paulusp

MC PaulusP, je komt net terug van je promotour met de Beastie Boys, hoe was het om weer met de jongens “on the road” te zijn?

Fucking amazin, these boys really rock! Het was inderdaad lang geleden dat ik met ze heb gewerkt. Het mooie was wel dat er ik vanaf moment één weer helemaal bij hoorde en dat ze mijn adviezen vaker opvolgden dan dat ze ze in de wind sloegen. Leuk hè voor iemand die pas 1 jaar oud was toen zij al aan het rappen waren? De tour is nog lang niet afgelopen, ze zijn op dit moment bezig met de US tour. Je weet, en als je hier verder op ingaat stop ik met het interview, dat ik de US niet meer in mag. Op zich had ik er wel graag bij willen zijn maar mijn advocaten kregen het simpelweg niet voor elkaar gebokst. Ik koester de herinneringen van het afgelopen jaar met ze.

Naast je jarenlange samenwerking met de Beastie Boys heb je je sporen ook verdiend in de techno-scene. Vertel eens hoe het was om Detroit Movement te hosten?

Sorry, had ik je niet gevraagd om geen vragen meer te stellen over mijn incident in de US? Als je nog meer van dit soort vragen stelt moet ik het interview echt afkappen! Over techno wil ik nog wel het volgende kwijt: Het is niet alleen maar coole muziek en de sleutel tot mijn succes. Je moet het zo zien, als techno er niet was geweest had ik hier niet gezeten en je vragen hoeven beantwoorden. Ik heb er veel aan te danken. Don’t blame it on the sunshine, blame it on techno… (en PaulusP lacht voor de eerste x)


Deze zomer heb je ook niet stilgestaan. Welk festival is je het meest bijgebleven?

Het festival waar ik helaas niet bij kon zijn… “Rock Werchter!”. Ik was geboekt voor een festival in Zuid-Afrika, wist ik veel dat het dezelfde datum was. Later hoorde ik dat mijn manager nog was benaderd of ik David Bowie (die zich ziek gemeld had) wilde vervangen als afsluiter. Ik kon helaas niet zo snel een vlucht boeken. De gebroeders Dewaele (2 Many DJ’s) hebben het toen overgenomen.


Nu de zomer voorbij is ben je weer aan de slag voor de belangvereniging ”MC’s on the Mic”. Hoeveel leden telt de vereniging en wat zijn jullie doelen?

1! Ikzelf, ik kom graag voor mezelf op. Heb het graag over mezelf, zeg altijd waar het op staat en ben recht door zee. Het succes van de website (mag ik hem hier noemen??? http://www.mcsonthemic.com/ ) doet misschien anders vermoeden maar het is toch echt als grap begonnen. Veel mensen zeggen: “een goeie MC is een dode MC”. Die mensen schiet ik zelf het liefst af. Ze weten gewoon niet wat een MC behoort te doen. Op de website staat het allemaal haarfijn uitgelegd en (nogmaals) aan het aantal hits te zien, die ik niet prijs mag geven van de platenbazen, wordt het redelijk goed opgepikt.


Je hebt veel fans die ervan dromen ooit in je voetsporen te kunnen treden. Welke MC-techniek hanteer jij? En heb je nog tips hoe “MCI”* kan worden voorkomen? Er zijn nog veel MC’s die hierdoor uitvallen… *Master of Ceremony Injury

Waarom vraag je dit? Je weet net zo goed als ik dat mijn style niet te beschrijven is op papier! Hoe moet ik in woorden nou gaan uitleggen wat voor techniek ik hanteer? Je moet het horen, voelen en beleven. Misschien raakt het je, misschien raakt het je niet. Het is in ieder geval allemaal recht uit mijn hart en oprechter dan dat kan niet.

MCI komt veel voor bij de beginnelingen die er vanaf moment 1 niet bijgeweest zijn en daardoor de techniek niet hebben geleerd maar hebben nagebootst en ook meteen, net zo als ik, grootse dingen willen bereiken. FUCK YOU, weet je! Fuck jullie allemaal! Hoe denk je dat ik hier gekomen ben? Niet omdat ik vanaf moment 1 op de stage stond hoor…


In Nederland zien we je weer tijdens Dial T For Techno Outdoor. Wat kunnen de fans verwachten?

Ik ken de gasten van de organisatie al jaren, ze hebben mijn “shit” altijd cool gevonden. Ik breek er mijn MC stop graag voor af. Ik ben er graag bij, niet alleen omdat ik denk dat het een hell of a party gaat worden maar ook omdat ik wat nieuwe dingen wil testen. Kijken hoe het aanslaat, kijken wat de reacties zijn. Ik sta onder contract, weet je. Ik moet gewoon spul uitbrengen om brood op de plank te hebben. Voordat ik het uitbreng wil ik er gewoon zeker van zijn dat het goed zit en dat ik het ook on stage kan brengen, mijn fans stel ik liever niet teleur.

Ben ik iets vergeten te vragen?

Het zijn genoeg vragen maar wil je bedanken voor het interview, hopelijk gaan hier het aantal hits van je site wat mee omhoog!

Comments

 • Marc Sheer

  19 September 2004

  Yeah yeah yeah, what whoooooot!

 • Tjopsticks

  19 September 2004

  wat een mannetje ook. Lekker bezig :D

 • Lizzard

  Lizzard

  20 September 2004

  :P hihi

  ik verwacht veel van je Paul ;)

  groeten

  uit Keytown.

 • Heinos

  Heinos

  20 September 2004

  Geweldig om je erbij te hebben Paulus! de verwachtingen zijn hoog gespannen. :r

 • Goedie

  Goedie

  20 September 2004

  Bestaat er al een fanclub? :D

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  21 September 2004

  Yo guys, it's me! How are the hits on the site doing? Improving after the interview?

 • Heinos

  Heinos

  21 September 2004

  Yo PaulusP. Yeah brother, the hits raised till above 2000 after your interview. But hey, what did you think, everybody wants to read an interview with you!

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  22 September 2004

  Beste Ali B,

  In het begin vond ik je maar een betweter, maar dat zal je waarschijnlijk ook van mij vinden. Toch wil ik je benaderen om een nummer met mij op te nemen.

  Het rijmt nog ook: "MC PaulusP en. Ali B"

  Take care,
  Paul

 • Heinos

  Heinos

  22 September 2004

  Paul je draaft door….

 • Marique

  Marique

  22 September 2004

  Ik denk dat ik maar thuisblijf 3 oktober… :B

 • Geiz

  Geiz

  4 October 2004

  wat is dit dan… een interview met jezelf.
  Je bent een goeie gozer maar dit vind ik pure zelf promo. Weinig charmant.
  Ik dacht dat we hier op de site columns hadden voor mensen die een verhaaltje kwijt wilden.
  Sorry paul, je bent onmisbaar voor de site maar dit vind ik echt tragisch, zelfs de dosis zelfspot in dit interview kan me niet op andere gedachten brengen. Column materiaal!

 • HmZ

  HmZ

  4 October 2004

  Een beetje humor kan geen kwaad ;-)

 • Chris

  Chris

  4 October 2004

  beetje kritiek ook niet ;-)

Comments are closed