Een goed begin is het halve werk, luidt een welbekend spreekwoord. Bij het bezoeken van clubs geldt dat vaak ook. De entree kan dus heel bepalend zijn voor het verdere verloop van de avond vandaar dat portiers een grote invloed daarop kunnen hebben. Afgelopen weekend was het voor mij dan zeker een goed begin. De portier vroeg naar mijn leeftijd en vond mij nogal klein van stuk, ik kan er niks aan doen ligt nou eenmaal aan de genen. Dus hij vroeg of ik vroeger genoeg brinta had gegeten. Ik kwam echt niet meer bij van het lachen. Bij deze wil ik dus de portier bedanken voor het goede begin!

De desbetreffende club was trouwens de Winkel van Sinkel in Utrecht waar het feest Big Fun! werd gehouden. Op deze avond zou niemand minder dan Westbam gaan draaien. Aangezien ik deze dj nog nooit had horen draaien wilde ik uiteraard even een kijkje gaan nemen.

We kwamen rond een uurtje of half één aan en tot mijn verbazing stond er nagenoeg geen rij. Bij mijn vorige bezoek bij Billy Nasty was het aanmerkelijk drukker buiten. Na de eerder genoemde humoristische entree zetten we dus al snel onze eerste stappen van de avond in de Winkel.

Aangezien we net terug kwamen van een avondje American Football, wat ik iedereen overigens kan aanraden, gingen we nog even downstairs nagenieten met een biertje. Blijkbaar dachten meer mensen daar zo over want bijna alle zitplekken waren bezet. Deze periode is ook de enige keer dat ik iets van de mannen van Audiosculpture heb gehoord, maar niet genoeg om er een goed oordeel over te geven.

Toen was het dus tijd om naar boven te gaan, Max 404 stond achter de decks en ik vond het erg lekker klinken. Het was erg funky wat hij draaide en al gauw begon de dansvloer goed vol te raken. Je kon haast niet stil staan op de muziek die hij draaide en ik vond hem die ideale opwarmer voor de grote man die na hem kwam!

Rond half 3 was het tijd voor Westbam. Het was ronduit genieten, vanaf de eerste plaat die hij erop legde. Hele gave platen kwamen voorbij, zoals oldschool, baby. Maar ook platen waar ik normaal totaal niet op uit mijn dak ga, mixte hij op de perfecte momenten naadloos in elkaar en dat zorgde bij mij voor een big smile op mijn gezicht. Om een voorbeeld te noemen, normaal vind ik Moguai – U know y een redelijk standaard plaat, maar Westbam wist hem precies op het goede moment erin te mixen! Ik heb anderhalf uur genoten van een set die een mengeling was van electro/house/breakbeat-achtige muziek. Die anderhalf uur is geen typfout, want ik moest helaas om 4 uur al weer weg.

De overige anderhalf uur zullen ongetwijfeld net zo leuk geweest zijn en ik heb waarschijnlijk heel wat ellebooggescratch gemist. Ook de sfeer op dit feest was top te noemen, en aangezien het wat minder druk was viel het met de gebruikelijk hittegolf ook redelijk mee. Achteraf jammer dat ik de laatste anderhalf uur niet heb meegemaakt maar het was toch weer een leuk feestje, wat dit kleine brinta-etende ventje heeft meegemaakt!

Hierbij wil ik Club Risk bedanken voor de gastenlijstplaatsen

Comments

 • Chris

  Chris

  14 May 2003

  Haha! Ik weet wel wat jij voor je verjaardag krijgt! ;-):D

 • Goedie

  Goedie

  17 May 2003

  Stelten? :D

Comments are closed