Static

Bart Skils zorgt voor een, naar mijn mening, mooie indeling op de Static feesten: Een Nederlands talent, dit keer Makcim, een dikgedrukte naam, dit keer Matt John, en hijzelf.
Dit keer werden er geen kaarten in de voorverkoop verkocht, en er stond dus zoals ik had verwacht een dikke rij voor de niet genodigden. Maar ondanks een rij is het binnenkomen bij Club11 een stuk aangenamer dan in de Paradiso. De uitsmijter staat er om de orde te handhaven en niet om macht uit te oefenen, al weet ik niet hoe lang het niet fouilleren goed gaat. Mijn jas werd in een vuilniszak gedaan en ik kreeg mijn nummertje in een wietzakje zonder wiet. Boven op de elfde stond Makcim zijn set af te ronden en deed dat met platen van Jabberjaw en Butane, namen die voor Voltt gangers bekend in de oren moeten klinken.

Matt John begon lekker aan zijn set, maar kon de aandacht van het publiek niet vasthouden. Hij liet zijn knallers "Rising Scope" en zijn "Daktari remix" achterwege, en koos voor een wat minder uitbundige set, met Ferro Sanol Duodenal, een nieuwe Underl_ne remix van Troy Pierce en zijn nieuwe release op M_nus, die we beiden ergens in de nabije toekomst in de platenzaak kunnen verwachten.
Voor deze avond, die maar tot 4 uur zou duren, en met dit publiek, dat eigenlijk wat meer van het knallen houdt, zo bleek na de opening van Bart Skils die met platen als John Gaiser - Egress en de Gaiser remix van 25 Bitches nog een redelijk rustige opening had gezien het vervolg van zijn set, was het iets te minimaal. Al moet ik zeggen dat het volume van de liveset van de Berliner een beetje in het niet viel vergeleken met de dj'sets van Makcim ervoor en Bart Skils erna en ik kan me herinneren dat ik dit eerder heb gezegd over livesets in de 11. Toch denk ik dat een uurtje Matt John op een lange avond, zoals ze in Berlijn gewend zijn, erg fijn kan zijn.

Bart Skils opende met bovengenoemde platen en het publiek had er weer duidelijk zin in. Nu dat de genodigde, in tegenstelling tot eerdere edities van Static, een liveset verzorgde had Skils zichzelf de eer gegeven om af te sluiten. En terecht! Hij deed dit niet met typische "minimal" zoals we van eerdere afsluiters op Static gewend zijn, maar geheel op zijn eigen stijl: een "minimale" opbouw en afsluiten met wat meer "techy" sounds zoals we dat van zijn sets op Traffic en Awakenings kennen.

Om iets over vier uur was het weer klaar, iets wat ik niet kan begrijpen maar wat we het feest natuurlijk niet kunnen aanrekenen, al ben ik niet de enige die dit truttig vind…
De volgende Static volgt redelijk snel, namelijk eind februari, maar tot die tijd heeft Skils voor de techno liefhebbers een nieuwe editie van Traffic op het programma staan en voor de liefhebbers van de minimale afdeling van techno, Voltt!
De februari editie van Static heeft Tobi Neumann uitgenodigd voor een paar uurtjes Tobi-house, iets om je op te verheugen.

Comments

 • Bart

  Bart

  31 January 2006

  Leuke report Ro!

  Wij kunnen er alleen echt niets aan doen, het heeft nou eenmaal met vergunningen te maken. Wel proberen we altijd effe door te gaan tot half vijf, wat deze keer gelukt is tot kwart over vier.

  Een paar keer per jaar mogen we laat, zoals koninginnedag enz…

  Dat geluid ben ik volledig mee eens, de DJsets klinken goed, maar de livesets een beetje laf en dof. Ik zou het nogmaals doorgeven.

  Tot de volgende keer!

  Bar-t

  PS waar kan ik info vinden over traffic?

 • bOb

  bOb

  31 January 2006

  www.traffic.cd ??

 • Boor

  1 February 2006

  Je slaat de spijker op de kop..
  Prima rapportje!

 • Bart

  Bart

  1 February 2006

  Thanks, was dat .cd effe vergeten

  Als je enige gereedschap een hamer is, ziet elk probleem eruit als een spijker

  :B

Comments are closed