Weet je wat ik me nou niet voor kan stellen? Dat mensen geen geduld hebben om in de bios, filmhuis of thuis op de bank naar een film te kijken. Voor mij is het in ieder geval een heerlijkheid. Ik heb van een aantal films een korte beschrijving gegeven. Deze films hebben in de afgelopen tijd een hoop indruk gemaakt.

High Fidelity: Met 1 van mijn favo acteurs: John Cusack. Verhaal speeld zich af rondom een platenzaak, beetje jammer van feel good einde. Memorabele scene waarin iemand vraagt om "I just called to say i love you" voor zijn dochter. De verkoper anwoord positief maar wil hem de plaat niet verkopen: "God. Do you even know your daughter? There's no way she likes that song". Verkoper wist niet dat de dochter in een coma lag. Verfilming van het gelijknamige boek geschreven door Nick Hornby die wel meer leuke boeken schreef!
High Fidelity

Lost in Translation: Geproduceerd door een vrouw: Sofia Coppola. Is wel te merken ook, veel gevoel in de film. Zal niet ontkennen dat Scarlet (hoofdrolspeelster) mij een aantal dagen na het kijken van de film vlinders in mijn buik bezorgd heeft. Leuke muziek ook in deze film, zo hoor je oa "Fuck The Pain Away" van Peaches dat door 2 Many Deejays veel gedraaid werd.
Lost in Translation

Big Fish: Geregisseerd door Tim Burton die ook regisseur is van de nieuwe verfilming van Sjakie en de chocoladefabriek. Zeer mooie scenario's, aanrader! De film heeft een einde dat we niet van Hollywood films kennen (alleen daarom al leuk): zakdoeken vereist!
Big Fish

Le Conseguenze dell'amore: onnavolgbaar verhaal met verschrikkelijk mooi camerawerk, uitmuntende acteerprestaties door de hoofdpersoon. Liefdesverhaal zo als je hem nog nooit zag, mede door het bijzonder spectaculaire einde dat werkelijk als een donderslag bij heledere hemel komt. Olivia Magnani speelt de vrouwelijke hoofdrol en is bijzonder mooi!
Le Conseguenze dell'amore

Simon: Een film vol humor waarin de controversiële zaken en zware onderwerpen, waar Nederland zo trots op is, naar voren komen en internationaal erkenning krijgen. Een echt dramaverhaal dat geen moment verveelt en bol staat van de leuke flauwe grappen. Jammer dat de inmiddels 30 gepasseerde Nadja Hüpscher een rol als pubermeisje moet spelen, dit komt helaas niet zo goed over.
Simon

Motorcycle Diaries (Diarios de motocicleta): Vindt uit hoe Che Guevara zijn idealen kreeg en bekijk de mooie locatie's die ze tijdens hun reis aandoen op een aftandse oude motor, een Norton International 500cc om precies te zijn. Leuk om te weten: Tijdens de opname's hebben ze voor de stunts nieuwe Suzuki's omgebouwd om de oude Norton's te ontlasten, de Norton's bleken een stuk betrouwbaarder!
Motorcycle Diaries

House of sand and fog: Een oud en zeer trotse Iraanse generaal probeert in Amerika samen met zijn gezin een nieuw bestaan op te bouwen. Met Ben Kingsley (bekend als de kale uit Xmen) en Shohreh Aghdashloo (gecast voor Xmen3). De mooi zachte stem met het Iraanse accent van Shohrerh is zeker het aanhalen waard.
House of sand and Fog

Enduring love: Een niet al te makkelijk te volgen roman dat tenen krommende momenten kent zoals oa het nu al legendarische luchtballon incident. Alleen al om dat stuk uit de film zou je deze film gezien moeten hebben. Hoe lang zou jij met je blote handen aan een touw onder een luchtballon kunnen hangen? 1 van de hoofdrollen wordt gespeelt door Rhys Ifans; wat een karakteristieke kop heeft die gozer! Slecht voorbeeld, ik weet het, maar hij speelde ook de huisgenoot van Hugh Grant in "Nothing Hill".
Enduring Love

