Het was weer eens tijd voor een feestje dicht bij huis na de afgelopen 2 weekenden ver van huis geweest te zijn. Mijn oog was gevallen op het feest T-PNKZ, de nieuwe zaterdagavond in Tivoli. Op deze eerste editie stond als grote naam op de line-up Erol Alkan.
Wie zegt u?

Erok Alkan, deze Engelsman is door de Dewaele broertjes benoemd tot een van de 2 many dj's. Sinds 7 jaar heeft hij ook al zijn eigen clubavond Trash, die sinds 5 jaar in de bekende Londense club The End wordt gehouden. Hij houdt erg van muziek en dat is ook te horen aan zijn draaistijl, die heel erg gevarieerd is. Kortom, de moeite waard om eens even een kijkje te nemen in Utrecht.

Rond 11 uur liepen we richting Tivoli aan de oudegracht in Utrecht. Bij binnenkomst was het eerste dat me opviel dat het nog erg rustig was. Natuurlijk het feest ging net van start maar ik had het al iets drukker verwacht. Misschien had het ook te maken dat het de eerste editie was of met de parade die nog bezig was in het centrum van Utrecht. In ieder geval was de Utrechtse dj Double J. al aan het draaien en het klonk erg lekker. Hij draaide lekkere house-achtige tracks, goede muziek om op te warmen.

Ik weet niet precies wanneer Erol Alkan was begonnen, aangezien we een tijdje achterin op de banken hebben gezeten, maar ik gok zo rond middernacht. Het begon toen ook al ietsje drukker te worden en meer mensen bevonden zich op de dansvloer. Zoals ik al eerder aangaf is de draaistijl van deze man erg gevarieerd. Van electro, pop, acid, tot house. U bedenkt het en hij draait het! Zo heb ik bijvoorbeeld Anita Ward's 'Ring my bell' voorbij horen komen, erg leuk om dat soort platen te horen in een dj-set! Door die variatie bleef je gewoon met veel aandacht naar die set luisteren en de rest van het publiek had er ook duidelijk zin in. Ook zat er veel energie in de set waardoor je gewoon bleef dansen.

Daarom vond ik het ook erg jammer dat ik weer vroegtijdig weg moest om mijn nachtbus te gaan halen. Ik geloof dat het spreekwoord luidt; 'aan al het goede komt een eind' en dat was dit keer zeker het geval. Het was niet erg druk maar wel gezellig en gezien het verloop van deze avond heeft dit concept mijns inziens zeker potentie!