Al sinds lange tijd stonden er twee nieuwe Profiles op het programma, beiden op het industrieterrein waar Las Palmas huisvest. Profiles draait al enige jaren mee met de betere technofeesten van Nederland; wisten ze bij eerdere edities al dj's als Adam Beyer, Sven Väth, Rush en Luke Slater te boeken, dit keer was het de beurt aan Dave Clarke die na zijn optreden ditzelfde jaar op Profiles nog maar eens een dj-les wilde geven aan de bezoekers van Las Palmas.

Jammer voor Benny Rodrigues had Clarke dit keer voor zijn eigen opwarmer gekozen, in hoeverre je deze dj een opwarmer kunt noemen: Oscar Mulero is de naam, Spanje het land. Mijn goed ontwikkelde technoklier vertelde mij dat de nacht van 3 oktober een heerlijke nachtje zou worden.

Gesponsord en ruimschoots gepromoot door Id-t was deze editie van Profiles. Dave Clarke zou eerst wat instructies aan Michel de Hey in zijn eigen radioprogramma Hey tec geven, waarna hij door zou rijden naar Rotterdam, alwaar hij zijn kunstjes weer mocht vertonen nadat hij vorige maand op Speakerplay in Hotel Arena ook al het dak eraf had geblazen. Oscar Mulero begon de avond, en begon anders dan andere dj's die beginnen: Hij liet meteen blijken niet een dj te zijn die opwarmt alleen maar om op te warmen. Arrogant zou je kunnen zeggen, maar al snel bleek dat iedereen hem gelijk kon geven. Hij kreeg de mensen snel aan het dansen, en deinsde er niet voor terug een beetje gas te geven. Af en toe een knaller erdoor kreeg de mensen helemaal los, de superproductie van John Thomas - Undisputed Life werd herkend door velen, en blijft zeker lekker.

Las Palmas bleek wederom uitermate geschikt voor zware technobassen, en voor massale beats. Het geluidssysteem kan zeer veel, en dat bleek ook toen Mulero zijn set ging afronden. Kriebels in de buik toen Dave Clarke zijn spulletjes bij elkaar ging zoeken. Deze man die inmiddels berucht is bij technoliefhebbers krijgt het publiek meerdere malen op de knieen, en staat bekend om zijn mixtalent om zijn schuif in no-time van links naar rechts te krijgen en vice versa. Het is duidelijk dat deze man platen is gaan draaien nadat de defenitie van mixen en van draaien in het woordenboek is gekomen, want iedere keer na een optreden kunnen deze defenities aangepast worden. Hij gaf ons waar we op wachten. Zware techno, afgewisseld met groovy electro, afgewisseld met zang, afgewisseld met duistere techno, afgewisseld met high hats, afgewisseld met claps, en dat alles met een vingervlugheid waar zijn vriendin veel plezier van zal hebben.
Hij wond het publiek binnen de kortste keren om zijn vinger, en kwam zelf ook helemaal los op een bepaald moment. Zijn productie met dj Rush - Way of life blijft het goed doen ook al heeft hij deze plaat inmiddels grijs gedraaid. Mensen die een plaat willen kopen omdat ze hem in een set van Clarke hebben gehoord kunnen van een kouwe kermis thuiskomen, alles klinkt anders bij hem, en je ziet hem ook geen minuut stil staan. Dave Clarke is een van de weinigen die een vrij identieke set als een recente kan draaien (samen met Jeff Mills) en toch blijft verbazen. Veel dezelfde platen als op Speakerplay konden de pret niet drukken, ook omdat ik hem zelf nog nooit zo los heb zien gaan.

Om vijf uur werd duidelijk waarmee hij begonnen is als dj: hip hop. Hoewel je mij niet wakker kunt maken voor hip hop was het verbazingwekkend hoe hij twee hiphop platen aan elkaar mixte, en meteen duistere electro erdoorheen gooide, afwisselend met speelse electro, afwisselend met vocale electro…
Dave Clarke geeft een mooi staaltje dj-les. Iedereen stond met open mond zich af te vragen van welke planeet deze dj komt. Een zeer geslaagde avond voor Profiles wederom, met twee wereld dj's, die beiden op hun eigen manier hebben verbaasd. Ook Las Palmas bewijst weer een perfecte locatie te zijn voor een technofeest. Het geluidsniveau reikt tot grote hoogten, de visuals zijn prima in orde, de dj staat goed in beeld, en er zijn heerlijke tosti's te halen voor diegenen die daar behoefte aan hebben.
Sinterklaas zal ons de volgende Profiles trakteren op een solo set van Chris Liebing van maar liefst vijf uur - ik denk dat Liebing ook wel een tosti lust na die vijf uur. Wees erbij!!!

Roderik Bratianu

Comments

 • Chris

  Chris

  9 October 2003

  Zware techno, afgewisseld met groovy electro, afgewisseld met zang, afgewisseld met duistere techno, afgewisseld met high hats, afgewisseld met claps, en dat alles met een vingervlugheid waar zijn vriendin veel plezier van zal hebben.
  :D:D:D:D:D
  Leest weer heerlijk weg! Heb lekker geluisterd op de radio tot een uurtje of 4. Vond Mulero weer heeeeeel lekker klinken en ook Dave klonk super! Volgende keer maar net als jij gewoon bikkelen en niet kiezen tussen twee feesten, maar gewoon naar beide gaan! :D

 • Chris

  Chris

  9 October 2003

  We hadden ook nog een leuke reactie van een van de winnaars:

  Hardstikke bedankt voor de avond gister! De oktober-technomaand is heel erg goed begonnen. Via de snelste route van de gastenlijst om kwart voor 1 binnengekomen terwijl Oscar Mulero er al een aardig tempo in had zitten. Even bekenden begroet waarna het tijd was voor een drankje en even chillen.
  De dansvloer was al aardig vol en ik had het vermoeden dat het nog wel eens drukker zou worden. De set van Mulero was lekker donker en ik ging net als het overgrote deel van het publiek aardig mee in de muzikale beleving. Had een behoorlijke baggerweek achter de rug, dus dit kon ik erg goed gebruiken!
  Dave Clarke was zoals Dave Clarke: freaky, scratend, rauw en toch funky… van Let Your Body Learn (Nitzer Ebb) tot Remanipulated… hij was aardig op dreef. Toen hij aan het einde nog even een paar toegiften gaf met hiphop en wat oude jaren 80 platen was de avond compleet.

  Moe en zoals dat hoort voldaan thuis om een uurtje of zeven naar bed en de volgende ochtend kunnen terugkijken op een meer dan geslaagde avond, wat wil je nog meer!
  5 december ben ik weer bij!

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  13 October 2003

  Technoklier? Op de plaats waar die behoort te zitten heb ik volgens mij ook een bultje zitten! Heb op id-t radio mee kunnen genieten van Mulero. Alleen dat was al de moeite waard. Leuk verslag! As zaterdag I LOVE TECHNO!

Comments are closed