shiva

Shiva maakt haar Awakenings debuut in April. Ze mag met haar set de avond af trappen. Tijd voor een introductie!

Echte Naam:
Shiva Shazad

DJ Naam:
DJ Shiva

Geboren:
1980 in Teheran, Iran…

Verliefd/verloofd/getrouwd (of je een vriend hebt!)?
Niet getrouwd, haha ik denk ook niet dat ik zo snel zou trouwen, ook niet verloofd dus en ook geen vriend. Helemaal vrij en gezellig. Misschien wel een beetje verliefd……

Je lijstje is indrukwekkend, je begon met DJ-en in 2000 en eerste optredens in hetzelfde jaar. Hoe is dit zo snel gegaan?
Gewoon op het juiste moment, met de juiste energie op de goede plek zijn en daar de juiste mensen ontmoeten. Je zou het geluk kunnen noemen maar daar geloof ik niet zo in

Je bent geboekt voor Awakenings 11 april 2004 maar stond in 2003 ook al op Mysteryland. Ben jij voor je gevoel al doorgebroken en wanneer was dat dan?
Nou ja, wat heet doorbreken. Ik ben geen pop-artiest. Ik draai en maak muziek en probeer dit gewoon zo vaak mogelijk te doen. Heb al een paar keer in het buitenland gedraait en in Nederland op verschillende plekken zoals, Mazzo, Chemistry, Mysteryland, Stalker, Patronaat, 013 etc. Ik denk dat ik me het meeste thuis voel in het wat "alternatieve'' circuit, zeg maar de pop-podia's. Mede omdat je daar over het algemeen wat experimenteler kunt draaien.

Ben je zelf wel eens op Awakenings geweest, welke editie en wat vond je ervan?
Ik ben toevallig het afgelopen jaar op het festival geweest en 1x op het NDSM terrein. Ik weet niet meer precies welke editie het was. Het festival vind ik vooral goed omdat het aanbod dan divers is. Er wordt techno, tekno maar ook electro en andere dingen gedraait. De sfeer is meestal goed en ben ik wel een voorstander van de melodieuze kant van techno.

Je hebt een breed repetoir, wat ga je op Awakenings draaien? Of ben je daar nog helemaal niet mee bezig? Awakeningsgangers zijn kritisch moet je weten!
Dat geloof ik graag dat ze kritisch zijn, dat ben ik zelf ook wel. :) Ik draai natuurlijk in het begin, dus je moet gewoon opwarmen. Daar moet je dan natuurlijk wel rekening mee houden. Dus iets in stijgende lijn misschien, een beetje experimenteel ofzo….

Je bent begonnen met produceren, hoe gaat het daarmee? (wat kunnen we allemaal van je verwachten in 2004?)
Het gaat in principe wel goed met produceren. Ik leer van verschillende mensen (o.a. John Consemulder en Joris Voorn) de fijne kneepjes van het vak. Tot nu toe heb ik dus altijd van andere mensen hun studio gebruik moeten maken. Nu wordt het tijd om zelf thuis een kleine set-up te hebben. Ik heb zoveel ideeen, die wil ik dan ook gewoon iedere dag en ten alle tijden kunnen uitwerken. Ik hoop verder binnen nu en een paar weken piano les nemen. Het lijkt me te gek om dat instrument goed te beheersen, ik speel zelf wel gitaar maar piano is toch wel een must. En dan voor de toekomst lekker veel produceren, niet alleen techno, gewoon mooie muziek.

Heb je weleens drugs gebruikt?
Ja, ik heb weleens drugs gebruikt. Maar over het algemeen is dat altijd vrij beperkt gebleven. Ik ben nogal een gezondheids-freak. Ik houd van sporten en gezond eten, rook niet en drink nauwelijks. Drugs kan bewustzijnsverruimend maar ook heel erg bewustzijnsvernauwend zijn. Er zijn maar weinig drugs die echt toegevoegde waarde hebben. Het is een soort bergparabool effect. Op een gegeven moment ben je op je top, alles wat daarna komt is eigenlijk een herhaling van het voorgaande want die top heb je al bereikt. Heel af en toe maar vooral op mooie plekken zoals op het strand in de zomer of met volle maan buiten op Ibiza…dan heeft het voor mij wel toegevoegde waarde.

Magma agency is onder meer van Isis, kan je wat vertellen over jullie samenwerking?
Voor mij is het mede dankzij haar begonnen. Door haar muziek is de prikkeling voor het draaien, in de zomer van 2000, ontstaan. Toen ben ik naar Amsterdam verhuisd en heb ik anderhalf jaar de boekingen gedaan voor de Magma dj's. Precies 1 jaar geleden besloot ik dat het tijd werd voor iets anders en sindsdien doet zij mijn boekingen :) Goede ontwikkeling nietwaar hihi….

Heb je een URL- naar een mixje dat online staat?
Op korte duur wil ik een website maken. Dan komt er zeker een mixje op te staan.

Wij bedanken Magma the Agency en vooral Shiva voor de medewerking!

Comments

 • Goedie

  Goedie

  5 February 2004

  In het interview komt ze naar voren als een nuchtere meid, die houding bevalt me wel. Wil haar toch weleens horen draaien.

 • Chris

  Chris

  5 February 2004

  Cool interview! Leuke meid :-)
  Waarschijnlijk wel weer vroeg er heen, vind het altijd wel lekker om de avond rustig te beginnen en ben nu extra benieuwd naar Shiva!

Comments are closed