De maandagavond was voor de verandering niet gevuld met bier uit de meander, maar met Dave Clarke uit Engeland.
Deze dj, die al zeker tien jaar serieus aan de weg timmert, met oa artiestenalbums als Electroboogie en zijn meest recente werk The Devil's Advocate, was voor de verandering op een maandagavond geboekt door Joachim van Sound Architecture om een hiphop/electro set te draaien.
Dat zoiets als dit bijna uniek is -bijna omdat Dave wel in is voor gekkegheidjes, zo weten we na een Disco optreden in Twstd, was te merken aan de rij die buiten stond. Eenmaal binnen was het hiphoppen geblazen, waar we gek genoeg dit keer ook voor kwamen. Het geluid stond wel dermate zacht dat er weinig tot geen danspasjes werden uitgevoerd. Toch konden we leuke plaatjes horen al, onder meer van Gangstarr en oude hitjes van De La Soul. Zeker smakelijk, maar het wachten was op Dave, en dan vooral waren we benieuwd naar wat zijn hiphop smaak zou zijn.
Achter de decks, zonder aankondiging stond hij daar ineens. Het voelde weer bijster goed om deze man aan het werk te zien, na al die keren dat hij ons helemaal kapot heeft gemaakt.
Zijn optreden bleef beetje binnen de grenzen van elekronische muziek met als gevolg dat we eigenlijk geen enkele ras hiphop plaat hebben gehoord. Dat was vrij teleurstellend, maar aan de andere kant wist hij het prima te compenseren door plaatjes op te gooien die we toch een beetje konden meezingen; ook zijn eigen productie (samen met Dj Rush) Way of Life kwam voorbij, en werk van Dj Funk of tenminste dingen die daarop leken: Ghetto Techno.

Om iets voor vieren vond hij het welletjes en stopte hij zijn eigen naalden weer netjes in de doosjes waar ze vandaan kwamen.
Het vervolg van de avond lag niet echt in de lijn van wat de avond ons beloofd had (hiphop?) maar bleek uiteindelijk zelfs goed dansbare techno te zijn.

Jammer dat zelfs met de reserveringen er te veel mensen in de Off Corso liepen, wat het ellebogenwerk goed stimuleerde. Ook de weinige hiphop van Dave vond ik een beetje jammer, maar het mooie van deze man is dat hij je altijd blijft verbazen met de dingen die hij doet. Dit keer heeft hij met mate gesctratched en gejuggled, maar toch, zijn crossfader-worp-snelheid is er eentje waar je U tegen zegt.
Het zal ons verheugen wat vaker van dit soort grootheden op een maandagavond iets anders te zien doen. Na Twstd en Off Corso vind ik dat meer tentjes dit soort gekkigheid mogen organiseren voor dit studentvriendelijke prijsje van 5 euro.

Comments

  • Chris

    Chris

    3 February 2004

    Hmm ik baalde wel dat ik uiteindelijk niet gegaan ben..
    was verstandiger ivm de tentamens, maar om nou te zeggen dat die goed gingen… 8-)

Comments are closed