orio

De grootheid van de voortgang en opeenvolging van de gebeurtenissen als een ononderbroken stroom is mij constant te snel af. Telkens als ik probeer het te begrijpen is het weg. Tijd.

Ik snap er drie: ik kan vooruit, en achteruit, maar dat is eigenlijk hetzelfde. Ik kan naar links en ik kan naar rechts, en tot slot kan ik omhoog en omlaag.
Als ik naar de Konmar ga, of naar de Albert Heijn, of de de geur van biefstukken achterna ga, kost mij dat tijd. Dat kost mij tijd. Als ik dat nog een keer zeg word ik misschien zelfs boos.

Gister was het vandaag en morgen weer, maar als ik iemand vraag om de tijd stil te zetten kan dat niet. Over vijftig jaar zijn we weer vijftig jaar verder en daarna weer en dat gaat maar door totdat je gaat tollen en zelfs dan. Vijftig jaar geleden zei iemand dit ook al, en hier ben ik dan. Ze zeiden de gekste dingen over deze tijd toen. En als ik luister naar de plaat van Kenny Larkin - "We shall overcome", een van de eerste releases op Plus8 en uit 1990, kan ik me niet voorstellen dat iemand daar ├╝berhaupt dat bepaalde gevoel van heeft gekregen dat er iets nieuws gaande was, terwijl dat constant gaande is. Dat was toen. En wij zitten in precies hetzelfde verhaal gevangen. Vorige eeuw opereerden artsen de hele dag door met dezelfde instrumenten zonder ze schoon te maken, zo niet de hele week.
Evolutie is een geleidelijke ontwikkeling of verandering van de menselijke maatschappij. Dat vind ik verdacht. Dat ik nu praat over straks en straks over toen. Maar ik blijf praten.

Ze vroeg aan mij, na veelvuldig ongevraagde adviezen, of ze het wel of niet moest doen. Ik zei dat ze het al wist. Toen ze het deed wist ze het pas zeker.
Even later liggen we op een matras op de stoep terwijl mensen die geen hond hebben ons niet zullen zien en mij de uitleg aan hun bespaard word.
Ik zou die mensen na al die tijd nog een keer willen uitleggen, dat ook geen advies advies is, en dat advies soms gebakken lucht is, of juist minder, of meer, en in sommige gevallen volstaat alles als advies, maar dat ik echt niet weet wie er begonnen is met op de stoep liggen, en dat ik hun hond niet heb gezien die nacht, maar dat ik het graag over zou willen doen.
Iemand van de regie moet dan maar de tijd stil zetten. Kijken hoe lang dat duurt.

Comments

 • Chris

  Chris

  12 January 2006

  Top Ro! Heb er weer van genoten… en nu is het bed… tijd…

 • Heinos

  Heinos

  14 January 2006

  Hij is weer waanzinnig Ro! Het is in ieder geval altijd tijd voor de tuin, toch Rob…

 • kwab

  kwab

  17 January 2006

  Vet stukje ouwe. Hey, ben je nog weleens op het AMC? Zie je nooit meer…

 • Ro

  Ro

  17 January 2006

  Hey ben je nog weleens op het AMC?

  Jazeker, vanmiddag nog. Retegezellig!
  Maar over 2 weken heb ik tentamens dus ik skip wat vaker college dan eerst, om te leren (of dat een goede methode is zien we over 2 weken)

 • bOb

  bOb

  17 January 2006

  miscommunictaie ?:(

Comments are closed