Hawtin toen en nu

Verwarrend.
Ik ben twee trappen omlaag gerend, halverwege nog mijn kamer binnengestormd omdat ik een telefoon dacht te horen, en nu sta ik mijzelf te fouilleren omdat ik vermoed dat de telefoon die ik net dacht te horen, of misschien daadwerkelijk hoorde, door mijn gescheurde zak is gevallen in mijn broekspijp.
Ik sta nu midden in de woonkamer, of iets daarnaast, en voel me bekeken terwijl ik mezelf aan een grondig onderzoek onderwerp, maar mijn telefoon niet kan vinden.


Net voor de verwarring toesloeg, net nadat ik het warm kreeg, besefte ik dat ik het vandaag al eerder warm heb gehad. Net zo warm als vannacht, nadat ik haar weer voor het laatst had gezien, en in een donkere keuken chili saus in een kommetje deed, het even bekeek, het terugzette, om vervolgens het licht aan te doen en zeker tien keer zoveel in mijn kommetje kon doen, omdat mijn ogen weigerden nog langer signalen door te geven aan mijn hersenen maar ik me hier principieel niks van aantrek.


Wat voor jou niks betekent, kan alles voor mij betekenen, en ook daar kan ik het warm van krijgen, als je weer mijn hand pakt om te dansen, of in mijn oor onhoorbare dingen fluistert. Ik zou willen dat ik je vandaag weer voor het laatst zie, en dat ik daarna niet mijn telefoon denk kwijt te raken in een van mijn broekspijpen, of in de prullenbak, maar gewoon voor mijn computer waar ik voor het laatst aan je dacht, en het warm keeg van mijn eigen opvliegers en van de buren hiernaast die te zwaar gereedschap gebruiken voor het planten van hun madeliefjes, of hun hond de verkeerde brokken geven terwijl die net aan zijn slokdarm is geopereerd.


Ik ben buiten adem van het naar boven rennen, nadat ik naar beneden gestormd was, alwaar ik de ramen niet meer kon opendoen omdat ze al open waren, en ze dus maar dicht heb gedaan. Boven vind ik mijn telefoon in de stoel waar ik hem kwijtgeraakt ben, en waar ik tegelijkertijd naar adem hap, om iets te zeggen tegen niemand, maar het daarom niet minder zegt, maar wel meer kan betekenen.


Ik wil dat het stil is totdat ik ga praten. Maar praten doe ik nog lang niet.

Comments

 • Heinos

  Heinos

  10 May 2005

  Geweldig die hersenspinsels Ro. Mensen moeten zo denken dat je één of andere vago bent als ze dit lezen :P

  Oh ja, echt een heel bruut plaatje van Hawtin!

 • kwab

  kwab

  10 May 2005

  Zeker ervaring op gedaan toen we met Kitty zaten te chillen op van Oldenbarnevelt tijdens K-dag? :r

 • Marique

  Marique

  10 May 2005

  8-)

 • Chris

  Chris

  10 May 2005

  Ik heb wel een vermoeden waar dit over gaat, maar daar wil ik het niet over hebben. Ik hoor het wel als het niet meer stil is…
  Los van alles: vet geschreven weer volgende keer wil ik wel wat meer zekerheid of je nou midden in je kamer staat óf iets er naast. ;-)

 • Ro

  Ro

  10 May 2005

  Die K-(mid)dag was echt leuk!

Comments are closed