isis

100% Isis en Benny R in de Winkel van Sinkel

Op zaterdag 24 juni waren Benny Rodrigues en 100% Isis aan de beurt om het publiek te vermaken met hun beats. Het mooie Utrechtse pand was deze avond redelijk gevuld. Om de grote zaal gevuld te houden was echter wel de kleine, beneden, zaal gesloten en deed de kelder alleen maar dienst als entree, garderobe en toilet.

De Winkel van Sinkel, in een chique pand midden in het centrum van Utrecht, behoort tot de hotste clubs van Utrecht. FCA-Music organiseerde deze avond, erg leuk dat ze deejay’s als deze hebben weten te strikken tussen al het festival geweld in. Vergeet niet dat 100% Isis dit weekend ook op “haar” festival (Blijburg) draaide in Amsterdam. Het strenge deurbeleid van de Winkel van Sinkel werpt zijn vruchten af (Sorry maarruh…ben je lid?). Het nette, beschaafde en soms hippe volk, dat duidelijk niet onder de indruk is van een biertje voor 2,20, bewoog zich plichtmatig voort op de voortjakkerende breaks en beats van Benny.

Hoe oud Benny is op het moment van schrijven word even in het midden gelaten. Maar dat hij vanaf zijn vroegere jaren met een platenspeler heeft gespeeld is wel duidelijk. Het heeft hem gemaakt tot wat hij nu is: “Nederlands DeeJay met de meest internationale potentie van de jongere garde”. Daarin word, vanzelfsprekend, zijn charismatische uitstraling niet buiten beschouwing gelaten. Benny heeft een 7e zintuig waarmee hij precies de sfeer aanvoelt en de mensen bespeelt met zijn platenkeus. Niet voor niets was hij 1 van de gelukkige Nederlanders die mee mocht naar Detroit voor het Movement Festival. Maar genoeg over deze jongeman, zo bijzonder was het in het Utrechtse etablissement niet. Een echte clubavond waarbij de muziek het onderspit delft. Zien, gezien worden, dansen & sjansen lijkt belangrijker te zijn. Het resulteerde overigens wel in een gezellige avond die 100% Isis mocht afsluiten. Wanneer heb ik Isis ook alweer voor het laatste horen draaien? Te lang geleden! Haar set was een knaller en doordrongen van houseplaten die zich alleen maar goed voelen op de eerste rang. Jammer dat het tijdens haar set wat rustiger werd (en dat de biertjes nog steeds 2,20 kostte) want Isis sloot af met heerlijke platen die we onderverdelen in het genre ACID. Hiervan weet ik overigens geen titels, wist ik het maar! Jammer voor Benny want Isis stal vanavond toch echt de show.

Om klokslag 5 uur hield de muziek op, de lichten gingen aan en iedereen werd, simpel doch voedzaam, gevraagd het pand te verlaten.

paul@groovetrackers.com

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  27 July 2004

  lekker klein report!

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  27 July 2004

  spelfouten zijn eruit!

 • Chris

  Chris

  28 July 2004

  Inderdaad een lekker klein report! :D
  Goed geschreven ook en leuk om te lezen! Ik vind de Winkel ook echt een mooie club, maar het heeft het toch niet helemaal… Nee, dan liever de Helling!

Comments are closed