Roderik Bratianu

Sinds een tijd worden we iedere dag verveeld met de loslopende hormonen van Mabel Wisse Smit toen ze nog klein en vooral naar mijn mening onverantwoordelijk was voor haar daden, maar bovenal geen strafbare feiten heeft gepleegd. Dat koningin Beatrix, dan wel het koningshuis, dan wel de regering, dan wel Jan-Peter Balkenende, dan wel een van de partijen van de regering, of althans een of meerdere personen die hoge functies bekleden in dit land, waar vrijheid van meningsuiting toch echt in de grondwet staat, er niet zo over denken dat is inmiddels duidelijk.
De koninklijke maatstaven blijken niet de onze te zijn, en als ik ga beginnen over de hokjesmaatschappij dan kan ik uren blijven lullen. Zo las ik laatst de column van Duncan Stutterheim in het id-t magazine waarin hij al zijn gal spuwde over de media die allemaal liepen te bleren dat bloemendael (waar Duncan's mekka Bloomingdale zich bevindt) uit is, en dat Zandvoort weer in is. Ik kan begrijpen dat hij uit zijn vel schiet over dit soort dingen aangezien hij niet wil dat iedereen naar Zandvoort vlucht, ik daarentegen, heb geen strandtent of dingen van waarde te verdedigen in dit geval. Mabel is ook jong geweest, zij heeft de grenzen van het genot gezocht, en het concept "je omhoog neuken" wel erg letterlijk genomen. Wie kan het haar kwalijk nemen? Ze heeft nu iemand aan de haak geslagen die leeft van onze belastingen in plaats van iemand die leeft van drugsgeld. Het is inderdaad niet een kleine verandering van partner, maar wie zijn wij om daarover te oordelen?

Eerst waren er de problemen in de Hemkade, waarvan menigeen nog dacht dat burgemeester Vreeman het bij het juiste eind had, maar wat uiteindelijk het begin blijkt te zijn waarvan het einde nog niet in zicht is: inmiddels mag er geen hardcore-muziek meer gedraaid worden op het hippe strand van Zandvoort, en voor we het weten mag er geen elektronisch geproduceerde muziek, dan wel muziek met enige elektronische tonen, dan wel muziek waarvan er geen duidelijk verschil is tussen het refrein en de andere delen van de desbetreffende plaat, dan wel muziek waarvan de vocalen gereduceerd zijn tot een minimum, en het nummer voortleeft op een symfonie van monotone tonen, ten gehore gebracht worden in het openbaar.

Ik vraag me af waar de vrijheid van meningsuiting begint, en bovenal waar deze dan eindigt. Ik zal Steve Rachmad er straks op attenderen dat hij bij zijn volgende optreden zijn pitch binnen de koninklijke proporties wil houden alvorens hij zijn toekomst als toekomstig koning wil vergooien. Ik zie Balkenende uit mijn ooghoeken nee knikken terwijl hij stiekem meeleest. Zijn hand gaat omhoog en de legendarische woorden: normen en waarden, brengt hij ten gehore. Uitgerekend hij kan uren zwammen over de huidige maatschappij, over normen en waarden, over eigen verantwoordelijkheid en alles wat daarmee samenhangt. Uitgerekend hem zie ik iedere dag op het nieuws verkondigen dat het vertrouwen is geschaadt tussen Mabel en de andere partij. Ging het nou over het liegen, of als ze direct had toegegeven dat ze Klaas had afgezogen op zijn reddingsboot mocht ze dan wel trouwen met Friso met toestemming van het parlement? Ook hier blijkt deze verdomd dunne scheidslijn tussen feiten weggeluld te worden door onze minister president, althans door diegene die zijn toespraken voorbereidt. Ik wil hierbij een onderzoek naar het verleden van Jan-Peter, en dan vooral gericht naar hoeveel vingers hij precies in zijn katholieke natuurlijke opening van zijn lichaam heeft gestoken… en of hij nu bevoegd is dat toe te geven….
Mijn vrijheid van meningsuiting begint waar die van jou eindigt.

Roderik Bratianu, 13 oktober 2003

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  14 October 2003

  Fuck RO! LIEVE GRAS DAN UITLAATGAS! Sorry, zomaar een kreet die ik wel vaker gebruik als ik weer eens met mijn neus op bepaalde rariteiten gedrukt word.

  Om even iets aan te halen: In Den Haag was er op het strand (Duindorp) een podium geplaatst waar diverse gitaar bands en hip hop bands hun kunsten vertoonde. Ook zou er een DJ komen, ware het niet dat de burgemeester (Deetman)verbood om "electronische" geluiden bij een bepaald BPM te draaien …Seriously Twisted… Ik kan me dan ook helemaal vinden in de standpunten van de BVD (Belangen Vereniging Dance) die onlangs is opgericht. Die a-politieke boodschap die dancemusic met zich meedraagt moet maar eens doorbroken worden…

 • Goedie

  Goedie

  14 October 2003

  Ja en diezelfde Deetman heeft er ook voor gezorgd dat een van de beste festivals van vorig jaar, Sound/Vision festival, niet door ging. Stop de vertrutting en de oprichting van de BVD zijn dan ook stappen in de goede richting om de acceptatie van dance in de politiek ook te verbeteren.

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  14 October 2003

  Idd Goedie, dat is diezelfde meneer die Sound Vision niet door liet gaan. Deze meneer heeft nog veel meer op zijn kerfstok! Deetman is niet goed voor de "technoklier" :r

 • Ro

  Ro

  15 October 2003

  Sterker nog: Deetman heeft technozaadverklontering op zijn kerfstok :)

 • Chris

  Chris

  16 October 2003

  :D:

Comments are closed