.
De naam Zoë Xenia lijkt wel van een andere planeet, op welke planeet maken ze zulke mooie vrouwen?
Eh..astroid womanoid? :) Zoë en Xenia zijn trouwens Griekse namen. Zoë betekent: leven en Xenia betekent: gastvrouw voor de vreemdeling.

Je produceert muziek in alle soorten en maten, hoe zou je de muziek zelf willen omschrijven?
Van sferische triphop, wat meer pop-achtige songs en bloppende breaks tot minimal, tech-house & techno met soulvolle en weirde freaky vocals? Soms weet ik het zelf ook niet meer eigenlijk. Al dat gedoe ook met die hokjes..

Kan je je emoties tonen met je muziek? En zo ja, hoe kunnen we dat horen?
Ja, ik doe niet anders, mn muziek is mijn uitlaatklep. Ik kan er mijn gevoelens, gedachtes, woorden en mn energie in kwijt. T is een onderdeel van wie en wat ik ben…mm klinkt dat vaag? Ik mag wel aannemen dat het hoorbaar is in ieder geval, ik hoop t! haha!

Je vergezelt deejay’s met je vocalen en treed zelf live op, is het eerst nog wel leuk om te doen? En waar zit hem dat verschil eigenlijk in?
Het mc-en is heerlijk om te doen. Het is een ideale manier om door middel van improvisatie tot nieuwe inspiratie te komen. Sommige dingen die ik op het podium heb gedaan komen in nummers terecht en natuurlijk ook andersom. Het doen van een live set geeft weer een heel andere kick, omdat het helemaal je eigen sound is die je laat horen en waar mensen dus ook heel direkt op reageren. Als mc/stem ben je in principe maar een onderdeel van t muzikale geheel.

De tracks die je maakt zijn ijzersterk, waarom kan ik geen release van je vinden?
Nou..er zijn trouwens wel 2 tracks van me uitgekomen op verzamel cd's …maar geen vinyl dus.. it's a fucking shame. Gastuh wakker worden!!!!! Nee serieus, ik heb tijd echt nodig gehad om mezelf te ontwikkelen. Voor mn gevoel begin ik nu pas, heb ik eindelijk een soort van weg gevonden in mn sound en vind ik ook aansluiting in bepaalde stromingen in de dancescene.
Vergeet niet dat een leuk nummer t begin is, maar een goede produktie de finishing touch en minstens zo lastig. Vooral als je in je eentje loopt te freaken. Als ik nu sommige oude nummers terug hoor die klinken alsof ze in een tunnel 20 meter diep onder de grond zijn opgenomen, dan besef ik dat ik er echt nog niet klaar voor was.
Maarrrrrr des-al-niet-te-min, er gaan dus wel releases komen!

Ik zag je vorig jaar in het Paard (Integrate, kleine zaal) voor het eerst, heeft je liveset een muzikale verandering in dit afgelopen jaar?
Ja het klink meer en meer zoals ik het wil. Voor mn livesets gebruik nu al een tijdje Ableton Live. Ideaal om je nummers in te mixen en live allerlei samples toe te voegen of ritmes en soundscapes met midi live te spelen. Het is dynamischer geworden daardoor. Qua stemmen ben ik nog meer aan het freaken geslagen..en dat komt natuurlijk ook weer door t mc-en..

Om electronische muziek te produceren moet je volgens mij een behoorlijke computernerd zijn, ben je dat ook?
Ik kan inderdaad soms wel doorgaan en doorgaan als ik achter dat ding zit en maar lopen te pielen op een frutje van een milimeter enzo ja..I'm a nerd in my very own way…piep kraak!

Waar ben je tijdens ADE allemaal te vinden?
Op vrijdag 28 oktober doe ik een liveset in de Akhnaton van 0.00 - 0.45

Beste film ooit gezien:
Geen idee, ik heb veel fantastische films gezien
Beste boek ooit gelezen:
Ga ik nog doen ;-)
Favoriete vakantiebestemming:
Overal er wereld zijn natuurlijk weer andere prachtige plekken, maar ik vind Barcelona op zich wel erg relaxed. Ook zou ik graag eens naar Suriname gaan, daar liggen ook een gedeelte van mn roots..
Links of Rechts:
Als kind links en nu rechts Tja ik vond links als kind mooier klinken, rechts klonk zo hard(?)
Beste feest om ooit op te treden:
Op mn eigen oud & nieuwsfeest over 5 jaar ;)
In welke club of op welke locatie zou dat moeten zijn?
Geen idee, maar ik zal t vinden!

Comments

  • Marique

    Marique

    8 November 2005

    Leuk interview!
    Heb haar nog nooit gehoord, maar ben wel benieuwd eigenlijk!

Comments are closed