Jeff Mills, presented by: “Integrate” & “Les Couleurs” in Paard, Den Haag

Even was het spannend. De Mills-tour door Nederland liep niet geheel vlekkeloos. Verhalen over verdwenen platenkoffers, niet werkende DVD spelers, slecht geluid en er zou zelfs een bierhouder naar “the 3 deck-wizzard” gegooid zijn. Ook had “Musika Tremenda” wat goed te maken. De wachtrijen bij het vorige feest waren onacceptabel om over het brandalarm incident maar te zwijgen.

Ik herhaal: “Even was het spannend” want direct bij aankomst was het duidelijk dat de entree beter geregeld was. Netjes een ingang voor degene met kaartjes, zonder kaartjes (ja, het was niet uitverkocht!) en voor de genodigden.

De avond stond in het teken van “Jeff Mills”. De organisatie “MOJO” heeft deze heer weten te strikken voor 3 avonden in ons land. De eerste van de 3 was in Utrecht. In het brutale broertje van “Tivoli” dat wij kennen van het uitstekende geluid. Op de vrijdagavond was er in Tilburg een Mills gekte en lest best: Den Haag. Zoals eerder gezegd het, voormalig, rockpaleis kan rekenen op de grote der aarde en zet zich na de opening wederom op de dance kaart van Nederland.

De avond zelf: Omdat het al vroeg druk was zat de sfeer er goed in. Dave Miller en Damian Keane warmde de zaal erg goed op met een goede platenkeuze. Back-to-Back wordt het genoemd maar door de goede platenkeuze vond ik het behoorlijk progressief. Op dit moment stond ook de man achter Musika Tremenda en tevens oprichter van Basic Groove magazine: Frank van den Bold, achter de decks. Dit deed hij in de kleine zaal van het Haagse stulpje. Ik kon nog net “New Order – Blue Monday” meepikken van zijn set. Goed toeven in deze zaal! Maar dit zal wel aan de drukte gelegen hebben. Het was hier een stuk minder druk.

Grootmeester Mills stond al voor 2 uur op de planning. Tegen tweeën koos ik eieren voor mijn geld en ben ik naar boven gegaan om vanaf het bovenste balkon naar het voorproefje van de DVD te kijken. 2 uur stipt, spanning was te snijden! De DVD in “013” Tilburg had waarschijnlijk niet de goede regio en deed het daarom niet. Jammer dat hij het hier in Den Haag ook niet deed. Althans dat waren de gedachten! Het leek wel of hij vooruit gespoeld werd zo snel bediende Meneer van de Molen de knoppen! Fantastisch! En nog 3 uur te gaan! Op 4 februari zullen wij de gehele DVD kunnen zien, op deze datum zal hij door heel Europa te koop zijn. Deze 20 minuten techno-videoclip maakte in ieder geval veel indruk.

De man achter AXIS-records betrad na 20 minuten de dj-booth en gooide direct een van zijn hits, The Bells, op de decks. Het trucje om hier mee te beginnen werd ook door “Michel de Heij” gebruikt op “Dance Valley”, hier klonk het echter veel beter. De 909 bleef tijdens deze memorabele set niet onaangeraakt. Dit moet voor iedereen als muziek in de oren klinken. Ook niet technoliefhebbers moeten genoten hebben van de manier waarop deze meneer het publiek weet te bespelen. Natuurlijk maak je fouten als je op een tempo als dit mixed. Ik ga over de mixfouten echter niets schrijven. Meneer Mills had het zo goed naar zijn zin en wist dit zo goed over te brengen op het publiek dat het mij sterk lijkt dat er negatief gesproken wordt over deze avond. In Den Haag dan ook geen bierhouder incident. Tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Zo ook hier. Het liep alweer tegen vijven en dat betekent dat het bijna afgelopen is. We gaan echter nog lang niet naar huis en blijven tot het einde. Na vijven konden we dan ook genieten van een prachtige toegift waarop we met z’n alle een Jaguar dansje konden doen.

Als opmerking nog even het volgende. Vanuit het gehele land kwamen mensen voor dit feest. Opvallend was dat er over de gehele avond diverse meetings waren van diverse fora op het internet. Het gehalte “Awakenings-boarders” was hoog, maar ook het aantel “Start-to-Dance-posters” mag niet onbeschreven blijven.

Met dit feest laat “Musika Tremenda” zien waar het voor staat. Kwaliteit feesten! Jammer dat ik niet meer heb kunnen genieten van de kleine zaal. Waar ook Herr Arter en Terry Toner hun ding deden. Arter maakt immers, na zijn festival optreden, ook zijn Awakenings indoor debuut aan het uiteinde van dit jaar. Het volgende evenement van deze organisatie staat al op de agenda: In februari maken Dj Rush en Dylan Drazen hun opwachting (weer grote namen dus!) Maar ja, ik was erbij! Ik was bij de beste set van het jaar 2003!

Quote’s:

Was idd een gedenkwaardige avond. De set van Mills behoort voor mij tot de besten van het jaar.
De sfeer was ook dik in orde en zeker beter dan die in 013.

Wat een nacht!!!! Na die vrijdag in 013 had ik een beetje het vertrouwen verloren dat het een coole nacht zou kunnen worden maar het tegenovergestelde is gebeurd!!!

Mills kon al niet stuk bij mij maar sinds gister ben ik hélemaal om.. beste clubavond van '03 voor mij! 3 hoera'tjes voor Jeff!

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  1 December 2003

  en echt bullshit dat er negatieve geluiden waren over zijn "jaguar" afsluiting! Hier kom je toch voor, je komt toch voor meneer Mills en zijn muziek?

 • Goedie

  Goedie

  1 December 2003

  Jeff Mills avonden zijn altijd gedenkwaardig. Zelf pas één zo'n avond meegemaakt maar die was toen ook fantastisch! :D

 • Chris

  Chris

  1 December 2003

  Mills blijft koning! :D
  Jammer dat ik er geen van de dagen bij ben geweest… Maarja, je kan niet alles hebben!
  Mainstage was boven verwachting leuk en ook Carola stond zijn mannetje! Helaas geen foto's…

Comments are closed