Eerlijk is eerlijk: allereerst chapeau voor de line-up.. Althans een groot gedeelte daarvan..Mogen dan allemaal wel zeuren over ID&T en natuurlijk moesten ze het na het debacle van vorig jaar over een andere boeg gooien(de 2 voor de prijs van 1 actie), maar toch wel gedurfd om af te stappen van de trance en de hardhouse en de minimal en electro te omarmen.

Afijn de binnenkomst: die liet wel wat te wensen over, mensen heb soms een uur in de rij gestaan. De kaartcontrole ging snel, het tussenstuk waar de kluisjes stonden was ook prima geregeld. Helaas waren er te weinig sluizen voor de drugs/wapens controle zodat het daar vast liep. Wat mij wel de kans gaf het publiek te aanschouwen, veel jonge mensen en alles door elkaar heen, van gemoedelijke progressive dudes tot springerige minimal vrouwen, tot olijke urban liefhebbers. Er was slechts één in catsuite met tijgerprint verdwaalde dame, in tegenstelling tot andere edities.

Eenmaal binnen gekomen zag het er allemaal goed uit, geen grootse decorstukken zoals Mysteryland, maar toch ook niet het gevoel dat je in de Rai rondliep. De oppervlakte van Innercity was dan ook aangepast op
het te verwachten bezoekersaantal.

Ik ben begonnen in de Delta zaal met Benjamin Bates, die mij altijd maar weer doet verbazen, het is eigenlijk gewoon een prima dj. Die lekker inspeelt op zijn publiek. Daarna nam Nederlands Progressive trots Sander Kleinenberg het over. Tja de man loopt (of draait) al zoveel jaren mee en als je een beetje van progressive houdt is het een goede dj.

Halverwege de set heb ik de overstap gemaakt naar de Bovenzaal, die dan ook te bereiken was via een trap. Alwaar Lauhaus aan het draaien was (traffic, mono) en dat was goed te doen. Publiek was dan ook aardig aan het boogiën. Na Lauhaus nam het duo Booka Shade (Walter Merziger and Arno Kammermeier) het over. Booka Shade is bekend van de samenwerkingen met M.A.N.D.Y., DJ T, Chelonis E op het Get Physical label. Dit jaar hebben ze de Ibiza track of the Season 2005 gewonnen met: Body Language, een samenwerking met M.A.N.D.Y. Wat een top live-act! Een combinatie van een laptop en een electronisch drumstel. De zaal ging dan ook goed los.. Normaal kun je mij niet echt blij maken met drums of trommeltjes tijdens een set, maar hier was het werkelijk een perfecte combinatie van geluid. Ik hoop dat ze snel weer te zien en te horen zijn in Nederland, want het is een waar genot voor het oor.

Tijdens het laatste gedeelte van de set weggegaan om de Jeugd van Tegenwoordig te bekijken en beluisteren. Tja één complete chaos van driftig op en neer springende mannekes die rapten, schreeuwden, maar wel een georganiseerde troep. Het publiek deed driftig mee wat leidde tot een gezellige janboel van best fijne beats en teksten,
met een vleugje jeugdige overmoedigheid.

Na al dit geweld weer terug naar de Bovenzaal, waar Lupe (Acid Nouveau en UNK)inmiddels aan zijn set was begonnen. Helaas kon deze set me niet echt bekoren en besloot ik af te reizen naar Tiga in de Park zaal main). Ook Tiga was niet de man van de avond, behalve de plaat "I Built this city" van Baxendale's geremixed door Michael Mayer, vond ik zijn platenkeuze nogal plat. En zelfs I built this city is niet echt een spectaculaire keuze, maar wel een plaat die je je danspasjes laat doen.

Vervolgens ben ik een stukje rond gaan wandelen om de nieuwe Innercity-sfeer in te ademen. Die beviel best, een grappig samenzijn van de meest uiteenlopende soorten muziekliefhebbers wat de sfeer tot een (in muziek termen uitgedrukte term) eclectisch geheel goot. Om de nieuwe vorm van Innercity vorm te geven was er bijvoorbeeld een half-pipe neergezet alwaar knappe skaters hun kunstjes vertoonde. Hier en daar heb ik nog een nootje meegepikt van de één of andere dj, maar te kort om daar verslag van te doen.

Uiteindelijk ben ik geëindigd heel saai wederom in de Bovenzaal (tja je hebt nou eenmaal zo je muzikale minimale voorliefdes). Sandrien sloot hier af, en dat deed ze goed. En eerlijk gezegd was het lang niet alleen minimal wat Sandrien ons liet horen.

Moe maar voldaan ben ik om 06:45 de Rai uitgewandeld.
Ja, dit was een geslaagde avond. Blijf wel de voorkeur geven aan een veel kleinere locatie maar vooruit het was goed te doen voor een keer.
Ben benieuwd of Innercity in deze vorm zal blijven bestaan.

Marique haar foto's van Innercity kun je hier checken

Comments

  • Chris

    Chris

    20 December 2005

    "Er was slechts één in catsuite met tijgerprint verdwaalde dame"… Jammer! :P
    Dat Innercity nog een keer positieve reacties onder het minimal en techno publiek had ik nooit gedacht, maar dat geldt ook voor de line-up van dit jaar! Ik ben benieuwd wat het vorig jaar wordt, want ik blijf "terug naar de muziek" en "de RAI" lastig te combineren concepten vinden… Maar als ID&T rijk wordt van Sensation, Tiësto in Concert, Mysteryland en Thunderdome en daarnaast kwaliteit neerzet op een ander concept, dan juig ik dat van harte toe! :wave:

Comments are closed