Shiva@Awakenings

De paaseditie van Awakenings in de NDSM-Warehouse was een groot succes! We hebben kunnen genieten van een hoogstaande productie op het 7 jarige bestaan van dit technofeest. De DJ’s stegen boven zichzelf uit, het publiek was enthousiast, het geluid was in orde, kortom: Deze paaseditie gaat de boeken in als beste Awakenings in de NDSM!
op de foto zien we debutant Shiva in actie. Foto door Carlos: http://foto.gris.nl

Na 2 editie's die te boek staan als de slechtste van Awakenings, waarin de kritieken op het geluid een grote rol speelde had Awakenings wat goed te maken. In oktober was het geluid te zacht en op 31 december waren er problemen met een mengpaneel dat niet goed zou communiceren met het geluidssysteem (Function-one). De critici werden ten eerste getrakteerd op een line-up om den vingers bij af te likken. DJ Shiva (Magma The Agency) mocht aftrappen. Gevolgd door de heren uit het land van de middernachtzon.

De Drumcode special, in combinatie met het 7 jarige bestaan, was voor de organisatie reden om een Zweeds thema te hangen aan de avond. Er waren zelfs prijzen te winnen. 7 tickets voor het festival voor diegene die zich het Zweedst hadden uitgedost. In totaal waren er 7 mensen die zich hielden aan het thema, dus die mogen zich gelukkig prijzen. Gefeliciteerd! De organisatie krijgt ook een felicitatie voor een inventieve actie. In plaats van een garderobe, dat een bottleneck blijft, was er gekozen voor een kluisjes systeem. Er konden kluisjes gehuurd worden waar meerdere jassen in konden. Zijn er genoeg kluisjes te huur? Passen al de jassen er wel in? JA! De boeren die niet eten wat ze niet kennen waren stom verbaasd bij het zien van de vlekkeloze garderobe-oplossing. Hopelijk krijgt deze actie een vervolg, en dan het liefst op meerdere festivals!

Zoals eerder gezegd, Shiva trapte af, dit deed zij erg goed. Ik doel hiermee niet alleen op haar verschijning maar vooral op haar platen keus. Natuurlijk is het sexy om een vrouw, van dit kaliber, in technoland achter de decks te zien maar haar vrolijke en melodieuze, minimale, techno maakt het tot beste “aftrapper” sinds tijden. De 7 camera’s die gericht waren op de DJ kwamen bij deze goed van pas. Het werd even stil op de dansvloer toen, de van oorsprong Iraanse, Shiva in beeld kwam op het gigantische projectie scherm achter op het podium. Dit was overigens de beste combo van de avond: De Italiaanse VJ Tarantula samen met Shiva. De rest van de VJ’s moesten hun gig te vaak afbreken voor de lasershows die, dit maal zonder de gewraakte stroboscoop, Awakenings waardig waren. Echter jammer dat Shiva niet op het festival staat. Want dat is zeker, op de avond van deze editie is de line-up voor het beste festival van 2003 bekend gemaakt. Veel Nederlandse inbreng, veel minimaal, veel jonge dj’s maar geen Shiva. Na haar set ging al snel de volume knop de goede kant op en bracht dit een goed geluid ten gehore. Volgens mij werd er even gespeeld met de knop want binnen een mum van tijd ging het volume een aantal malen omhoog! Wij moeten hiervoor Marten de Vries bedanken. Marten is van de Amsterdamse milieudienst en heeft dit toegelaten. Het geluid was heel de avond dik in orde en het aantal decibellen lag zeker hoger dan de 95 die op 31 december voorgeschoteld werden.

