.
.
Carlos, een Spaanse naam. Kom je ook uit Spanje?
Nee, ik kom niet uit Spanje, de naam geloof ik wel, mijn ouders zijn alle twee Chileens en ik ben in Amsterdam geboren in 82, mijn moeder is half Spaans, dus misschien toch voor 1/4 uit Spanje. Ik heb wel wat met Spanje, dat mag duidelijk zijn, net als met Chili, twee landen waar ik absoluut nog veel vaker wil zijn.

Hoe ben je in aanraking gekomen met de muziek die je nu op je platenspelers legt?
Door uitgaan ben ik in aanraking gekomen met de muziek die ik op de platenspelers leg, ik ben altijd al bezig geweest met muziek of het nu een instrument was of zingen of het luisteren van radio en kijken naar tv, het ging altijd maar om 1 ding, maar heel kort geleden al zeg ik het zelf ben ik naar dansmuziek gaan luisteren dat begon op 1 jan. 99, op Docklands, daar begon het voor mij, het zei me natuurlijk nog maar vrij weinig, ik was toen 17, pas een half jaar later in de zomer begon het voor mij echt, ja ja, het bekende verhaal, met knights of the jaguar begon het allemaal voor mij, die plaat wou ik elke keer weer horen als ik uitging, ik heb hem destijds ook gekocht, maar draaien kon ik de plaat niet, helaas, want draaitafels kwamen geloof ik in 2000 of 2001. Tot die tijd ben ik platen gaan verzamelen, dat lag in het begin vooral in de platen die ik dan hoorde, en dan zelf kocht als ik ze goed vond. Ik kocht natuurlijk ook dingen die ik niet kende, alleen het nadeel was natuurlijk dat ik die platen dan niet kon terug luisteren, vandaar dat ik dat niet al te vaak deed.

Wat voor muziek leg je graag op en is dit altijd zo geweest?
Nu leg ik graag op, minimal, electro achtige platen, nieuwe en oude acid house, techno, house, tech house, van alles eigenlijk. Eerder zat ik meer in de wat meer progressive achtige tech house en house. Was een mooie tijd, maar zelf trek ik dat niet meer zo goed, er zitten nog wel leuke platen tussen, maar ik wil me nu toch wel gaan verdiepen in meer variatie in de muziek die ik draai, voorheen was het meer 1 ding en wat erom heen.

Wat is “Soulrock”?
Soulrock is mijn eigen bedrijfje wat ik in oktober 2000 ben begonnen. Ik deed op dat moment veel promotiewerk en wou mijn horizon gaan verbreden en meer doen en ben toen voor heel veel verschillende organisaties gaan werken. Van promotiewerk, werd het stage managing, naar coördinatie, boekingen, creatief meedenken, assisteren in productie. Ik vond/vind het allemaal leuk, maar met bepaalde dingen ben ik toch wel echt klaar. Ik wil me nu richten op zelf organiseren, boekingen van mijn artiesten, draaien, produceren en een label. Draaien komt niet op een latere plaats, alles moet gelijk zijn voor mij. Mensen zeggen tegen mij dat ik voor 1 ding moet gaan, maar dat vind ik zelf niet zo boeiend, het is meer een overkoepeling van wat ik graag doe en wil, dat is wat ik wil gaan uitbouwen. Vandaar dat ik nu als titel heb toegevoegd, DANCE ORGANISM. Het mag alle kanten opgaan, als ik mijn gevoel er kan in zetten en kan gaan als een banaan is het goed aan mij besteed.


Waarom trekt zuid - Amerika je zo aan? Wat denk je daar te vinden wat je in Amsterdam bijvoorbeeld niet hebt?
Zuid Amerika en dan met name Chili en Argentinië (omdat ik daar ben geweest) trekt me aan omdat al mijn familie behalve mijn ouders daar wonen en sinds ik die drie jaar geleden heb ontmoet, wil ik daar gewoon vaker heen.. Naast dat zijn het warme mensen die Zuid Amerikanen, niet allemaal hoor, maar heel veel wel, iedereen is familie er is altijd een extra bord te eten en alles is MANANA en TRANQUILLO. Altijd goed.!!! Verder is Chili voorzover ik het gezien heb echt mooi, je kan daar alles vinden wat natuur betreft, het heeft een van de helderste hemels van de wereld, heel veel onaangetaste natuur, vulkanen, woestijn, zee, meren, bergen, vuurland, paaseiland, bossen… Echt zo te gek. Ik denk dat ik daar kan vinden, vooral mijn familie die ik hier niet heb, heel veel liefde en zon, maar ook heel veel nadelen, door jaren onderdrukking zijn die mensen nogal conservatief en nog niet zo ruimdenkend als de gemiddelde Europeaan, verder is het ook jammer dat ze Amerika als voorbeeld zien, dat vind ik ook echt een NO GO, waarschijnlijk ook een van de redenen om daar niet te gaan wonen, dan kies ik toch voor Spanje omdat het toch meer Europa is en dichter bij Amsterdam natuurlijk. Natuurrampen komen daar ook veel vaker voor, aardbevingen, vulkanen die uitbarsten, ik weet niet, ik ben daar geloof ik toch niet zo’n held in…. maar wie weet, als ik op mijn oude dag siësta wil vieren met familie en vrienden. Ja dan zie ik het wel zitten, tot die tijd ga ik gewoon in de winter hier op vakantie daar, dan is het ook zomer… Goed geregeld.

