Goedie

Er was de laatste tijd veel te doen rond Pulse en de organisatie Believers. Eerst hadden we natuurlijk het mysterie rond de geheime locatie. Later bleek dat de Van Nelle fabriek te zijn en toen begonnen mensen zich af te vragen waarom zij wel in dat pand mochten en de Now&Wow niet? Toen kwam er nog bij dat er een gerucht de ronde ging dat er veels te veel kaarten waren verkocht en dat het een chaos zou worden. Al met al veel aandacht rondom dit feest wat samen met de vele reclames leidde tot het uitverkocht raken ervan.

Maar wie ben ik om daar over te klagen met de vooraf bekende line-up: Layo & Bushwacka, Benny Rodrigues & Laidback Luke back2back, Kevin Saunderson, Junior Jack & Kid Crème, Michel de Hey & Erick E. Voor mij toen dus al genoeg redenen om ver van tevoren al in het bezit te zijn van zo'n pulse-kaartje. De hiervoor gemelde geruchten resulteerde bij mij ook steeds meer in nieuwsgierigheid.

De pendelbus bracht ons voor het gebouw, zo vanaf buiten gezien zag het gebouw er indrukwekkend uit, behoudens die ene L die niet brandde. Na even buiten kort in de kou te hebben gestaan, en een persoon een alternatieve versie van domino d-day te hebben zien uitvoeren, stonden we al snel binnen. Het visiteren ging snel en professioneel en ook de garderobe was netjes ingedeeld en ook nog gratis. Ook de prijzen van de bonnen en drankjes vielen mee. De bonnen waren 0,90 EUR per stuk en voor een biertje was je 2 bonnen kwijt, tel uit je winst.

Al snel merkte ik dat dit wel een speciale locatie was en nog belangrijker dat het best wel een grote locatie was. Ze hadden diverse rusthoekjes, waar ik overigens niet van gebruik heb gemaakt, en alles was mooi aangekleed. Het feest had 2 area's; de hoofdzaal waar je zo tegenaan liep en een wat kleinere zaal.
In de hoofdzaal stond de dj booth op een verhoging achterin de zaal en hadden ze videoschermen achter de dj's ook was deze zaal wat uitgebreider aangekleed. Voorin de zaal was een verhoogd platform gebouwd speciaal voor de vele vips die aanwezig waren. Vlak voor je deze zaal in liep had je de bar waar je vrij vlot werd geholpen en rechts de wc's. En dat is het eerste kritiekpuntje van mijn kant, er waren te weinig wc's. Vooral voor de vrouwen zal het waarschijnlijk een drama geweest zijn op het eind van de avond. Wel waren de wc's gratis en kreeg je gratis lolly's.
De kleine zaal was best wel basic ingericht. De dj booth zat op zo'n hoogte dat je de dj gewoon een hand kon geven en er was niet zoveel aankleding. Ook een minpuntje in deze zaal was dat het geluid wat minder was. Het klonk op een of andere manier een beetje schel.

En dan waar het natuurlijk grotendeels allemaal om draaide, de muziek. Ik moet er ten eerste even bij vermelden dat ik voornamelijk in de grote zaal ben geweest, dus ik heb helaas Erick E en Junior Jack & Kid Crème moeten missen.
Benny Rodrigues & Laidback Luke opende de avond met hun nu al fameuze back2back sets. Ik weet niet wat het is maar als ik die twee samen zie draaien komt er gewoon een smile op mijn gezicht. Er straalt zoveel energie uit van die back2back sets van die twee dat ik gewoon nooit kan stil staan als ik ze hoor draaien. Twee uur lang ging de reis van tech-house naar techno toe en ik moet zeggen dat ik weer genoten heb.
Na B & L was het de beurt aan L & B, in de volksmond Layo & Bushwacka. Ondanks dat het een duo is draaien ze hun sets altijd apart. Aangezien ik niet kon herkennen wie nou welke was ga ik niet in op hun afzonderlijke draaikwaliteiten. Van progressive, tech-house tot techno, ook bij deze set(s) was het puur genieten, en dat 3 uur lang!
Vooral toen ze ook nog afsloten met Daft Punk - Around the world, toen ging helemaal het dak eraf.
Hierna ben ik naar Kevin Saunderson gegaan, deze man stond al een tijdje te draaien en zoals we gewend zijn kon je de Detroit invloeden horen. Het was heerlijke techno wat uit de boxen kwam en hij kon maar niet van de knopjes afblijven, ik vind dat in tegenstelling tot veel mensen trouwens niet zo erg. Maar aangezien het geluid hier toch niet optimaal was besloot ik om weer terug naar de main te gaan naar Michel de Hey.
Ik heb Michel de Hey al redelijk vaak gehoord en ik vond hem altijd beter tot zijn recht komen in de kleinere clubs. Ook hier leverde hij weer een goede set af, tenminste het gedeelte wat ik gehoord heb, hij draaide stevige techno. Ik vond hem dan ook een waardig afsluiter in de main. Maar over afsluiten gesproken, aan zijn set kwam wel abrupt een einde. Ik dacht dat het feest tot zes uur duurde maar het was al rond een uurtje of kwart voor zes afgelopen.

Tijdens al deze sets zat de sfeer er goed in. Het was niet te druk en dus had iedereen genoeg dansruimte. Tel dit op bij de top locatie, de goede muziek, de mensen waar ik mee was, de goede organisatie (op die paar puntjes na die ik al genoemd heb) dan kan mijn enige conclusie zijn dat het een top feest was.
Van Nelle is zeker een waardige party-locatie en ik hoop dan ook dat er in de toekomst meer feesten gehouden zullen worden.

Comments

  • Chris

    Chris

    17 February 2003

    Vette report weer! Ik ben inmiddels ook wel benieuwd naar de back2back set van Benny Rodriques en Laidback Luke. En al helemaal naar de Van Nelle fabriek!

Comments are closed