Handen. Lunch.

We zitten helemaal rechts, tegenover elkaar, op banken die wat weg hebben van een “drive-in” zoals je dat vroeger zag bij Happy Days. Eerder, toen ik haar niet rechts achterin kon vinden zoals zij mij dat heeft gesms’t, heb ik een koffie besteld, of misschien toch cappuccino, vooral om deze onverwachte situatie een doel te geven. Toen ik me omdraaide met het schoteltje in mijn handen stond ze daar. Bij binnenkomst rechts, achterin.

Het duurde lang voordat we voor de tweede keer geholpen werden om eten te bestellen. Rechts van mij zie ik twee vrouwen die om de beurt naar de wc. gaan, of ergens anders naartoe. Vooral zie ik veel mensen die eten en praten.
Links van mij gaat de zon steeds meer hangen, en ik moet mezelf dwingen om niet te kloppen op het raam. Buiten zie ik zoveel verkeer, maar binnen hoor ik niks.

Het wachten duurde lang. Terwijl we wachten op ons eten, praten we met elkaar. We zijn het niet eens en ik probeer mezelf te sparen omdat ik nooit goed ben in emoties op een nuchtere maag. Steeds zoek ik een serveerder uit die ons ons eten komt brengen, maar steeds doen ze dingen die mij veel nuttelozer lijken. Nog voordat het eten ons bereikt ben ik al klaar met de discussie die we voeren, al is dat niet wederzijds.

Het eten smaakte me goed, al staat de kwaliteit ervan in schril contrast met de tijd die we ervoor hebben gewacht. Een ciabatta mozzarella, met tomaat. De pesto ernaast in een bakje -zoals ik bakjes ken van chili saus, met een lepeltje om te voorkomen dat mensen gaan dippen -of te stimuleren om het zelf te doen. De mozzarella was al wel gesmolten zonder dat ik daarom vroeg.

Vlak na het eten heb ik binnen no-time mijn punt gemaakt door weg te lopen. Halverwege mijn tocht naar de draaideur zet ik mijn bril op en probeer ik redelijk vastbesloten weg te lopen, alsof ik nog een andere afspraak heb, alsof ik nog veel meer punten moet maken vandaag.

Comments

 • Chris

  Chris

  5 May 2007

  Hey da's lang geleden! Leuk weer wat van je te lezen!

 • Ro

  Ro

  7 May 2007

  Joe. Present! :wave:

Comments are closed