Vaak hoor je hele discussies over wat nou leuker is een groot massaal feest of een klein bescheiden feest. Nou ben ik niet bepaald de persoon om te kiezen tussen deze twee omdat ik vind dat het allebei wel zijn charmes heeft. Grote evenementen hebben vaak de spectaculaire lichtshows, de grote namen en natuurlijk het beeld van de grote dansende menigte, een beeld dat vaak op menig netvlies blijft hangen. Kleine evenementen hebben vaak de frisheid van nieuw jong talent, schappelijke prijzen en een vaak goede sfeer. Dit weekend koos ik weer eens voor het laatste.

Het betrof de vuurdoop van het feest Highly Evolved. Dit feest werd gehouden in de Azotod in de Meern. Het eerste wat me verbaasde, of eigenlijk beter gezegd positief verraste, was de diversiteit aan stijlen die op de line-up stond. De avond zou beginnen met trance en eindigen met hardstyle en daar tussenin nog techno.
In de Meern aangekomen was ik dan ook wel benieuwd hoe dat zou uitpakken.

Na het betalen van het kaartje wat 8 euro was stond ik in de Azotod. Ik was er nog nooit geweest maar ik had al van meerdere mensen in mijn omgeving gehoord dat het een jongerencentrum was. Het was dan ook een redelijk klein zaaltje die later op de avond goed gevuld zou worden. Alleen toen ik om 22.00 uur binnen stond was het nog erg rustig.

Achter de draaitafels stond Ukim die het feest mocht openen. Zoals ik al eerder aangaf begon de avond dus met trance van deze dame en ik moet zeggen dat het goed klonk.

Op de originele programmering was het hierna de beurt aan Ferry Kloos maar die werd vervangen door B.J. omdat hij, geloof ik, ziek was. Hij ging door waar Ukim gebleven was en ik vond het al met al een redelijke set.

Tijdens deze set begon het al wat drukker in de zaal te worden want na hem zou namelijk Invite gaan draaien. Vanaf dit punt van de avond zou het alleen maar harder worden. Invite startte zijn set met funky techno maar al gauw werd het toch wat harder. Het leek wel of de dansvloer ineens helemaal vol stond en de sfeer kwam er al goed in. Elke dj draaide ruim een uur en dit uur was dan ook jammer genoeg snel voorbij gegaan.

Mirrage was de persoon die na Invite aan de beurt was. Hij opende nog redelijk rustig met wat trance-platen, maar al gauw werd dit ook wat harder en ging hij eigenlijk door waar Invite gebleven was. Als ik zijn stijl van draaien moest omschrijven dan vond ik het een beetje op Marco V. stijl lijken.

Dystorsion had toen de zware taak om het publiek enthousiast te houden maar daar had hij gezien de respons helemaal geen problemen mee. In zijn set kwam duidelijk naar voren dat hij lichtelijke gecharmeerd was van Mauro Picotto en er kwamen dan ook veel bekende producties van deze man voorbij. Zijn set werd goed ontvangen door het publiek en het was duidelijk genieten op dat moment.

Het was toen aan S.I.B. Project om het feest af te sluiten in een stijl die deze avond nog niet aan bod was geweest, namelijk hardstyle. Een stijl die niet echt aan mij besteed was al hoewel ik wel een paar nummers herkende en toch nog redelijk uit mijn dak ben gegaan.

Om 4 uur was het tijd om te stoppen en dit feest bevestigde weer mijn eerdere beschrijving van bescheiden feesten. Het was een feest met de frisheid van nieuw jong talent, schappelijke prijzen en vaak een goede sfeer, kortom een goed klein bescheiden feestje. Deze eerste editie was een succes te noemen en ik heb die avond redelijk wat glazen zien sneuvelen, zou het verband met elkaar hebben?