Gegen die Wand: Half duits half turks gesproken film over een Turkse, suïcidale man en dito vrouw die het niet zo nauw nemen met de regels van de Islam. Om te ontsnappen aan de strenge regels, die de vrouw opgelegd krijgt van haar familie, vraagt ze de hoofdrolspeler ten huwelijk. Beide nemen het vervolgens ook niet zo nauw met de regels van het huwelijk en gaan zich zelf te buiten aan sex (met iedereen behalve hun eigen partner) drugs en rock 'n roll. Dat er toch iets moois opbloeit tussen beide wordt in de film al snel duidelijk, door tempowisselingen en het mooie verhaal blijft hij echter boeien. Hilarische momenten wanneer de hoofdrolspeler om de hand van zijn aanstaande gaat vragen en je voelt mee in de jaloezie als je door de ogen van de man de prachtige Sibel met een andere man mee ziet gaan. Leuk detail: Sibel speelde vroeger in "Adult Movies"!
Gegen die Wand

Goodbye Lenin : Fantastische film! En dan te bedenken dat ik hem bijna vergeten was in dit rijtje. Een spontane film waarin we kunnen zien dat het communisme en de oude DDR ook zijn romantische kanten kende. Leuke shots genomen in Berlijn en veel grappige scenes. Hoofdrolspeeltster Lara is overigens geen Duitse, het is een Russin.
Goodbye Lenin

Comments

 • Schumacher

  24 October 2005

  Leuk Paul! 't Is wel weer te merken dat we hier van doen hebben met een echte filmkenner :).

 • Chris

  Chris

  24 October 2005

  Chill zo'n lijstje, heb het merendeel gezien en ben het helemaal met je eens, dit weekend Lost in Translation weer gezien! Echt cool hoe een film waar zo weinig in gebeurt, zó kan boeien!
  Nog wat tips van mijn kant dan:
  Abre los Ojos die ik vorige week heb gekeken en véél beter is dan Vanilla Sky en Cidade de Deus (City of God) die 2,5 jaar geleden op het IFFR op twee films na het hoogst werd gewaardeerd door het publiek.

 • kwab

  kwab

  24 October 2005

  City of God moet ik ook nog steeds zien, iemand heeft me daar meerdere malen op gewezen.

 • Boor

  25 October 2005

  Chill zo'n lijstje, heb het merendeel gezien en ben het helemaal met je eens, dit weekend Lost in Translation weer gezien! Echt cool hoe een film waar zo weinig in gebeurt, zó kan boeien!
  Nog wat tips van mijn kant dan:
  Abre los Ojos die ik vorige week heb gekeken en véél beter is dan Vanilla Sky en Cidade de Deus (City of God) die 2,5 jaar geleden op het IFFR op twee films na het hoogst werd gewaardeerd door het publiek.

  En dan nog een aanvulling Fight club!!! Blijft na de 5de keer toch nog boeien!!

 • Ro

  Ro

  25 October 2005

  Ik vond Big Fish daarentegen niet leuk.
  Natuurlijk is het genieten dat het met enkele filmwetten spot, maar mij kon het niet boeien.

 • Boor

  4 November 2005

  Mis eigenlijk ook nog wel wat: en dan met name 1 regisseur: Julio Medem. Een Spaanse man, (1958) die in zijn films altijd met het thema toeval werkt.
  Tierra (1996), Los Amantes del Círculo Polar (1998) eigenlijk is deze hele film een palindroom en in van het belangrijkste palindroom is de liefde, het begint al met de namen van de hoofdpersonen: Otto en Ana.. Echt 1 van mijn lievelings films!!!!
  En dan Lucía y el sexo (2001), dit is denk ik zijn bekendste film.. Met wederom het thema toeval als hoofd moot.. Elke film is trouwens met een andere kleurlens geschoten, het is ook aan te raden te beginnen met de volgorde zoals aangegeven (eerst Tierra)….

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  28 November 2005

  Le Conseguenze dell'amomre is uit op koop dvd, niet denken maar doen bij deze film… :love:

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  6 January 2006

  vanavond is High Fidelity op TV ! RTL 7

Comments are closed