Hoe ben je bij Magma terecht gekomen en voel je je nog steeds op je plaats bij Magma?
Isis heeft mij destijds gevraagd toen ze weg ging bij Barkers om als jonge hond aan te sluiten, Isis is een van de redenen geweest dat ik voor mezelf ben gaan werken en heeft me geïnspireerd in heel veel opzichten, ze heeft met niet alleen veel laten zien in uitgaans walhalla, maar naast dat is ze als persoon iemand die mij over andere dingen heeft na laten denken. Zo ben ik daar terecht gekomen, door haar ben ik in Argentinie, Frankfurt, Turkije, Mallorca en Ibiza aan de bak gekomen, met succes, echt een te gekke tijd in 2003. Nu gaat het in Nederland steeds beter, ik zie niet waarom ik weg zou gaan, Isis heeft altijd haar best gedaan voor mij. Misschien dat alle dj’s niet allemaal op 1 lijn liggen, maar dat vind ik niet belangrijk, belangrijker is dat iedereen daar zijn ding doet. Isis helpt daar bij. Voorlopig zit ik goed, Alles wat ik daarom heen doe, is vooral samen met Sandrien als duo Mal Borrowed & Frei Bauwerker.

Je hebt meegedaan aan de TWSTD deejay contest en bent ver gekomen, waarom heb je niet gewonnen?
Dat moet je de jury vragen…. Nee flauw, hmm… moeilijk, ja waarom eigenlijk niet GODVERDOMME! In het eerste half uur ging het helemaal lekker en zat ik er echt in, iedereen zat te klappertanden, maar de laatste paar platen waren voor de jury, heb ik gehoord niet genoeg naar een climax toewerkend, daar ben ik het voor een deel wel en voor een deel niet mee eens, maar uiteindelijk was ik wel blij met wat ik deed, dus als ze me daarom niet hebben laten winnen is dat jammer, maar dat zou ik ook doen als ik daar zou staan omdat ze me geboekt hadden, waarschijnlijk had ik alleen dan meer tijd gehad om tot zo’n euhmmm… orgasme te komen, maar ja daar heeft de jury geen boodschap aan. Ik ben helemaal niet ongelukkig, ik gun het de winnaar (Vincenso de Bull) helemaal en ik vond hem echt lekker draaien. Wel weet ik dat ik niet meer mee doe aan wedstrijden, ik vond het echt leuk, maar het hoeft niet van mij niet meer.

Onlangs organiseerde je, samen met Sandrien, een feest in de Kring in Amsterdam. Een succes?
Uitverkocht, het is wel een kleine locatie dat wel, maar de sfeer was goed, de mensen waren leuk, de muziek was goed, Zanne de VJ had een top video in elkaar geknutseld. Ik heb echt een top avond gehad, voor herhaling vatbaar, maar wanneer is nog niet helemaal duidelijk, ik hoop in maart of april.

