Berlijn, zaterdag 12 november 2005- Radio Fritz / Club Maria

Heerlijk, dit jaar ben ik bevoorrecht om voor de derde keer te komen draaien in Berlijn. Na een fantastische tijd in Ostgut / Berghain en Watergate, komt de Maria am Ufer club aan de beurt. Ik had besloten om ’s morgens vroeg in Berlijn te zijn om niet als de andere keren van hot naar her te rennen om vrienden te bezoeken. Maar gewoon de tijd te nemen. Rond een uur of 10 kwam ik aan op Tegel Airport Berlin, en nam de taxi naar het hotel.
‘s Middags besloot ik om naar Space Hall platenzaak te gaan. Ik kan nog niet helemaal de weg vinden, maar het lukt me aardig om uit te zoeken waar ik ongeveer moet zijn. Bij Alexanderplatz aangekomen moest ik overstappen… opeens zie ik een heel bekend gezicht… het is Steffi met een grote groep vriendinnen. Zij draait vanavond in de Ostgut /Panoramabar. Ik laat haar weten dat ik graag wil langskomen, als ik klaar ben met draaien. Ostgut staat bekend voor de late uurtjes, en sinds ik vaker in Berlijn zit, is het een soort ritueel geworden om daar nog even te gaan feesten. Hun programmering, sfeer en geluid is echt ijzersterk, daar kan Nederland wel wat van opsteken :-).

Nadat ik ze heb uitgezwaaid, ben ik de metro in gestapt. Na een paar haltes, wordt er iets omgeroepen en ineens was de metro helemaal leeg… Gelukkig kan ik nog net een lieve vrouw met haar kind vragen wat er precies aan de hand is. Er bleek een technische storing te zijn, waardoor de metro niet meer verder kon rijden. Deze lieve vrouw, heeft mij begeleid naar de bus en liet mij weten waar ik moet overstappen om in de buurt van Space hall te komen.

de lieve vrouw

Space Hall

Space Hall is een platenzaak met 3 verdiepingen: boven staan de cd’s, in de tussenverdieping techno & tech-house platen, op label geordend en op naam. Ik zie ook mijn naam staan met een apart vakje. Beneden staan alle house, minimal, ambient, dub en experimentele platen. Dit is werkelijk het platenparadijs, er is ontzettend veel back stock.

@ Space Hall

Hierna had ik een afspraak met Thomas (een vriend) in Hardwax. In deze platenzaak ben ik altijd te vinden, wanneer ik in Berlijn ben.

Hard Wax

Hard Wax inside

Daarna ben ik samen met Thomas een beetje gaan kijken in de buurt van de Häckermarkt, hier schijnt een leuke winkelstraat te zijn. Maar helaas was ik hiervoor veel te laat, alle winkels gingen al sluiten.

Om kwart voor 10 moest ik weer in het hotel zijn. Ik werd door een chauffeur van Radio Fritz opgehaald. Anja Schneider (Mobilee) van het programma Bluemoon heeft mij gevraagd voor een interview en dj-set. Radio Fritz is de grootste radiostation van Berlijn. Dj’s die binnenkort ook uitgenodigd worden zijn Troy Pierce en Steve Bug.

@ Radiohaus

Radio Fritz

Na 30 minuten rijden komen we aan in een super Hi-tech studio.
Anja Schneider interviewt mij in het engels en vertaalt dit in het Duits voor de luisteraars. Mijn Duits is niet helemaal optimaal.

Mit Anja Schneider

Na een kort dj-set en 2 korte interviews over Intacto records en mijn producties, moet ik weer snel naar het hotel om op te frissen, zodat ik op tijd in de club Maria kon zijn. Toen ik daar aankwam was er een rij van ongeveer 100 mensen, die buiten stonden te wachten! Ik heb een foto genomen van de rij om aan te geven hoeveel mensen er stonden.

Rij

@ Ostfunk

De organisatie Ostfunk viert zijn 2 jarige bestaan in Maria, er zijn 2 grote zalen en een vip ruimte. Het is echt een grote club waar wel 2000 mensen in kunnen, misschien wel meer. De dj’s die hiervoor geboekt zijn: Rok, Blake Baxter, Takkyo Ishino (een soort Sven Väth van Japan), Housemeister en locale dj’s.

Ik moet na dj Rok, die aardig stond te beuken toen ik binnenkwam. Een beetje zenuwachtig nam ik het over. Het publiek is toch echt rave publiek, anders dan Watergate en Ostgut. Ik heb geen zin om hierover heen te gaan beuken, dus ben ik het rustig gaan opbouwen, met warme diepe platen, van house, Detroit naar minimal tot stevige funky techno naar acid. Het publiek gaat helemaal los, ik was zo blij dat ze voor alles open zijn. Bijna elke plaat die ik opzet, krijgt een warm onthaal.
Rond half 4 neemt Takkyo Ishino het van mij over, na zijn eerste diepe gefreakte plaat gaat het helemaal los. Het publiek is echt fantastisch!

Na mijn set ben ik kort gebleven, omdat ik Steffi graag wil horen in de Panoramabar. Steffi is gelukkig nog bezig met draaien, in een tjokvolle bar.
Heel veel mooie platen heb ik voorbij horen komen, het publiek was daar ook helemaal super. Steffi weet echt het publiek te bespelen met de juiste plaatjes. Ze vertelt me dat ze al drie uur bezig is en dat zij met nog een andere Duitse dj tot een uur of acht zal gaan draaien. Ook heeft ze haar eerste productie laten horen, die ze samen met Shiva heeft gemaakt. Deze klonk zeker goed.
Ik heb ook even bij Berghain (beneden) gekeken, ik heb mezelf tussen de ontblote mannenlijven gewrongen om te zien, wie aan het draaien was. Het was Gary Martin, hij draaide lekker groovy platen.
Na een uurtje of zeven kan ik niet meer op mijn benen staan, erg veel pijn in mijn rug en knieën. Tijd om terug naar het hotel te gaan! Ik heb niet meer de energie om Ricardo Villalobos te horen, die zal pas om 14:00 uur ’s middags beginnen met draaien…

De volgende keer als ik weer in Berlijn ben, dan zal ik meer culturele dingen gaan doen. Ik hou van kunst en wil nog zeker enkele musea gaan bezoeken. Misschien moet ik toch iets langer blijven hangen in Berlijn…

Ik hoop dat jullie op deze manier een beetje hebben kunnen meegenieten van mijn weekendje!

Liefs,

Shinedoe
www.shinedoe.com
www.intactorecords.com

Comments

 • Heinos

  Heinos

  18 November 2005

  Leuk reportje! Shinedoe is echt heel erg lekker bezig. Veel respect voor deze dame. Ook zeker een grote kanshebster voor de GrooveTrack Award! Snel weer een keertje naar Berlijn ook….

 • spaceage

  18 November 2005

  Tjezus Ricardo Villalobos effe om 14.00 uur.. NYE weer Panorama'en!

 • Ro

  Ro

  19 November 2005

  Erg leuk!
  Berlijn: om 14:00 's middags kan je nog terecht op feestjes die geen einde kennen. Maar als je niet op feestjes bent kom je alsnog tijd te kort. Binnenkort ga ik ook weer!

 • Eralda is gek

  Eralda is gek

  19 November 2005

  koel report!!! en dat speciale vakje.. *schattig*

 • Marique

  Marique

  20 November 2005

  Zeker een leuk reportje…! Die rij bij de Maria komt me bekend voor… 8-)
  Ik zou volgende keer zeker een paar dagen blijven plakken, Berlijn is verder ook zó leuk!

Comments are closed