SMS

Sonne Mond Sterne Foto genomen met GSM en als MMS vanaf SMS verzonden

Hey, wr ben je? K sta @ main Hawtin & Villa zijn VET! Mid vr, 10 mtr nr achtr Seeyasoon!

Wat denk jezelf? Natuurlijk sta je bij de heren Villalobos en Richie Hawtin. De zon, het meer, de vallei; het leek wel of je je in een film uit het Omniversum bevond. De achtste editie van Sonne Mond Sterne (vanaf nu SMS genoemd) was een groot succes. Niet alleen muzikaal, ook de onovertroffen sfeer verdient het om in deze inleiding vermeld te worden.

Voor het eerst dit jaar was de camping opgedeeld in een rustig gedeelte (Camping Leise) en een gedeelte waar iedereen zijn gang kon gaan. (Camping Laut) Het verschil was duidelijk zichtbaar en hoorbaar. Op de Laut camping vooral auto’s, aggregaten en partytenten met volk dat niet eens allemaal een kaartje had. De camping en sich was al een uitje. De camping was al grotendeels vol toen om 18:00 het festival officieel van start ging. De grote rijen voor de kassa waren alleen voor de mensen die geen kaartje in de voorverkoop hadden gekocht. Voor de gelukkige voorverkopers een aparte kassa waar het bandje opgehaald kon worden (hoe lang houd jij hem om? ;-) )

De line-up was om van te watertanden. Zoveel acts die nog nooit in Nederland geweest zijn en ook nooit naar Nederland zullen komen. Velen zullen echter van namen als: 2Raumwohnung, Sex in Dallas en Krause Duo (Metaboman, kom ik later op terug) ook niet heet worden. De naar Duitsland afgereisde Nederlanders wel. Een prima gezelschap! Toch raar dat je je in een tent aan het Bleilochtalsperre stuwmeer even op Voltt waant. (hulde aan eenieder die zoveel moeite heeft genomen zich vanuit Nederland helemaal te verplaatsen naar dit muzikale avontuur
)


De eerste avond alleen al was vervuld met grote namen. Een spetterende en zeer variërende live-act op de mainstage van Alter Ego die een 12 minuut durende versie van hun dancefloorkiller “Rocker” ten gehore brachten. En ja! Live is het nog beter! De main had nog meer te bieden: het exclusieve optreden van “The Chemcical Brothers” in Duitsland. De soms iets te gelikte show was heel vet. De VJ beelden waren onvergetelijk, simpel en zeer voedzaam. De grootste tent, sponsored by Playstation, stond deze avond in het teken van het hardere genre. Jammer dat Umek niet kwam opdagen. Voor de niet Q-dancers onder ons de kans om de perfectionist weer eens te zien. Desalniettemin waren DJ Rush en Chris Liebing de hoofdacts voor de vrijdagavond. De grote circustent was volledig bedekt met plastic tegels en het soundsystem was volgens Duitse maatstaven. Dinky, bekend van het nummer Acid in my fridge, bracht een goed dansbare liveact ten tonele in Clubtent 1 Jammer dat de mooie brunette (het is een vrouw!) er zo sjaggo bij bleef kijken, zelf toen Ricardo Villalobos op het podium mee kwam luisteren. Een andere clubtent, gehost door Kompakt, was een misschien nog groter succes. De, altijd emotioneel geladen, Wighnomy Brothers (17 sept. Te zien @ Mono) mochten maar liefst 5 uur plaats nemen achter de decks. Dat het boekingskantoor/label/platenwinkel/superproject KOMPAKT zieltjes wint in Nederland is een positieve, onvermijdelijk, zaak.

