free your mind gemaakt door dorunz

Ik kan me voorstellen toen de organisatie van het Free Your Mind festival enkele dagen geleden de weersvoorspelling bekeken dat ze hun handen dichtgeknepen hebben. Het festival zou namelijk op de tot nu toe warmste en zonnigste dag van het jaar 2004 gaan plaatsvinden. Geen overbodige luxe voor een feest dat valt en staat met wat voor weer het is. Daarnaast is de eerste editie natuurlijk ook een soort visitekaartje wat je een vaste schare bezoekers op kan leveren.

De setting voor dit feest was een veldje naast de Rijn in het centrum van Arnhem. Gezien de hoeveelheid zand leek het een beetje op de Katendrecht, het terrein van het eindfeest van de FFWD, alleen had je hier iets meer natuur er omheen staan. Dat het vlakbij het water was kon je goed merken omdat er een briesje stond die af en toe voor een aangename verkoeling zorgde.

(red. foto rechts is gemaakt door Dorunz)

Op het terrein waren een viertal area's te vinden in de vorm van de mainstage gehost door Rockit & Planet Rose, techno, electro gehost door electronation en de house area. Bekende namen zoals Surgeon, Dave Tarrida, Johannes Heil en nog velen anderen stonden in die verschillende area's op het programma dus dat beloofde van tevoren al veel goeds.

De binnenkomst verliep soepeltjes, snelle visitage en je stond binnen. Daar werd gelijk al duidelijk dat het niet zo'n groot terrein was. De tenten stond vrij dicht op elkaar en alles was goed te vinden. Vanuit de ingang gezien stonden ze in een soort driehoek. Links de housetent, rechts de technotent en recht voor de electrotent. Achter de electrotent was de mainstage te vinden. Aan de rechterkant van het terrein naast de mainstage waren allemaal tentjes met eten. Je kon daar diverse dingen halen tegen voor festivalbegrippen redelijk normale prijzen. De linkerkant werd gereserveerd door de bezoekers. Door de bezoekers die gebruik maakten van de speciale actie van de organisatie. Die actie hield in dat bezoekers gratis met een bank het terrein opmochten. Het leuke bijkomende gevolgd was dat het aan de linkerkant van de mainstage hardstikke gezellig werd met al die banken, een soort huiskamer gevoel.

Op het hele terrein hing in ieder geval een gezellige sfeer. Er werd veel bijgepraat, gelachen het was ook een dag waar je niet chagrijnig van kon worden. Daarbij kwam ook nog de goede muziek. Ik heb deze dag veel verschillende soorten dj's en acts gehoord. De één wat minder als de ander maar over het algemeen waren ze allemaal goed. Voor mij persoonlijk sprongen Funk D'Void, Steve Rachmad en Johannes Heil er tussen uit.

Funk D'Void draaide al erg vroeg in de technotent en dat deed hij zeker niet onverdienstelijk. Niet al te harde techno en zeker heel erg goed om in te komen op dat vroege tijdstip. Blijkbaar waren veel mensen dat met me eens. Ondanks dat er nog niet veel mensen zich op het festivalterrein stond een groot aantal mensen al wel in de tent.

Op de mainstage vond ik Steve Rachmad en Johannes Heil uitblinken. De Nederlander vooral vanwege het feit dat hij het publiek op dat moment goed in beweging kreeg. Johannes Heil vooral vanwege zijn sound, het blijft een genot om naar de live-act van die man te luisteren. Wat voor muziek hij allemaal uit die knoppen haalt is echt fantastisch.

Overigens waren er ook nog een aantal, voor het publiek minder bekende, dj's die het ook zeker niet slecht deden en zeker het vermeldden waard zijn. Zo heb ik nog Monica Electronica, ja die ene van dat interview op GT.com, gehoord en dat klonk zeker goed. Een lekkere disco/electro sound. Alleen jammer dat we er maar met een tiental mensen stonden. De Utrechtse Nuno Dos Santos deed het in diezelfde electrotent ook niet onverdienstelijk, de electro die hij draaide klonk erg lekker.

Veel goede acts heb ik ook gemist, maar dat is iets waar je nou eenmaal niets aan kan doen met meerdere area's. Ik heb goede verhalen gehoord over Mulero, de housetent in het algemeen en de live-act van Quazar. Al met al was dit dus een visitekaartje wat zeker niet in de prullenbak verdwijnt. Een positieve start van het festivalseizoen 2004 en ik hoop dat er nog velen van dit soort festivals mogen volgen.

Comments

 • Chris

  Chris

  2 June 2004

  Cool reportje Goedie!! Hoorde veel goede verhalen over dit festival! Jammer dat ik er niet was, maar op mijn weekendje Brussel heb ik ook van het mooie weer genoten! &)

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  2 June 2004

  ik lees in Goedie (nog) een Heil fan!

 • Goedie

  Goedie

  2 June 2004

  Was ik stiekem al :r
  Heb hem een keer in de Nightlive in Maastricht gehoord ergens in 2003, was toen ook al fantastisch.

 • Marijn

  7 June 2004

  ha chris, hoorde van femke dat de foto's van Brussel ergens op je site staan, maar kan ze niet vinden. laat me ff weten waaro ik ze kan vinden.
  mzzl
  Marijn

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  7 June 2004

  waarschijnlijk in zijn eigen domein! Chris ik wil ze ook zien!

 • Chris

  Chris

  7 June 2004

  Marijn: je hebt mail!
  Paulus, ok vooruit… jij ook :)

Comments are closed