petrol

Afgelopen vrijdag, 24 september 2004, was Tiga maar liefst 2x te vinden in België. Zijn eerste optreden van die avond was in Gent in de Culture Club op het feest Body to Body dat georganiseerd wordt door dezelfde organisatie als I Love Techno. Zijn tweede gig was samen met Monica Electronica en Louis Katorz in Antwerpen. Een clubavond georganiseerd door “5 Voor 12” op een wel heel bijzonder locatie. Midden tussen de olieraffinaderijen aan het einde van ringweg Zuid.

5 voor 12 is een organisatie die als eerste doel heeft om kwalitatieve en diverse popconcerten en muziekwerkingen uit te bouwen in Antwerpen. Inmiddels is 5 voor 12, ontstaan in 1994, gegroeid en heeft het zijn werkterrein uitgebreid tot andere steden en regio’s in Vlaanderen. Het bekendste project van 5 voor 12 is “10 Day’s off" maar het organiseert ook jaarlijks, in het kader van “De Zomer van Antwerpen” een project waarbij ze een tijdelijke muziekclub installeren. Voorgaande jaren heette de club Hospitaal, Liverpool, Cuba en Luna. Dit jaar dus de beurt aan “Petrol”. Het grote succes van de afgelopen zomer heeft de organisatie doen besluiten de club langer aan te houden. Met medewerking van de gemeente, die de 6 weken durende vergunning verlengd heeft, kan er tot eind oktober worden genoten van unieke act’s, zoals Swayzak, een Warp avond (waar ook de nieuwe DVD gedraaid wordt), Seelenluft (van de track Manilla), Glimmertwins en Juan Atkin die dit weekend een zeer verdienstelijke set draaide in Het Paard in Den Haag en is toevegoegd aan de line-up voor het Amsterdam Dance Event.

Monica Electronica, echte naam Emma Baas, mocht deze avond het spits afbijten. Een beetje vreemd om te zien dat de mooie Monica met haar rug naar het publiek stond te mixen in de ronde DJ-booth die midden in de zaal gepositioneerd bleek te staan. Pas na 12 uur gingen de gordijnen open die de gehele zaal bloot gaf. Een prachtige locatie! Een opgekalefaterde loods tussen de olieraffinaderijen aan het einde van ringweg Zuid. Dit zou makkelijk te vinden moeten zijn, de routebeschrijving was vrij dan ook vrij simpel. Einde Ring Zuid, links af en na een kilometer weer links af. Jammer dat er niet een bordje staat waar je dan precies links af moet. Dit had een hoop ergernis kunnen voorkomen. Bij binnenkomst werd iedereen typisch Belgisch gefouilleerd, niet dus. Blijft frappant dat dit niet gedaan mag worden, terwijl het in Nederland niet meer weg te denken is uit het uitgaansleven.

De set van Monica, die haar eigen draaistyle omschrijft als: Sexy Electro, invloeden van mutant disco, italo, rock en up-tempo electro, draaide een verdienstelijke set. Het publiek had ze niet helemaal mee, toch ging het publiek regelmatig met de handen in de lucht. Monica zei het volgende over de avond: Ik vond het een hele leuke avond, Petrol (voorheen genaamd Cuba, later Luna….) is voor mij als bezoeker altijd al 1 van de leukste feesten geweest in de wijde omtrek. Dus vond het ook een hele eer om daar te mogen draaien. Het was erg leuk te zien dat de mensen los gingen op de platen waar ik zelf ook helemaal van uit mn dak ga! Uiteindelijk maakt het niet uit of je nou voor 200, of voor 2000 man staat te draaien. Wel qua geluid natuurlijk, dat was erg leerzaam!

Monica Electronica was om ongeveer kwart over 2 klaar, tijd voor de hoofdact van de avond! Tiga draaide immers van 22h tot 12h in Gent en had alle gelegenheid om binnen 2 uur in Antwerpen te zijn. Hij zal echter geen goeie coureur zijn of had panne onderweg. De volgende act was namelijk Louis Katorz, die mooie platen draaide maar niet echt kon overtuigen met zijn harde platte electro platen. Toen hij, slim opgelet door ook een Jonson fan, Decompression weer terug in de platentas deed, deed hij het enige lichtpuntje aan de horizon doven.

Eindelijk konden we de van oorsprong Canadese dj zijn ding weer eens zien doen. De hele zomer stond in het teken van afzeggingen op vele grote festivals (de laatste en enige x dat ik hem gezien heb was op een afterparty na de Love Parade in Berlijn). Dit was te zien aan het publiek in de zaal. Direct bij zijn eerste plaat (Clone: Unit 4 > Bodydub, de Tiefschwartz remix) was er meer sfeer en werd er weer naar hartenlust gedanst. Jammer dat Tiga veel dezelfde platen draaide als Monica Electronica.

De unieke locatie, de goeie sfeer en de beloofde artiesten voor oktober zorgen dat de Petrol avonden vaker in de agenda genoteerd gaan worden!

Comments

 • Heinos

  Heinos

  29 September 2004

  Toch jammer dat ik niet meegegaan ben. Maar Tiga was verder wel vet? Staat zo weinig in…

 • Marique

  Marique

  30 September 2004

  Haha… Lezen is ook een vak… 8-)
  Maar toch jammer dat je niet meegegaan bent.. ;-)

 • Heinos

  Heinos

  30 September 2004

  Er staan welgeteld twee zinnen over Tiga. Beetje weinig naar mijn idee omdat hij toch de main act was! Mgoed, lezen is ook een vak…

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  30 September 2004

  Idd, ik had er meer over kunnen schrijven, ben zelf ook niet echt content over het report. HAASTWERK!

 • Marique

  Marique

  30 September 2004

  Hmm ik maak hier namelijk uit op dat hij er niet is geweest… Had de laatste alinea niet GELEZEN.. :B

 • Michael

  Michael

  30 September 2004

  Doodziek dat hij Decompression terug stopte :\\

Comments are closed