2004 lijkt het jaar te worden waarin Leiden eens serieus begint te leven op het gebied van Techno. Na Pure Audio en AM-Produktions is er nu een nieuwe organisatie, met de naam Keytown Madness, opgestaan om Leiden een plekje op de technokaart te geven.

De organisatie heeft zichzelf het doel gesteld een platform te creëren voor lokale, getalenteerde dj’s/live acts om zich te kunnen profileren. Daar er vele ‘talents’ zijn, maar echter weinig mogelijkheden om op te treden wil de organisatie de dj’s/live acts op deze wijze een kans bieden om zichzelf kenbaar te maken. 5 maart was de datum waarop het eerste feest, met de gelijknamige naam Keytown Madness, zou plaatsvinden in de Q-bus te Leiden.

Bij binnenkomst was de zaal nog zo goed als leeg. Yo-ep en Harold stonden back to back de zaal op te warmen. Op de timetable stond dat de heren eerst allebei een uurtje solo zouden gaan om vervolgens nog een uurtje samen te draaien. Ze hadden echter zelf besloten om er een 3 uurs back to back van te maken. Iets wat ze in mijn ogen beter niet hadden kunnen doen. Een dj kan toch veel meer zijn eigen ding laten zien als die solo draait. Juist op een avond als deze, die bedoeld is om mensen de kans te geven zich te profileren, vond ik het niet echt passen. Gevolg was dan ook een set met lekkere platen, maar waar weinig lijn in zat. Aan deco had de organisatie ook gedacht, door de hele zaal hingen de rood witte sleutels uit het wapen van Leiden.

Aan het einde van de set van Yo-ep en Harold was de zaal goed gevuld en werd het tijd voor de life act van de avond. Devon Miles was de naam. 22 jaar, afkomstig uit Zwolle en finalist van de Grote prijs van Nederland 2003. Hij begon rustig, maar gaf al snel wat gas bij. Heerlijke stevige goed gevulde techno bracht die ten gehore. Tegen het einde van zijn set ging het even plankgas. Het publiek smulde er van en het ging zowaar even los. Prachtig ook om te zien hoe gepassioneerd en energiek Devon achter de knoppen stond. Sprak hem na zijn set even en hij vertelde dat hij binnenkort ook iets in Canada op de planning had staan. Deze jongen is duidelijk goed op weg!

Na Devon Miles was het de beurt aan organisator en dj Size. Speciaal voor deze avond had hij de Rythm Wizard meegenomen die voor live percussie tijdens zijn set ging zorgen. Helaas konden, door monitorproblemen, beide heren elkaar niet goed horen waardoor de samenwerking niet goed uit de verf kwam. Na een minuut of 10 heeft Size dan ook zijn set solo voortgezet. Leuke plaatjes, een setje zonder al te veel poespas. Om het thema van de avond nog wat kracht bij te zetten deelden leuke dames tijdens deze set dropsleutels uit.

De eer om de avond af te sluiten was aan de mannen van Pure Audio. Deze ‘allstars’ zijn de organisatoren en residents van de Pure Audio avonden in het LVC. Met ze’n drieën namen ze het laatste anderhalf uur voor hun rekening. Niet echt boeiende platen en een heel slecht mixende DeVos, hebben me echter snel doen besluiten lekker mijn bedje op te zoeken. Bij de garderobe kreeg iedere vertrekkende bezoeker als aandenken nog een Keytown Madness cd mee, met daarop de registratie van de liveset en het interview van DJ Size op radio Holland Centraal.

Comments

 • Frank-NL

  Frank-NL

  8 March 2004

  En de bijbehorende foto's

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  8 March 2004

  cool report! ging er heftig aan toe, ben je er zonder kleerscheuren vanaf gekomen! :D:D:D

 • Heinos

  Heinos

  8 March 2004

  Haha Paulus! Dat houden we onder ons he!

 • Goedie

  Goedie

  8 March 2004

  Leuk report, over Devon Miles heb ik ook veel goede dingen gehoord en dat hij de Grote prijs van NL heeft gewonnen is daarvan alleen maar een bevestiging :).

 • kaar

  8 March 2004

  Nou heinos dat mag de rest toch ook wel weten? :P hahahahahahaha

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  8 March 2004

  goeie opmerking trouwens! ik dacht ook dat dit feest in het teken van de "profilering" stond jammer dat ze dan b2b bleven draaien.

 • Kim Wood

  8 March 2004

  Ik vond het zeker een cool feest en heb het erg naar mijn zin gehad op sleutelstad gekte, alleen wil ik toch graag reageren op het stukje over de Pure Audio jongens… Aangezien ik er één van ben kan ik niet geheel objectief zijn ;-), maar toch.
  Ik was zelf ook niet heel erg te spreken over onze set, dat ten eerste. Ook wij hadden problemen met de monitoren, het geluid was in de booth echt bar slecht (wat niet aan keytown lag maar aan de Qbus, waarvan ze niet harder mochten om een of andere duistere reden).
  Ten tweede waren we inderdaad geboekt voor een back2back set, iets wat we in het verleden vaker gedaan hebben, maar tegenwoordig bijna niet meer doen omdat we alledrie andere stijlen hebben ontwikkeld. Hierdoor waren we alledrie niet goed genoeg op elkaar ingespeeld, ook qua plaatkeus, helaas. Ik had het ook graag iets beter gezien, maar ja, wat kan je daar achteraf aan doen?

  Nogmaals, we hebben het zeer naar ons zin gehad, petje af voor de organisatie. C U next time!

Comments are closed