De eerste Zweed, Jesper Dahlback maakte ook zijn Awakenings debuut, hij staat bekend om zijn goede dansbare techno niet voor niets wordt hij geroemd om zijn houseproducties. De set die volgde was echte vette shit! Wederom stond Adam Beyer op de line-up. Wederom waren er kritieken maar hij bewees eens temeer dat hij de hele zaal plat krijgt. Jammer dat het halverwege iets terugviel en de aandacht daarom verslapte, des te mooier was het om te horen dat hij nog beter terug kwam. Beyer is de Awakenings DJ die niet voor niets als beste DJ gekozen is onder de Awakenings gasten. De liveset van Hardcell en Grindvik kon niet echt overtuigen, ondanks dat deze heren hoog scoren in de wishlisten van velen was hun set een beetje plat en gingen er weinig handen in de lucht. Tijd om even bij te praten dus. Awakenings blijft een feest van het weerzien. Ondanks het grote aanbod van technofeesten kom je altijd de technoliefhebbers weer tegen, dit komt de sfeer alleen maar ten goede en is altijd een reden om naar het feest te gaan! Tijd voor de grote afzegger: Cari Lekebusch die voor het festival in 2003 nog zijn vliegtuig miste. Deze man stond al vanaf het begin op het podium en had er zin in. Ook hij bewees, eens te meer, dat Zweden het Volendam van de wereld is. Alle muziek uit Zweden scoort! Ook deze techno, zijn set stond bol van de spanningen en avontuur maar klonk toch natuurlijk, fris en was vooral dansbaar. Niet alleen een heerlijk oppepper op dit tijdstip maar vooral lekker om de energie in je lichaam te laten stijgen en om het er vervolgens weer uit te springen. Noem het maar hartslag-techno, niet alleen omdat het zo natuurlijk klinkt maar ook omdat je hartje er sneller van gaat kloppen. Hoe moet Henrik B dit nou oppakken, hoe kan hij zo’n dikke set overtreffen? Dat deed hij ook niet, wel deed hij waar hij voor gekomen was: goed afsluiten. Zijn laatste album: Kryoniks (CD) wordt erg goed gerecenseerd, iets progressiefs en experimenteel dat aan iedereen aan te raden is. Zijn set was ook redelijk experimenteel maar kon de goede sets van zijn collega’s niet overtreffen.

Geruchten gaan de ronde dat dit de laatste editie in de NDSM was. Monumental wil weer graag terug naar de Westergasfabriek waar het allemaal begonnen is. De compleet gerenoveerde gasfabriek zou weer decor kunnen zijn voor hét techno feest van Nederland, we moeten echter niet gek opkijken als deze geslaagde editie vervolging krijgt in deze oude scheepsloods. Een Awakenings in de Gashouder zou heel erg duur zijn en moet dus een meerdaags festival worden om de kosten te drukken. Kom maar op, meerdaags!

Deze editie verdient hoe dan ook een vervolg, het festival dat de 3e van juli plaats zal vinden is de eerstvolgende. Een line-up om van te smullen en een locatie om van te smullen. Als technoliefhebber kunnen wij alleen maar hopen op meer van dit soort feesten!

De redactie van groovetrackers.com bedankt Monumental voor de geweldige avond, de gift aan Greenpeace en het honoreren van de persaanvraag.

Wegens technische problemen (lees: kabel kwijt) verschijnen de foto’s later deze week.

Comments

 • Goedie

  Goedie

  13 April 2004

  Mooi om die positieve reacties op Beyer te horen. Veel mensen klaagden natuurlijk dat hij er weer stond, maar hij heeft duidelijk zijn beste beentje voorgezet.

  Nice report Paulus en ben benieuwd naar die foto's :)

 • Chris

  Chris

  13 April 2004

  Zeker een cool report! En blij dat de site weer goed in de lucht is en we weer reacties kunnen plaatsen!

  Ben het grotendeels met je eens, zie ook mijn reactie in de agenda:

  Super! Dit was de editie die de NDSM nodig had! Het kan dus wel vet zijn daar! Wat een avond…

  Binnen bij Shiva. Vooral bezig geweest met 'binnenkomen' en af en toe een aardige plaat gehoord, maar te weinig om er goed over te oordelen.

