warlord

Voor sommige platen moet je echt een studie volgen volgens mij (David Vunk)

Het ging namelijk zo, op een dag, meestal elke dag ga ik naar mijn favoriete, en zoals de meeste vinyljunks uit Rotterdam weten, de beste platenshop (waar ik even geen reclame voor ga maken) van de stad. Ik naar binnen en vragen naar de nieuwe spullen.

De kenner en mijn lievelings verkoper van het zuiverste water op het gebied van muziek is toch wel Pim aka Pametex aka Melvin White.

Ik zeg: “he Mel, word het vandaag weer bloeden? Antwoord: “Ja tuurlijk, altijd toch”.
“Shitttttttttt daar ga we dan, het wordt weer eens 9 platen en 1 pizza” (Deze al zo oude slogan is al zo oldskool als de weg naar kralingen volgens de Rotterdamse house godvader Rick “The Dragon” van Breugel).

En uiteraard tegelijkertijd kijk ik in het rek en zie daar de toentertijd nieuwe Radius Records staan. Dit Belgische label is een erg mooi product dat als uitgangspunt heeft
dat muziek van 20 jaar oud nog altijd bijna niet te evenaren valt en in ieder geval niet onder doet voor de allernieuwste producties
Wat dit label dan ook doet is het licenseren van tracks die over het algemeen toch best moeilijk te vinden zijn, ook al ben jij in een van de ernstigste platendealer van het land. Natuurlijk staan deze tracks bij label manager DJ Spacid ook in zijn favoriete doos denk ik dan. Want het licenseren van tracks doe je natuurlijk allen maar als je ze zelf ook heel tof vind.

Ik dwaal gelijk weer af want het ging natuurlijk over die plaat, die Radius release. Op deze plaat stonden vier tracks gesneden. En aan een kant van deze plaat staat een tweede nummer dat dus niet normaal te noemen valt. Gemaakt door “The Immortals” - “The Ultimate Warlord” (Remix) geproduced in het hele mooie jaar 1982.

Toen ik deze verschrikkelijk dikke track hoorde schrok ik echt, (net geen hartaanval maar wel de neiging om te braaken (overgeven/kotsen)). Ik overleefde het wel na een glaasje water. Dikke disco met mooie achtergrond vocalen en een modder vette vocoder voice die hard blaast “I’m the ultimatief warlord” (wat hij ook echt is volgens mij) . Over de beats, nou luister en huiver hoe dik, dik een dikke K.

The story gaat door ofcourse en niet te min. Want achter deze plaat zit een verhaal.
Zo’n twee jaar geleden op mijn verjaardag, 11 september is dat trouwens, gingen ik en mijn vriend DJ Seutek even mijn verjaardag setje draaien ergens op een duistere rave in Amersfoort. Na een uurtje of tien draaien back 2 back gebeurd er opeens iets wat rechtstreeks uit de hel komt. Namelijk 100 politie agenten die alles inpakken inclusief 20 kilowatt geluid en 10 platen koffers waarvan 4 van mij en mijn partner in crime waar ik al gezellig 10 uur mee stond te draaien.

Terug kreeg ik ze niet, 12 uur praten hielp niet. En zelfs toen ik tegen die agent zei:
“eigenlijk wil jij je vrouw in d’r kont neuken maar dat durf jij nog niet eens te vragen”
Toen namen ze mij zelfs niet mee maar wel mijn platen tja. Conclusie platen weg.(trouwens wel terug gekregen na een half jaar)

En welke plaat zat in die door de politie gekidnapte platen koffer, tuurlijk Die duivelse “The Ultimate Warlord” Plaat waar het de hele tijd over gaat.

Een week later……..
Ik lekker op stap naar de Culture Club in Gent “Body to Body” De party die jullie lezers ongetwijfeld kennen. Samen met lokale Rotterdamse freaks Mark Du Mosh en Bruno “the italian stallian aka Dancing Rinni” Betti. .Dj Spacid, mede organisator van deze party en wat ik al eerder zei in deze column label manager van het Radius Label, ging in gelijk maar eens ondervragen waarom hij die vette “Ultimatie Warlord” gelicenseerd had. Als antwoord kreeg ik dat het een lekker opstapje was naar de groeiende en weer terug komende Italohouse sound.
Wat ik dan ook gelijk wilden weten was wie het origineel van de “The ultimatie Warlord” had gemaakt want op mijn plaat stond namelijk “The ultimatief warlord” (remix). En als er remix achter staat dan is het vaak het geval dat er een origineel bestaat. Dat origineel bestond ook volgens DJ Spacid..

“Little Casper en de MX’s” produced by the Uncle twins gemaakt in 1981 op JDC Records en helemaal Italo stylo. Mijn reactie daarop was natuurlijk “Die moet ik dan ook hebben” (en die plaat kreeg ik ook via e-bay voor een mooi bedrag 9 dollar niemand bood erop dus ik had geluk)

De volgende dag……….
Op naar Clone en de nodige informatie verzamelen bij Pametex aka Pim aka Melvin White. En wat zei Pametex over het zogenaamde origineel van Little Casper “The Ultimate warlord”: “nee hoor als Dj Spacid zegt dat Little Casper het Origineel heeft gemaakt dan was hij zeker abuis.
Het origineel is namelijk gemaakt door “The Warlord” met track naam “The ultimate warlord” op het label CBS gemaakt in 1979 en is erg limited.
En dus was ik nog niet klaar met mijn zoektocht naar de echte originele eerste persing van de beruchte “Warlord” Plaat.

