Roderik Bratianu

Ik was laatst jarig. Net als vorig jaar. Nog bedankt voor de felicitaties, en eerbied voor mijn inmiddels grijze haren, toch was het allemaal iets te veel; een denkbeeldige emotionele toespraak in mijn kamer voor het meubilair volgde waarbij mijn tranen nauwelijks te bedwingen waren. Ik ben tenslotte geen tiener meer, een tijd die achteraf gezien misschien veel te snel is gegaan. En jarig zijn is ook niet meer wat het was. Toen nog met slingers en cadeautjes. Nu rondlopend op straat me afvragend of mensen het aan me kunnen zien dat ik alweer een jaartje ouder ben, en tot de conclusie komend dat de mensen in de metro zich niet interesseren voor een jongen die er later voor zorgt dat hun uitkering uitgekeerd wordt.

Ik heb me er nu bij neergelegd, de fakkeloptocht in mijn kamer gestaakt, want ook ik ben een simpele burger, die doet alsof hij studeert, die doet alsof hij liefheeft en leeft, en net als iedereen ieder jaar een jaartje ouder wordt en dat alles maar op de koop toe neemt zonder er bij stil te staan dat je daadwerkelijk speciaal kan zijn, ook in de metro, ook al ben je pas 20. Niet door je eigen ideaal te leven, of echt jezelf te zijn, je eigen ik een uitdrukking te geven, na te denken over geluk, en geluk je eigen defenitie te geven, om werkelijk gelukkig te worden…nee. Men kope een fluor geel jasje. Een fluor groen rokje. En roze oorwarmer. Voila. Ook jij bent speciaal.

Ik was laatst toevallig op de universiteit (hulde aan de Ov) verder dan de computer kwam ik niet. Verder hoef ik ook niet te komen; op het net vermaak ik me kostelijk. Ik kwam daar tegen: dutchtechno op 15 juli 2004. de line up: Juan Sanchez. Voor diegenen die dislectisch gedrag vertonen: 15 juli 2004.
Daar geniet ik nou van. Het klinkt gek. Het is de waarheid. Hoe kan je nou in godsnaam een line up boeken voor 6 maanden verder? Waarom ook niet dreig ik mezelf meteen te vragen, maar sinds ik mijzelf te slim af ben antwoord ik meteen: waarom ook wel? Is dit nou een cirkelredenering? Is dit nou de befaamde cirkelredenering?
Verder moest ik denken aan de mensen die heel speciaal zijn, en dan vooral het Awakenings publiek. Ik kwam op een site tegen dat er al zeker 40 aanhangers zijn voor het Awakenings festival. Zal ik het eens over een kudde schapen gaan hebben.
In het Id-t magazine van volgens mij januari, stond een stuk over techno. Over de groeiende populariteit over het ontstaan en niet te vergeten over het publiek. Waarover het volgende stond: als je de technoliefhebber vraagt over techno, zullen ze dit aanmerken als intelligente muziek.
Nou wil ik graag even over deze mensen heen kotsen.
Danku.

Bij deze wil de afgelopen editie van Trance Energy de hemel inprijzen. Johan Gielen draaide een fenomenale set, en het publiek was uitzinnig van vreugde.

Wat geeft bepaalde mensen het recht om neerbuigend te praten over andere meningen? Een mening is tenslotte een mening, en dus persoonsgebonden. Respect voor anderen is iets wat veel mensen niet hebben. En ik moet toegeven, na een tijdje in het technocircuit rondgehuppelt te hebben, praatte ik voor ik het wist ook bijna over TE alsof het een ziekte was.
Bij deze wil ik alle schapen van Awakenings complimenteren met hun fluor gele jasje en roze oorwarmers: Vooral jullie zijn speciaal.

Roderik Bratianu

Comments

 • kwab

  kwab

  5 March 2004

  Je hebt Awake in volle glorie ook gemist, Ro. Nu is het kut met peren &)

 • Goedie

  Goedie

  10 March 2004

  Die tendens van neerbuigendheid merk ik de laatste tijd ook wel op fora, het wederzijdse respect ontbreekt jammer genoeg vaak…

  Welkom terug trouwens Ro! :D.

 • Michael

  Michael

  10 March 2004

  Hmm ff dat kots van me af halen hoor &)

Comments are closed