  Jesper Dahlback had vette platen en maakte een mooi debuut, maar bij Beyer ging het echt los. Al vond ik 'm in het midden ff wat minder, maar dat was een mooi moment voor de altijd gezellige tribune. Vanaf de tribune hoorde ik een zooi vette platen lanskomen en dus het laatste half uur weer staan knallen. Pluim voor Beyer. Veel kritiek op hem geweest en iedereen had hem al veel te vaak gehoord, maar gisteren bewees hij dat hij een Awakenings gevoel kan creëeren als geen ander.
  Hardcell en Grindvik live stonden niet voor niks hoog in de wishlist van velen! Dat ze vette platen maken was al bekend, maar de live show was ook top! Vette diepe bassen en dikke geluiden.
  Cari bewees wederom dat ie terecht in mijn top 5 staat. Toch altijd weer uniek!
  Henrik B was een waardige afsluiter, de NDSM ging nog een keer los en volgens mij was aan het eind iedereen het er wel over eens dat het blijkbaar wel kan in de NDSM en dat het de beste NDSM editie was (of misschien gedeelde eerste plaats met vorig jaar pasen).
  Het vuurwerk was geweldig, leuk dat Greenpeace ons bedankte en de sfeer op het podium vond ik ook top!
  De mannen van Drumcode hadden het zichtbaar naar hun zin!
  Deze editie was de reden dat ik alle andere keren ben blijven gaan, zou zonde zijn als je dit zou missen!
  Awakenings heeft laten zien dat het nog steeds weet hoe je een feestje moet bouwen! Op naar het festival en de nieuwe locatie! &)

  Allen vond ik Hardcell & Grindvik dus wél SUPER vet! En je vergeet het vuurwerk helemaal ;-)
  De foto's komen zo spoedig mogelijk!
  Over tegenslagen gesproken: op wintersport is mijn nieuwe camera kapot gegaan! doodziek, hoop dat de verzekering wat uitkeert! Nu foto's gemaakt met camera van Paul. die volgen deze week!

 • Heinos

  Heinos

  13 April 2004

  Heb toch niet echt spijt dat ik lekker thuis gebleven ben. Paulus mijn dikke complimenten voor een heel vet report!!

 • Geiz

  Geiz

  13 April 2004

  moet je wel doen aap!! heb flink staan springen en tijdens beyer bleven de bassen een minuut resoneren in mijn buik. alles was perfect. Beyer die voor het eerst in 2 jaar weer kon boeien, cari immer heldhaftig, en toch een erg lekker debuut van H&G. dahlback en shiva konden mij overigens niet echt boeien. Henrik B verder vanaf de tribune gechecked. Maar fakkin hell beyer en cari… kom maar door met festival :D:

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  14 April 2004

  vuurwerk ? 8-)

  toen was ik net even weg, heb ik niets van mee gekregen….

 • deurknop

  14 April 2004

  Paulus ;-) , leuk stukje, zoals jij ook al vermeld: perfect feestje! ik heb me absoluut vermaakt! het was echt een geweldige en goede editie :)

 • Bart

  Bart

  22 April 2004

  Goedendag Heren,

  Gedeeltelijk kan ik in jullie vreugde delen. Het geluid was beter, de sfeer was prima. De kluisjes trek ik ook wel, behalve dat je je lockerkornuit de hele avond in de gaten moet houden.

  Hardcell en Grindvik vond ik goed, goede platen en, naast dat ze onwijs zenuwachtig waren, een goed preformance (mooie Idols lyric!)

  Adam Beyer had nou heel veel middelmatige sets weer een goede. Beetje lomp begin, maar de rest mocht er zeker zijn.

  Verder vond ik Cari serieus tegenvallen, sorry jongens. Ik vond het eentonig en rommelig, verre van wat we van hem gewent zijn. Kan aan mij liggen hoor, maargoed.

  Hendrik B was wel ok, soms wel wat te hard en slecht gemixt.

  Kortom: NDSM-technisch was het een goede awakenings. Toch zoek ik nog steeds naar mijn mooie westergas-utopia. Wie zal het weten.

  CheeRs

Comments are closed