kevinmotion

Report geschreven door Melvin

1 jarig bestaan van Motion met Saunderson

Eigenlijk leek het me verstandig om het weekend voor Koninginnenach en –dag niets te gaan doen, maar toen ik hoorde dat Kevin Saunderson (oftewel de man achter Inner City) in Hotel Arena tonight op zou gaan treden…kon ik niet passen. Samen met Motion residents Miss Nine en Sem Sonic zorgde Kevin voor de muzikale bezetting van de Kerkzaal. In de tuinzaal draaide Jacobo Padilla (Sp), Lacroix en Erick E.

Bij binnenkomst zat de sfeer er al goed in. We arriveerden pas vrij laat maar dat mocht de pret niet drukken. Het was al druk en gelijk viel me op dat iedereen het naar zijn zin had. Of mensen nou aan het dansen of aan het praten waren, ze lachten allemaal. Nadat we eerst boven een paar biertjes gedronken hadden gingen we richting Kerkzaal waar Kevin Saunderson net op het punt stond om te starten.

Deze Amerikaanse technogrootheid liet eerder deze maand zijn hardere kant zien bij Carl Cox & Friends in de Rotterdamse Ahoy. Bij Motion liet hij een andere zijde van zichzelf zien. In het begin van zijn set draaide hij wat vocale house platen, naar mate de nacht vorderde ging hij steeds steviger draaien. Maar de sound bleef over het algemeen erg funky . Hij maakte wel wat technische fouten, maar aan de gezichten in de zaal te zien stoorde niemand zich daaraan.

Om 03.15 werd de verhoging in het midden van de zaal leeggemaakt en kwamen er drie super sexy, schaars geklede dames en een hele gelukkige man het podium op om een danceshow geven. Dat wil zeggen: hij zat op een stoel en de vrouwen dartelde een beetje om hem heen. Deze performance paste precies in het plaatje dat Motion probeerde te creëren. Hun visie is dat het oog net zoveel verdient als het oor en dat was te merken. Met een prachtige aankleding van de locatie, de heftige VJ-beelden, het verzorgde publiek en het optreden van de danseressen bereikte de organisatie exact wat ze wilde.

Het toegift van Saunderson was fenomenaal. Achter hem stonden minstens 15 mensen te wachten op zijn laatste plaat (of platen). Op het moment dat iedereen de eerste tonen van Nights of the Jaquar hoorde ging de hele zaal helemaal plat. Maar dat was nog niet alles, op het moment dat de beat van deze plaat erin kwam mixte hij hem door met de vette bass van Devilfish’ Man alive. De kerkzaal schudde op haar grondvesten. Zo horen toegiften te zijn!

Mister Saunderson sloot een prachtige nacht af met een fantastisch einde!

Bedankt Motion voor de plaatsen op de gastenlijst en bedankt aan iedereen die er was op deze heftige nacht.

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  29 April 2004

  zijn laatste nummer, dat jij niet beschreven hebt, was toch nog niet gereleased en kwam uit op Inner City?

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  2 May 2004

  nu met foto van Kevin Saunderson!

Comments are closed