De 30ste was het weer zover, de viering van de verjaardag van de Koningin. Heel Nederland liep uit om al vroeg van Koninginnedag te genieten. Maar ook de helft lag nog te ronken van de nacht ervoor. Ik hoorde bij die tweede groep.

Ik vertrok dan ook rond een uurtje of vier richting Amsterdam en zo kon het dat ik gedurende de rest van de dag enkel een verdwaalde regeldruppel van een blad van een boom heb gevoeld. Van tevoren had ik al een beetje op het internet rondgesnuffeld waar de leuke buitenfeestjes waren maar zoals zo vaak bij grote feesten kwam er van die planning niet veel terecht. Mede dankzij mijn geweldige gevoel voor richting zijn we ongeveer overal wel langs gelopen.

TWSTd
Na dus wat omzwervingen zijn we uiteindelijk toch op een van mijn vooraf geplande bestemmingen gekomen, namelijk het feestje van TWSTd. Als je eenmaal zo’n leuk feestje vindt maakt die zoektocht niet uit en is de voldoening groot dat je het hebt gevonden.

We kwamen namelijk aanzetten bij de set van Jack de Marseille en wat een set! Iedereen om eens heen ging ook flink uit zijn dak en er werd flink gedanst ondanks het modderige plantsoen waar we op stonden.

Hierna was het de beurt aan Billy Nasty. Dit was de 2e keer dat ik hem in betrekkelijke korte tijd hoorde en weer vond ik hem fantastisch draaien. Ik heb best wel een bewondering voor hoe de man al zijn platen naadloos in elkaar mixt alsof het niks is.

2 days of kaos
Toen zijn we na kort wat gegeten te hebben bij een wel bekende fastfoodketen richting ons tweede doel van de avond afgereisd. Op het programma stond namelijk, de terugkeer van Kremlin, dag twee van 2 days of kaos.

Ik had de verhalen van de avond ervoor gehoord en daarin zeiden ze dat het druk was geweest. Toen wij rond een uurtje of 22.30 aankwamen was ik ook enigszins verbaasd dat er geen rij stond. Na logischerwijs een vlotte binnenkomst probeerde ik gelijk te analyseren wat er nou veranderd was ten opzichte van mijn laatste bezoek. Mijn laatste bezoek dateerde van september 2001 in de tijd dat het nog Cubic heette, oftewel twee eigenaars geleden.

Het eerste wat me opviel was dat er een stuk meer banken stonden in vergelijking tot het laatste bezoek. Na wat rondgelopen te hebben kwam ik ook terecht in het winkeltje, wat ze volgens mij in 2001 ook niet hadden. Dit was een rustige ruimte waar je relaxt kon zitten en dingen kon kopen zoals een kopje thee of een ijsje. Voor de rest heb ik niet veel andere veranderingen gezien die me zijn opgevallen.

We waren dus binnen gekomen bij Kevin Saunderson. Deze dj uit Detroit heb ik nu drie keer horen draaien. Twee van de drie keer moest hij opwarmen en een keer heb ik hem horen afsluiten. Alledrie de keren vond ik het topsets en ik had dan ook redelijk hoge verwachtingen van hem. Hij maakte die verwachtingen waar. Hij begon met wat House maar langzaam aan bouwde hij mooi op en neigde het naar de Tech-House, om even later aan het einde van zijn set te eindigen met Techno. Op het laatst ging hij nog even aan de knoppen zitten zoals hij dat altijd zo goed kon en ook deed op het Pulse feestje toen hij afsloot in de kleine zaal. Eigenlijk vond ik die 2 uur veelstekort en had hij van mij nog veel langer mogen draaien!

Daarna was het tijd voor de man waar veel feestgangers voor gekomen waren en gezien de draaitijd van drie uur ook wel als hoofdact van de mainzaal genoemd te mogen worden. Deze man was Mauro Picotto. Ik kan de stijl die hij draaide moeilijk omschrijven, je zou het eigenlijk de Picotto-stijl kunnen noemen vanwege zijn herkenbare sound. Het was drie uur lang genieten en de meegereisde Picotto-fans gingen ook helemaal uit hun dak. Wat ik zo mooi vond aan deze set was de belevenis van Mauro Picotto zelf. Hij ging helemaal op in de muziek, lachte constant en maakte grappige bewegingen op de muziek. Een van zijn laatste platen was de populaire plaat Ignition Key Speedy J remix van Adam Beyer en dat was toch wel even genieten!

Na de afkondiging en wat foto’s gemaakt te hebben van Mauro Picotto was het de zware taak aan Astrid om de mensen enthousiast te houden na deze set. Gezien de reacties uit het publiek lukte dat aardig maar wat ze draaide, hardtrance, was aan mij niet besteed op dit punt van de avond.

Daarom gingen we ook een kijkje nemen bij Lucien Foort om daar zo de avond in stijl af te sluiten, althans dat was de bedoeling. We hadden wat gedanst en gingen zitten maar na een tijdje bleek dat deze zaal dicht ging. Ik vond dat erg jammer want dat korte stukje wat ik gehoord heb van Lucien Foort klonk, zoals zo vaak, erg goed! Maar het was ook wel begrijpelijk dat ze die ruimte sloten want er stonden welgeteld 2 mensen te dansen, de rest zat op de banken.

Toen zijn we dus weer richting area 1 gelopen en hebben we het laatste beetje energie uit ons lijf gedanst op de beats van Astrid. Toen zag ik nogmaals iets waar ik toch even iets over kwijt moest, de visuals. Ik let normaal nooit zo heel erg op visuals maar ik moet zeggen dat ze op deze avond wel top waren! Constant hele wisselende visuals die in mijn ogen goed bij de muziek pasten.

Om 5 uur was het toen afgelopen, voor mij (bijna) een hele dag goede muziek die nu werd afgesloten. Ik vond koninginnedag bruisender dan ooit tevoren, dat kan aan mij hebben gelegen, dat kan aan het weer gelegen hebben, dat kan aan mijn leuke gezelschap gelegen hebben, maar dat maakt me allemaal niet uit, het was gewoon een topdag!

Hierbij wil ik Kremlin de organisatie van 2 days of kaos nog bedanken.

Chris' foto's zijn hier te vinden!

Comments

 • Chris

  Chris

  2 May 2003

  Leuk report weer!
  Ik heb ook erg genoten op 2 days of Kaos! Persoonlijk vond ik vooral Saunderson en Lucien Foort vet draaien! Jammer dat het zo rustig was…
  De foto's komen dit weekend online!

 • TheDutchRebel

  TheDutchRebel

  3 May 2003

  Ja, super verslag, alwéér flashbacks aan die geweldige nacht!! Kan natuurlijk niet wachten tot ik de foto's mag bewonderen :D

 • Goedie

  Goedie

  3 May 2003

  Jouw eigen verslag was ook niet verkeerd :D

Comments are closed