billy nasty

Als iemand het woord Beyond Adventures in zijn mond nam dan kreeg ik automatisch al een glimlach op mijn mond. Als ik dat woord hoor moet ik namelijk gelijk denken aan Beyond Adventures vorig jaar tijdens de koninginnenacht met Ken Ishii en Jeff Mills. Voor mij persoonlijk was dat toen een van de betere feesten van het jaar. Onlangs kwam mij de line-up van een nieuwe editie onder ogen en spontaan begon mijn hart sneller te kloppen. Op 29 maart zou namelijk Billy Nasty langskomen, een dj die ik nog eens wou horen draaien. Ik ging dus deze zaterdag kijken of de associatie met het woord Beyond Adventures in stand gehouden kon worden.

Op deze avond kwam dus Billy Nasty langs samen met Scape One en Transparant Sound die een live act zouden opvoeren. Zoals eerder gezegd had ik dus hoge verwachtingen van het feest, gezien het feit wat ik vorig jaar meemaakte en dat de Winkel van Sinkel ook een van mijn favoriete locaties is, maar aan de andere kant wist ik dus ook niet precies wat ik van Billy Nasty moest verwachten aangezien ik hem nog nooit live had horen draaien.

Bij aankomst bij de Winkel bleek dat de animo voor dit feest wel aanwezig was want er stond zo vroeg al een redelijke rij. Bij binnenkomst hoorde we de heerlijke klanken ons al tegemoet komen. Het was de muziek van een dj die beneden in het kleine zaaltje, z'n naam is me even ontschoten. We zijn gelijk door naar boven gelopen om daar het eerste maar zeker niet het laatste drankje van de avond naar binnen te werken in de altijd warme zaal.

Scape One was al aan het draaien en ik moet zeggen dat het heerlijk electro was wat hij draaide. Je kon merken dat er gelijk al een goede sfeer hing en op deze muziek kon echt bijna niemand stil staan.

Na deze heerlijke opwarmer was het de beurt aan de live act van Transparant Sound. In vergelijking tot de set van Scape One zakte het tempo ietsje in, maar ik stoorde me daar niet zo aan want de act die ze neerzette was zeker niet verkeerd. Zoals gebruikelijk was ook deze live act niet zo lang en op een niet nader te noemen tijdstip, ik was helemaal m'n besef van tijd kwijt door de zomertijd, was het tijd voor Billy Nasty.

Met groot gejuich werd hij ontvangen. Het was duidelijk dat veel mensen speciaal voor hem richting Utrecht waren gekomen. En terecht ook, hij zette een van de betere sets neer die ik in de afgelopen tijd heb gehoord. Hij begon nog redelijk rustig met lekkere electro platen maar het werd langzamerhand wat harder en het ging langzaam over in techno. Toen hij ook nog ineens Shari Vari erin mixte werd ik helemaal gek. De tijd vloog, of lag dat misschien aan de zomertijd?, in ieder geval was zijn set snel voorbij. Het publiek wilde meer en kreeg dat ook, hij gaf nog een toegift van een half uur. In dat halve uur heeft volgens mij iedereen nog het laatste beetje energie in zijn lijf weggedanst!

Toen ik buiten liep en zag hoe licht het al was besefte ik het ineens dat de zomer er weer aan komt, met veel leuke festivals en feesten in het verschiet. Daarom vond ik dit toch een prachtige manier om de wintertijd feestelijk af te sluiten. En het woord Beyond Adventures weet nog steeds een glimlach op mijn gezicht te toveren!

Hierbij wil ik trouwens nog de organisatie Club Risk bedanken voor de gastenlijstplaatsen.

Chris' foto's staan hier.

Comments

 • Chris

  Chris

  1 April 2003

  Vette report weer hoor! Was gezellig! :)

 • Tygo

  Tygo

  1 April 2003

  chille shjooi!

Comments are closed