De zonnestralen voor de zaterdag deden inmiddels hun best voor Ricardo Villalobos en Richie Hawtin. Kan je deze act te vaak zien? NEE! Binnen ditzelfde stramien valt genoeg te ontdekken. Dit keer nam Hawtin duidelijk het initiatief en dit kwam de muziek alleen maar ten goede. Weer een mooie act van dit illustere duo. Het feest zou nog lang niet ophouden. Om twaalf uur in de middag sloot Lucca het programma af, ware het niet dat het dagprogramma al om 9 uur begonnen was. Voor velen was dit echter niet weggelegd. Velen zochten verkoeling in het meer en lagen uren aan het grasstrand waar elk half uur een partyboat aanmeerde voor een rondvaart.

De muzikale hoogtepunten werden op dag 2 ingevuld. De dj-set van Krause Duo zorgde voor verhitte taferelen onder het danspubliek. Krause Duo bestaat uit oa Metaboman die zo geweldig mixt dat zijn partner (die junk met dat lange haar) er bijna in bleef. Wat een enthousiasteling! Nee, een plek achter de draaitafels van bijvoorbeeld de Mazzo zou niet groot genoeg zijn. De liveact van 2Raumwohnung (zweiraumwohnung) was er een van formaat. Echt Duits. Cheesy electrosounds met teksten die je als Nederlander niet verstaat. Toch bleef het boeien, met name door het blik vrouwen dat op het podium opengetrokken werd, de wandeling van de zangeres op de schouders van de security door het publiek heen en de strandballen die door het publiek heen gingen. De liveact van International Pony kon niet echt boeien, jammer dat ze niet op de mainstage geboekt waren en zich moesten verschansen in de warme grote circustent. De dj-set van Matthew Herbert daarentegen was er 1 van formaat. Welke drugs Herbert gebruikt durf ik niet te zeggen maar de muziek die hij maakt is in ieder geval bestemd voor hogere sferen. Deel 2 van het Krause Duo was net zo enerverend als het eerste deel dat onderbroken werd voor een uur durende set van Marek Hemmann. Ellen Allien (probably the coolest chick in town) stal de show en als afsluiter voor Tobi Neumann gekozen. Leuk om te horen dat hij de plaat van “onze” Shinedoe draaide.

SMS werd van tevoren al het festival van het jaar genoemd. De hoge verwachtingen hebben niet tot teleurstelling geleid. Die Deutsche Gründlichkeit en de tegengestelde relaxte instelling van onze Oosterburen hebben het tot een feest van formaat gemaakt. Dit feest zal bij iedere aanwezig hoog eindigen in de eindejaar top 3! Volgend jaar weer!

Comments

 • Marique

  Marique

  10 August 2004

  :r

 • Heinos

  Heinos

  10 August 2004

  Jammer dat je het niet meer gered hebt tot de aftershow op zondagmiddag. daar werd nog één keer alles opengetrokken en konden de freax nog tot 5 uur tanzen op de sounds van ondermeer Der Tobi en White Horse! Ik ben rond 15:30 ermee opgehouden maar jongens wat was dat nog een gezellig feestje! Leuk ook om te zien dat een groot gedeelte van het flink uitgedunde feestvolk nog uit Nederlanders bestond (ja wij kunnen er wat van) erg moe maar supervoldaan eindigde hier sms 2004 voor mij. Zit nu al 2 dagen met een soort van heimwee, hopen dat er weer snel 365 dagen verstrijken! Vet report verder Paulus!

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  11 August 2004

  Ja, idd erg jammer Heino. Maar heb zoiezo echt een mooi weekend gehad! Zal hier nog even mijn autopech verhaal vertellen want nadat het een paar keer is doorverteld kreeg ik van bekende mensen te horen dat er een paar Nederlanders door de brandweer uit een brandende auto zijn gehaald…

