djluna

Interview DJ LUNA, bekend van grote feesten van oa ID&T en Q-Dance en zijn optredens in de Hemkade

Afgesproken met DJ Luna in de Boterwaag in Den Haag, Niet echt een tent waar je zo een DJ verwacht. Ik zelf was ruim op tijd en Richard de Mildt ook. De DJ naam van Richard is afgeleid van het engelse woord “lunatic” wat zoiets als “gek” betekent. Zelf zegt hij ook graag gek te doen achter de draaitafels en hekelt de arrogante DJ die puur en puur met zijn draaitafels bezig is.

Luna wil graag een eigen style creĆ«ren binnen de dance-scene. Niet in hokjes denken is zijn boodschap. Luna wil graag garant staan voor een avond “beuken” en of dit nu met hardtrance, oldschool of techno wordt gedaan maakt hem niet uit. Zoals hij het zelf zegt “als de locomotief” er maar in zit. De passie voor het harde draaien komt van uit zijn eigen “gabber” tijdperk. Kalekop en gaan!!! Al snel bleef hij alleen achter in de kleine zaal om naar de DJ te kijken. Vanaf dat moment is er ook gespaard en kon er met het vakantiegeld een mengpaneel worden gekocht, zijn vader sponsorde met een platenspeler. Dit betekende overigens wel dat hij iedereen dag naar een vriend moest gaan (deck onder zijn arm) om de eerste drie platen te mixen. Wat een behoorlijke opgave bleek. Vele uren later en inmiddels een behoorlijke platen collectie rijker zijn eerste demo ingestuurd. Een van de vele opgestuurde demo’s ging naar “Qlass-elite” (Nu Q-Dance) waar hij ook zijn eerste gig voor zou draaien.

Na veel gezeur mocht hij eindelijk komen draaien in de Hemkade, er zijn videobeelden van waarop de organisatoren vol lof naar dit aankomend talent staan te kijken. Q-Dance speelt overigens nog steeds een grote rol in zijn DJ bestaan. Zijn management is bij een onderdeel van Q-Dance ondergebracht en hij presenteert een van de best beluisterde radio programma’s op ID&T radio.

Waar hij zal draaien op oud en nieuw is nog niet zeker. Hij heeft vele aanvragen waaronder een uit Canada. Zijn antwoord op mijn vraag “Jij kiest natuurlijk voor degene die het meeste bied?” deed mij goed. Natuurlijk niet! Denk jij dat ik zoveel motivatie, doorzettingsvermogen en een perfectionistische instelling kan hebben als ik voor het geld kies? Dit zou iedereen direct door hebben. Ik ben een entertainer pur sang met een drive! Een drive om het te gaan maken in de internationale dance-scene Aan motivatie ontbreekt het niet bij Luna! Hij begreep overigens best mijn vraag. Er wordt vaak gedacht dat DJ’s heel veel verdienen, er wordt niet ontkend dat het onbemiddeld maakt maar zeker een startende DJ heeft geen vet pot. Hij wilde overigens niet verklappen wat een “Sensation” hem heeft opgeleverd.

Richard de Mildt, 26 jaar oud. Als DJ op de grootste feesten van Nederland (Sensation, Shockers), Internationaal aan het doorbreken met zijn DJ skills (Antwerp is burning, Zwitserse Love Parade) en met zijn eigen label Straight on dat hij omschrijft als een van de betere hardstyle labels die Nederland bezit. Het streven om 1 release per maand te doen is niet haalbaar. Daarvoor beweegt de scene zich niet snel genoeg. Hij kon meegeven dat er misschien een sub-label aankomt waarop techno gereleased gaat worden. Ook is het label sinds kort te boeken als totaal pakket waarbij alle DJ’s aan bod komen, Ook is de vraag naar merchandise sinds kort vervuld.

Richard, bedankt voor je tijd en de antwoorden op mijn vragen!

Comments

 • Goedie

  Goedie

  3 October 2003

  Zoals ik al eerder zei, leuk in verhaalvorm geschreven! :)

 • Goedie

  Goedie

  3 November 2003

  Luna is trouwens wel vierde geworden bij de Dutch Dj Awards, doet hij toch goed :)

 • furtado

  furtado

  14 February 2005

  DJ Luna is gewoon the best DJ of all en mijn nummer 1 Ik ben dus zeker van de partij 21 mei Het kan niet anders dan dat het een super feest wordt!

Comments are closed