Het electrofeest in de electrocapital van Europa was bij voorbaat al een succes. Eindelijk waren de heren van Bunker Records weer eens in hun hometown te vinden op een grote locatie. Dat die locatie toevallig “Paard van Troje” heet mag geen toeval zijn. Deze unieke locatie in hartje Den Haag mag na zijn heropening rekenen op de allergrootste van de aardkloot. Hiervoor hebben ze wel flink moeten uitpakken wat geresulteerd heeft in een wonderschone inrichting en een echte “supersound”. Insiders hebben mij verteld dat de sound nog niet helemaal af is, dit zal mij benieuwen… Ik vond het nu al erg goed!

Bij binnenkomst geen lange rijen voor de Haasche helden maar liefhebbers die de muziek van DJ Schmerzlabor niet helemaal begrepen. Zelf moest ik ook even wennen aan de harde staal geluiden en snelle beats. Zijn verschijning (een te heet gewassen blanke Lenny Kravitz uit de jaren 60) zei al genoeg, dit zou lekker vaag worden! Bleek later minder vaag te zijn, goeie dansbare electro bol van BPM wisselingen. Technisch hoogstaand! De gig van TLR was makkelijker te begrijpen, hier werden dan ook wat meer hitjes gedraaid en de zaal liep wat voller. Altijd leuk om in je eigen stadje te stappen, staat gegarandeerd voor “gezellig publiek” en rondjes in overvloed…

Eindelijk begon Legowelt, heb hem overigens weer niet kunnen betrappen op een blik in de zaal. Doet hij het nou zo sneaky en valt het mij niet op of doet hij zijn imago als computernerd eer aan en blijft hij zijn eigen ding doen? Zoals wij van hem mogen verwachten was het een prefecte set. Sfeer in deze “tent” was nog ver te zoeken, maar denk pas dat het echt sfeervol kan zijn bij een uitverkochte grote zaal (1200 man!) De kleine zaal bleef deze avond gesloten. Goede keus want dit zou echt een te lege grotezaal hebben opgeleverd. De laatste DJ waarover ik wil schrijven sloot af. Zijn hip hop invloeden deden mij echter weinig… Om vier uur kwam er nog een kleine toegift maar ben voor mijn jas terug naar beneden gegaan waar ik nog heb gesproken met de man achter Xcess. Hij kwam met de volgende stelling: “Mensen luisteren teveel naar de muziek en hebben minder oor (woordgrapje) voor het feesten.” Leuke stelling maar weet niet of ik het er helemaal mee eens kan zijn, hoop ik mijn volgende review uitsluitsel te kunnen geven!

Bunker Records heeft met dit feest bewezen toonaangevend te zijn in electroland. Jammer dat deze jongens in eigen land niet de erkenning krijgen die ze verdienen. Den Haag wordt wel gezien als electrocapital van Europa maar kan nog veel leren van het buitenland (kijk naar onze zuiderburen) anders wordt de electroboot toch echt gemist.

Comments

 • Chris

  Chris

  14 September 2003

  Nice report Paulus!
  Ben wel benieuwd naar de locatie. Ik hoorde dat Jeff Mills er komt draaien dus dan zal dat met de uitverkochte grote zaal ook wel goedkomen! :D

 • Goedie

  Goedie

  14 September 2003

  Ja leuk report, en Mills komt inderdaad naar Den Haag:
  https://www.groovetrackers.com/partys/announcements/2325

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  14 September 2003

  locatie is super! ben er dit weekend 2 x geweest… :O

  Chris… hoop dat er meer komen

 • sander

  15 September 2003

  Reviewer is alleen de andere liveset vergegen.
  Orgue Electronique leverde weer erg een fijne set :)

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  15 September 2003

  Reviewer is alleen de andere liveset vergegen.
  Orgue Electronique leverde weer erg een fijne set

  sorry sander, de review moest gaan over Bunker Records maar was ook nog uitgenodigd voor een feest dat gegeven werd in het pand ernaast… heb Orgue Electronic gemakshalve weggelaten!

Comments are closed