  Niet dus :r

  De auto ging niet meer in ze versnelling en moest dus stilgezet worden op de vluchtstrook van de autobahn. Nadat we achter de vluchtstrook plaatsgenomen hadden kwam de ADAC (duitse ANWB) al snel die ons wegsleepte naar een dichtbijzijnd Polizei station. Gellukig niet nog een drugcontrole ;-) Daar moesten we wachten op een autoambulance die de auto mee zou nemen naar een garage. Wij dachten echter nog steeds dat de auto snel gemaakt kon worden… dit bleek niet het geval. De auto werd meegenomen en wij werden verocht om plaats te nemen in de auto op die autoambulance. Omdat er polizei agenten buiten stonden dachten wij dat het normaal was. todat er een andere agent naar buiten kwam stormen en de chauffeur van de vrachtwagen een bon gaf omdat hij ons achterin liet stappenn. Ik ben uiteindelijk 's nachts opgehaald door de vader van Raymond (DANK!) die ook met ons mee terugreed. Die heeft ons naar het huis van Raymond in Utrecht gebracht heeft. Daar heel even geslapen en toen richting huis om vervolgens om 14:00 weer op mijn werk te zijn. De auto is uiteindelijk gemaakt en de chauffeur en bijrijder konden pas de volgende dag eind van de middag vertrekken.

  Lekker lang weekendje Duitsland hahaha

 • Marique

  Marique

  11 August 2004

  Leuk report Paulus, en idd jammer van de zondag en de gare terugreis voor jullie…!!

  Eén van mijn hoogtepunten was alleen wel International Pony, maargoed smaken blijken toch altijd te verschillen…. ;-)

 • Frank-NL

  Frank-NL

  11 August 2004

  Alles klopte weer: het terrein, de mensen, het weer… geweldig! Na de eerste keer vorig jaar wist ik wel dat het 'spannende' er dit jaar niet meer was, maar er was wel veel meer gezelligheid en door een betere voorbereiding ook minder problemen met eten / drinken en schaduw :P

  Ook zijn we niet aan de kant gezet, wat op de terugreis zeker goed uitkwam omdat we met 10 personen in een 9 persoonsbus zaten :O

  Enige minpuntje is dat ons aggegraat is gestolen tijdens de laatste nacht, maar daar kan SMS verder ook niets aan doen uiteraard… beetje triest wel als je zo'n ding meejat!

  Volgend jaar zeker weer, ik heb nu al zin :B

 • HmZ

  HmZ

  11 August 2004

  Helaas was ik zo gaar van de busreis en de korte nacht daarvoor dat ik Hawtin En Villalobos niet meer heb meegemaakt >:(
  Maar goed, een heerlijk weekend! Volgend jaar zeker wel wat dagen eerder aanwezig en geen bus meer voor mij (alhoewel zo'n autoavontuurtje wel erg balen is Paulus).
  Hier nog wat foto's ;-)

 • Frank-NL

  Frank-NL

  11 August 2004

  Paulus en ik hebben je nog gezien volgens mij. We stonden in de rij om eens lekker te schijten in het kleine (30ct) toiletgebouw onderaan de helling van de rustige camping… en jij kwam net naar buiten lopen. Kan dat?

 • Heinos

  Heinos

  11 August 2004

  Haha, mooi moment om elkaar tegen te komen jongens! Ik vond International Pony ook zeker een hoogtepunt Paultje. Cosey Koos!!!!

 • kwab

  kwab

  11 August 2004

  Leuke foto's Jan! Geven de sfeer goed weer vind ik.

  Even for the record weer, mijn foto is fake :D

 • kwab

  kwab

  11 August 2004

  Hoezo er gaat iets mis

 • kwab

  kwab

  11 August 2004

  :-(

 • HmZ

  HmZ

  11 August 2004

  Hehe Bauke: die van jou en Gijs :P
  Maar inderdaad je hebt gelijk.

  Zou best kunnen Frankie, kan het me alleen niet herinneren ;-)

  Foto's zaterdag staan er nu ook.

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  12 August 2004

  hahahah, erg cool!

 • Ro

  Ro

  17 August 2004

  Ach wat een heerlijkheid…

Comments are closed