Body language CD Vol. 1

De vraag waarom een label een mix album uitbrengt is niet eens zo'n rare vraag. Het aanbod van gratis te downloaden mixen is immers groot genoeg. Toch gebeurt het, zo ook Get Physical. Het eerste mixalbum op dit label komt van het duo "M.A.N.D.Y." (Patrick Bodmer en Philipp Jung) en brengt meer dan de mix uit de "rechtermuisknop-save as" modus. Dit album is de eerste in een nieuwe serie van mixalbums die uit zullen komen. Met BODY LANGUAGE hoopt Get Physical een hoogstaande reeks mixen af te leveren waarop zowel producers van het eigen label als bevriende producers van andere labels hun eigen sound kunnen laten horen. Op deze cd 20 tracks en remixes van oa: James Holden, Robag Wruhme, Mathew Jonson, Tiefschwartz, Recloose, Luciano en Marc Houle.

Even wat achtergrond info. Het in Berlijn (waar anders?) gevestigde label Get Physcial is opgericht door het duo M.A.N.D.Y. (dat eigenlijk geen duo, is maar daarover later meer), de heren van Booka Shade, Peter Hayo en DJ T. Van die laatste, Thomas Koch, kunnen we in juni ook een album op hetzelfde label verwachten. Sinds de oprichting in 2002 kent het label behoorlijk wat releases die allemaal een herkenbare warme, minimale, housy sound kennen. Een warme springende bass verpakt in snares en subtiele percussie. Ook de handclap wordt in de producties niet vermeden. Er worden stuk voor stuk platen afgeleverd die wereldwijd de dansvloeren vullen, niet voor niets dat de artiesten elk weekend bezet zijn.

De mix zelf is echt super. No doubt about that… Vanaf track 1 tot en met track 6 wanen we ons op de dansvloer met heerlijke platen waarbij elke deejay zijn vingers aflikt. Misschien iets te goeie platen omdat we veel van deze tracks al kennen van diezelfde dansvloer. De herkenbare "on and on" remix van Guido Schneider en "a walk in the park" doen het altijd goed maar is in deze misschien iets te makkelijk gekozen.

Er wordt verder in de mix (bijna) perfect afgewisseld tussen hoogepunt platen en platen die ons doen smachten naar meer. De diepere platen worden oa. afgeleverd door Sterac. Steve Rachmad's: Destination Reached doet mij overigens altijd denken aan een snelle versie van boer er ligt een kip in het water. Het absolute hoogtepunt op deze cd is 1 van de tracks van Booka Shade: Mandarine Girl [SAMPLE] Een geweldige track die deze zomer zeker voor opschudding gaat zorgen. Jammer dat het absolute dieptepunt er direct na moet komen, de James Holden remix van Safari. Goeie plaat maar inmiddels helemaal grijs gedraaid (Ben ik te kritisch?) en ik niet vind passen bij een vooruitstrevend label en op een mixalbum dat de toon moet gaan zetten. Zij die oplettend zijn hebben het album al kunnen luistern in de luisterpaal van 3voor12.

Als laatste nog even terugkomen op het wel of niet duo zijn van M.A.N.D.Y. De twee zijn als sinds 1992 een deejay duo en hebben al 9 releases gehad op het label. Toch worden de producties op een bijzonder manier gemaakt. De twee schijnen namelijk nogal opvliegerig te zijn en kunnen niet samen in 1 studio zitten. Nu begint 1 van de 2 dus aan een track en de ander moet 's middags tergkomen om hem af te maken!

Tracklist:
GPM003 CD - M.A.N.D.Y. - Mix Compilation "Body Language Vol. 1"
01 monne automne - "argelulupier"
02 sunsetpeople - "salty dog"
03 booka shade - "panoramic"
04 marlow feat. dehlia - "quiet"
05 marc houle - "has to do" & dub kult - "on and on" (guido schneider on and on mix)
07 dj minx - "a walk in the park" (villalobos ´til thursday rmx)
08 slam - "this world" (robag wruhme vocal mix)
09 sterac electronics - "destination reached"
10 hans-peter lindström - "i feel space"
11 francisco - "moon roller" (extended mix)
12 tiefschwarz - "issst"
13 booka shade - "mandarine girl"
14 andré kraml feat. shad privat - "safari" (james holden rmx)
15 willzoid - "picadilly circuits"
16 mathew jonson - "ball of light"
17 recloose - "cardiology" (isolée mix)
18 M.A.N.D.Y. vs booka shade - "body language"
19 jay haze feat. d:exter - "appreciate"
20 luciano - "octogonal"
21 wei chi - "faces and places" (hendrik schwarz rmx)

Upcoming releases:
GPM029 - Booka Shade - "Mandarine Girl"
a) mandarine girl
b1) triple identity
b2) point break

GPM004 CD - DJ T.: "Boogie Playground" - cd version
01 funk on you
02 a guy called jack
03 galaga
04 rising
05 the calling
06 rave d´amour
07 dark room
08 marching theme
09 neon
10 freemind
11 rimini
12 glitter
13 class of 1984

Soulseduction:
BODY LANGUAGE VOL 1. is an affectionate showcase of the DJ-skills from Bodmer & Jung and will set new standards for all follower of the newborn Mix-series

Comments

 • Chris

  Chris

  13 May 2005

  Haha leuk report! Leuke feitjes ook :-)
  Ben wel benieuwd geworden naar dit album en heb 'm in de luisterpaal helaas gemist…
  Ben vooral benieuwd naar de mix van nummer 5 en 6:
  marc houle - "has to do" & dub kult - "on and on" (guido schneider on and on mix)…

 • JMKnies

  13 May 2005

  Boererligteenkipinhetwater :D

  Effe branden binnenkort paulus! :onekiss:

Comments are closed