Op het volgende feest natuurlijk ook weer eens gezellig draaien met een geheel aangepaste set omdat die verdomde platenkoffers op buro Amersfoort stonden.
Ik gezellig in de chill draaien met de “Freak with double E.”. Freek dus na een paar uur draaien kom ik op het idee om maar eens te vragen of hij die plaat bij zich heeft, die “Warlord” dus. Hij zegt rustig: “ja man zullen wij gelijk even draaien dan”
Hij legt em er op en ik luisteren naar die plaat en denken over die plaat en als conclusie er achter komen “hee deze ken ik helemaal niet is dit de “The Ultimatie Warlord” wel?. Kijk ik naar het label en wat zie ik tot mijn verbazing. Het is gewoon die echte originele warlord uit 1979. Deze versie klonk zo verschrikkelijk kaal zo dik en rauw iets wat ik zeker niet kon bevatten. Maar deze bleef zeer zeker hangen.
Deze plaat ging ook gelijk stipt naar mijn top 3 wantlist.

Later dat jaar…….
E-bay, ja hoor daar stond hij: “The Warlord”-The ultimate warlord” op het CBS label. 7 dagen later had ik hem dan ook in huis voor 64 dollar.
Maar in ieder geval had ik mijn doel bereikt.
Alle 3 de versies in de kast

Alleen een nadeel, kreeg hem binnen van die boy uit Duistland van wie ik hem had gekocht. Zat er nog een prijskaartje op, waarop stond: 1 euro.
Hij had die schijf dus toentertijd gewoon uit de uitverkoopbak voor een eurootje.
Tja verschil moet er zijn.

# Immortals, The (2) - The Ultimate Warlord (Excaliber Records LTD)
Format: 12", Year: 1981, Catalog #: EXCL 517, Tracklisting: The Ultimate Warlord, Warlords (Part 2),

# Immortals, The (2) - The Ultimate Warlord (RCA Victor)
Format: 12", Year: 1979, Catalog #: KPN1-0330, Tracklisting: The Ultimate Warlord, Warlord (Part II),

# Immortals, The (2) - The Ultimate Warlord (Unidisc)
Format: CD5", Year: 1993, Catalog #: SP5-1643, Tracklisting: The Ultimate Warlord, The Ultimate Warlord (Remix), Warlord (Part 2),

# Immortals, The (2) - The Ultimate Warlord (Unidisc)
Format: 12", Year: 1993, Catalog #: SPEC-1643, Tracklisting: The Ultimate Warlord (Remix), Warlord (Part II),

# Little Casper and The MX's - The Ultimate Warlord (JDC Records INC.)
Format: 12", Year: 1981, Catalog #: JDC 12-12, Tracklisting: The Ultimate Warlord (Vocal), The Ultimate Warlord (Instrumental),

# Immortals, The (2) - The Ultimate Warlord (Moby Dick Records)
Format: 12", Year: 1981, Catalog #: MDR-1205, Tracklisting: The Ultimate Warlord (Original Version), Warlord, Part 2 (Original Version),

# Warlord, The - The Ultimate Warlord (CBS)
Format: 12", Year: 1979, Catalog #: CBS 12-7104, Tracklisting: The Ultimate Warlord, I Shall Return,

# Immortals, The (2) - The Ultimate Warlord (Rams Horn Records)
Format: 12", Year: 1986, Catalog #: RHR 3559, Tracklisting: The Ultimate Warlord (Original Version), Warlords - Part 2 (Original Version),

# Immortals, The (2) - The Ultimate Warlord (Rams Horn Records)
Format: 12", Year: 1982, Catalog #: RAMSH 12-3065, Tracklisting: The Ultimate Warlord, Warlord (Part 2),

# Immortals, The (2) - The Ultimate Warlord (ZYX Music)
Format: 12", Year: 1988, Catalog #: ZYX 5806, Tracklisting: The Ultimate Warlord (Long Version), The Ultimate Warlord Part II (Long Version),


Maar alle allemaal super vetttttttttttttttt

Groeten en succes met zoeken.
David Vunk aka David V part of Pussycat Electronics

Comments

 • Heinos

  Heinos

  24 April 2005

  Mooi! Dat is nou echt de charme van good old vinyl he. dagen, weken, maanden speuren tot dat je die ene plaat gevonden hebt. Leuk stuk David!

  Ben wel benieuwd geworden naar die plaat. Ook naar die uit je vorige stukje trouwens, die Castro Boy. Enig idee waar ik die een keertje kan beluisteren?

 • Chris

  Chris

  25 April 2005

  Leuk om te lezen over zo'n zoektocht! Inderdaad een stuk leuker dat een beetje googlen, soulseeken en weet ik veel wat voor downloadprogramma's gebruiken.

  Over orginelen gesproken, had het er met Dirk over. Die nieuwe plaat op Underline "Wanda's Wig Wax mixes" bevat alleen maar remixen, maar geen orgineel! Is er een orgineel van deze plaat?

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  25 April 2005

  Over orginelen gesproken, had het er met Dirk over. Die nieuwe plaat op Underline "Wanda's Wig Wax mixes" bevat alleen maar remixen, maar geen orgineel! Is er een orgineel van deze plaat?

  het enige originele aan de plaat zijn de vocals. de verschillende producers hebben er hun eigen interpretatie aan gegeven. heb je de brief gelezen die er bij zat? Pas na het lezen van de brief drong het tot me door dat "Wig Wax" gewoon "Pruiken Wax" betekent :-)

Comments are closed