Je werkt veel samen met Sandrien en Shiva, kan je daar wat meer over vertellen?
Sandrien ken ik nu al zo’n 4 a 5 jaar en Shiva een jaartje minder, we liggen op heel veel vlakken op een lijn wat goed samenwerkt, vooral in de muziek hebben we elkaar altijd scherp gehouden en we vinden het gewoon leuk om samen te draaien. Ik heb Sandrien ooit gevraagd voor een gig in Duitsland Munich, omdat ik pas een jaar draaide en niet veel ervaring had vond ik het leuk als zij ook meeging, want een hele avond alleen, kon ik helemaal nog niet aan, volgens mij had ik zelfs niet eens genoeg platen. Op dat moment draaide ik redelijk stevig en vooral veel tech house en progressive, Sandrien draaide op dat moment heel erg veel house en funky. Ik dacht dat we elkaar zo goed in balans zouden houden en dat was ook zo. Shiva en ik kennen elkaar vooral via Isis, zo is de vriendschap uiteindelijk ontstaan en Sandrien en Shiva kennen elkaar geloof ik via mij. Lekker belangrijk. Maar goed we kunnen het goed vinden, we inspireren elkaar in de muziek, houden alledrie van leuke feesten, gaan samen uit, koken samen.. Tja, dan doe je ook wel eens wat samen. Ik verwacht dat we in de toekomst wel meer dingen gaan ondernemen samen, Shiva gaat ook als Artiest bij mij zitten, en Sandrien en ik zitten samen als Mal Borrowed & Frei Bauwerker samen bij mij. Ik hoop echt dat boekingen gaan lopen en dat er meer feesten komen die we samen gaan doen en het allerbeste zou zijn om samen muziek te produceren. Toch jammer dat ik die cursus niet gewonnen heb!!

Welke producers en labels volg je op de voet en waarom?
Persoonlijk heb ik wel een paar labels die ik altijd luister, maar het is altijd maar de vraag of er wel iets op staat wat ik echt te gek vind. Ik vind Pokerflat echt helemaal te gek, wel een beetje afgezaagd om dat nu te noemen, maar dat is gewoon een van de labels die zoveel goede platen uitbrengen. Versatile vind ik ook echt een goed label, die is heel gevarieerd, van electro, rock, acid, tech house, funk, hip hop, soul, wereldmuziek en melodieuze techno, echt van alles. Dat vind ik een label die altijd de moeite waard is om te luisteren. Kompakt, Treibstoff & Trapez luister ik ook altijd, Artiesten?! Echt soms vragen mensen wel eens Ja heb je die en die plaat en dan zeggen ze artiesten, of titels, echt ik weet het soms ook niet. Vaak bij het label kan ik pas plaatsen. Om een lang verhaal kort te maken, ik zoek gewoon platen die me iets doen, pas als ik denk owh, dit vind ik mooi of te gek, dan kijk ik wie het is. Het kan ook andersom, mar zo doe ik het…

Wat ga je ons komend jaar allemaal voorschotelen?
Mijn website komt als het goed is eind van februari eindelijk in de lucht, maar ja, dat zeg ik ook al een half jaar, en hij is ook bijna klaar, maar ik heb echt zoveel dingen gedaan vorig jaar, ik ben op het moment wat aan het minimaliseren, ik doe alleen nog dingen waar ik 100% voor kan gaan. Op het moment dat je zoveel doet, zeg je eerder ja, maar ik zeg nu eerder nee dan ja. Anywaz, die komt dus. In Maart, April ga ik met Sandrien nog een Mad feest doen. In mei ga ik trouwen met mijn vrouw Lyn op mijn verjaardag geven we het feest in de nog te openen locatie Nachttheater Sugar Factory (meer info komt nog http://www.sugarfactory.nl) dat word helemaal te gek…!! Sandrien & Zender gaan draaien en ik hoop Eggie ook nog even. Dat feest gaat heten Marry Me… Wat we nog 6 keer gaan doen… Niet allemaal dit jaar, we hebben dus ook vooruit gepland. Verder wil ik in Oktober mijn 5 jarig bestaan vieren. Dat ga ik groot aanpakken met Soulrock Artiesten en buitenlandse artiesten waar ik nog niets over ga zeggen. Verder ga ik keihard doorwerken om alle artiesten neer te zetten en een label voor ze te starten en als ik financieringen rond krijg beginnen met muziek maken en uitbrengen. Plannen genoeg. Maar dat is in elk geval voor dit jaar. Ik denk dat ik ook weer rond de zomer veel weg ben binnen Europa.

Comments

 • Goedie

  Goedie

  18 March 2005

  Leuk uitgebreid interview! :)

  Om een lang verhaal kort te maken, ik zoek gewoon platen die me iets doen, pas als ik denk owh, dit vind ik mooi of te gek, dan kijk ik wie het is. Het kan ook andersom, mar zo doe ik het…
  Inderdaad, zo ben ik ook veel leuke platen tegen gekomen.

 • kimberley

  kimberley

  23 March 2005

  Carlos, Carlos, Carlos !!!!!!!!!!

  Leuk interview, luv ya baby

  :onekiss:

 • Ro

  Ro

  27 March 2005

  Kinderen voor kinderen rocks!

Comments are closed