naar de XL toe. Daar zal hij samen met onder andere James Holden & Rui da Silva draaien op dag 1 van het feest 2 days of kaos.
Meer info hier.

Wie meer van het hardere werk houdt zal het wel leuk vinden om een set van Scott Project bij te wonen op het feest I Love Hardhouse. Andere namen zijn JP, Steve Hill & nog vele anderen. Dit alles vindt plaats in de 020 in Amsterdam. Meer info hier.

Wie fan is van het label F-Comm kan zijn hart ophalen in de Melkweg in Amsterdam. Daar zullen tijdens het feest Output; Jori Hulkkonen, Llorca, Alexkid, David Duriez and Tuomas Salmela San Proper, Avril (live), Fabrice Lig aka Soul Designer, the Youngsters (live), Layo & Bushwacka draaien. Meer info hier.

Om Josh Wink te horen zijn er 2 mogelijkheden. Of je kan naar het feest Oranje Soap gaan wat wordt gehouden in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Op dit feest draaien naast Josh Wink ook Jack de Marseille, Richard en Benny Rodrigues. Meer info hier.

Maar Josh Wink is ook op deze avond in de Off Corso in Rotterdam te bewonderen. En wel op het feest Everybody. Daar draait hij samen met niemand minder dan Darren Emerson, Sander Kleinenberg en Michel de Hey. Meer info hier.

Voor wie Chris Liebing wil zien kunnen we alleen maar adviseren om richting Rotterdam af te reizen en wel naar het feest Sweatboxer wat in de Las Palmas wordt gehouden. Op deze avond zullen Speedy J, Chris Liebing, Miss Kittin, T.Raumschmiere en David Labeij de revue passeren. Meer info hier.

Dan hebben we natuurlijk nog de Qontact feesten van Q-dance. Oorspronkelijk waren ze op 3 locaties te vinden maar helaas is het nu alleen maar in beursgebouw Eindhoven en in de Heineken Music Hall in Amsterdam. In Amsterdam zullen Paul van Dyk, Judge Jules, Scott Bond, Ferry Corsten, Armin van Buuren, Marco V, Johan Gielen en Dj Astrid draaien. In Eindhoven nagenoeg dezelfde line-up alleen Dj Astrid is er daar niet bij en ipv Scott Bond staat daar Tomcraft. Meer info hier of hier.

Eerder hadden we al I Love Hardhouse genoemd voor de mensen die van wat hardere muziekstijlen hielden maar op deze avond is er nog meer te doen. Zo is er Multigroove in Borchland, Amsterdam met onder andere Dana en Super Marco May. Meer info hier.

Loudness #2 in Tropicana in Rotterdam. Op dit event zullen onder andere Zenith, The Beholder en velen andere draaien. Meer info hier.

Dan is er ook nog Qlubtempo #17 in de Hemkade in Zaandam. Hier draait onder andere Melanie di Tria en The Prophet. Meer info hier.

Voor de mensen die van house houden is een avondje in de XS2 in Den Haag misschien wat. Daar zullen niemand minder dan de Soul Providers op de Koninginnenach Queens Big B’day Bash
samen met Laidback Luke en Jani. Meer info hier.

Ik hoop dat iedereen zo een beetje een leuk feestje kan uitzoeken, ik heb zelf heb in ieder geval veel moeite met een leuk feestje uit te zoeken door het grote aanbod!

Comments

 • Chris

  Chris

  10 April 2003

  Woei! wat een keuzes weer! Voor mij is de keuze voor Koninginnenacht al beperkt tot twee: Sweatboxer of F-Comm label party: Output.
  Moeilijk hoor! Ik neig zelf een beetje naar Output omdat het lekker in amsterdam is en lekker Zweeds! ;) Maarja, een feest georganiseerd door 's Nederlands beste techno producer is ook niet mis! ?:(

  Koninginnedag gaan we (Goedie et moi) in ieder geval naar day 2 van 2 Days of Kaos! :D
  En dankzij mijn studie weet ik ook al wat ik de dag daarna ga doen: tentamen maken! :-(

 • Goedie

  Goedie

  14 April 2003

  Ik weet het nog steeds niet ?:(
  Misschien wordt het toch de oranje soap of toch output :D

  In ieder geval ga ik op Koninginnedag naar Rise 4 your queen en 2 days of kaos!

Comments are closed