njoy

Op een tijdelijke website van ID&T is te lezen dat hun nieuwste evenement een meerdaags festival gaat worden. Het evenemententerrein van Six Flags in Biddinghuizen bied onderdak aan dit feest. De line-up is zeer verassend voor dit dance georienteerde organisatie bedrijf. Ook opvallend is dat de organisatie UDC geen vergunning heeft gekregen voor een meerdaags festival in Spaarnwoude (Dance Valley) maar dat het de heren van ID&T wel is gelukt. Het evenement stond al aangekondigd maar er was tot op heden niets over bekend. Hieronder de specificaties:

Njoy - The Festival

De zomer van 2004 wordt een heel bijzondere: Nederland krijgt een nieuw meerdaags festival! Van 11 tot en met 14 juni brengt evenementenorganisator ID&T het festival 'NJOY' . Muziek, sports, games, thrills, street-art, theater, film, op NJOY is het er allemaal. NJOY wordt gehouden op het evenemententerrein Six Flags Holland in Biddinghuizen.

Het festival staat in het teken van fun in de breedste zin van het woord, met de nieuwste en de laatste trends op het gebied van sport, muziek, party, lifestyle, cultuur en games. Bij een groot nieuw festival, hoort een grandioze line-up: Kane, Marco V, Anouk, Chuckie, Hind, Krezip, Dana, Wipneus & Pim, Roog, Real, Di-rect en Brainpower zijn slechts enkele van de vele namen. Samen met de spectaculaire attracties van het naastgelegen Six Flags Holland is NJOY de nieuwe bestemming voor iedereen die 'feeling' heeft met nature, friends, love, music, sun, peace and happiness!

NJOY biedt een volkomen andere ervaring dan de bestaande meerdaagse festival van Nederland. De huidige meerdaagse festivals richten zich toch voornamelijk op rock en zijn heel erg podium georienteerd. Sander Groet van ID&T ziet NJOY als een welkome aanvulling in festivalland. "Wij liepen al langere tijd rond met de gedachte om een breed meerdaags festival te ontwikkelen. Dus niet alleen dance maar voor bezoekers die het leuk vinden om een festival te bezoeken waar meerdere muziekstromingen aan bod komen en waar het festivalgevoel net zo belangrijk is als het muzikale aanbod. We merken dat de huidige generatie niet meer zo in hokjes denkt en makkelijk schakelt tussen dance, urban, nederlandstalig, pop en rock. Met NJOY kiezen we voor een volledig andere invulling van de muziek en de acts, meer gericht op een bredere smaak en meer van deze tijd".

De muzikale invulling van NJOY is divers. Op het Live Stage zullen diverse bekende pop en top 40 acts zoals Kane, Hind, Anouk, Do, Di-rect en Brainpower optreden. In de ID&T radio Dance ArenA zullen diverse dj's als Marco V, Roog, Johan Gielen en de inmens populaire Dana hun draaikunsten vertonen. In de Urban Vibes Area zullen de beste urban en R&B Dj's van dit moment zoals Chuckie, Real en The Party Squad te bewonderen zijn.
In de Dance Classics tent zullen onder andere muziek uit de jaren '80 en '90 te horen zijn. Deze tent wordt gehost door de organisatie "80's verantwoord". Zij organiseren dansfeesten die compleet in het teken staan van de jaren '80 en in clubs in tal van steden populair is om de geweldige sfeer. 7 Inch Twins zorgen met hun ouderwetse singeltjes voor de muziek. Productieteam Triomf creeert de typische jaren '80 sfeer met behulp van vj's games, decor en tal van speciale acts. De Cooldown Oranje Tent zal garant staan voor opzwepende beats afgewisseld met gezellige meezingers. Sterren zoals Dario, Wolter Kroes, Het Feestteam en natuurlijk het Cooldown cafe ontbreken hier niet. In de Starstyle playground zullen bekende Nederlanders hun muziekkunsten vertonen. Verder is er onder andere een bioscoop met een doorlopend aanbod en een theater met diverse optredens. Daarnaast zal het attractiepark van Six Flags ook bij het festival worden betrokken. In de loop van de komende maand zullen meer namen, activiteiten en acts bekend worden gemaakt.

NJOY kent twee soorten kaartjes: dag- en weekendtickets. Bezoekers met een weekendticket hebben toegang van vrijdag 11 juni tot en met maandagochtend 14 juni. Zij hebben de mogelijkheid te kamperen en kunnen het nachtprogramma bezoeken. Het nachtprogramma bestaat onder andere uit een nachtelijke dancetent en een bioscoop. Dagbezoekers kunnen kiezen uit zaterdag 12 of zondag 13 juni. Kamperen wordt niet saai in een tentje hangen. NJOY biedt op het campingterrein spanning en muziek met een nachtelijke dance-tent op de vrijdag- en zaterdagnacht, een nachtelijke bioscoop, allerlei mogelijkheden om te drinken of te eten, en heel veel fun.

NJOY wordt live via FM uitgezonden op ID&T Radio. Verder worden opnames gemaakt door diverse televisiestations. De voorverkoop start aanstaande zaterdag 6 maart bij alle filialen van TicketBox, Free Record Shop en de bekende voorverkoopadressen. Kaarten zijn ¤35,- voor een dagkaart (zaterdag of zondag) of ¤75,- voor een weekendkaart (inclusief toegang Six Flags Holland voor de zaterdag/zondag). Ook dagbezoekers kunnen NJOY en Six Flags combineren, via een combi-dagkaart (50,- EUR).

NJOY wordt georganiseerd in samenwerking met een aantal 3e en 4e jaars media & entertainment management studenten van de hogeschool Inholland Haarlem. Het bijzondere aan deze samenwerking is dat ID&T het inzicht en idee├źn van de studenten gebruikt als inspiratie voor het nieuwe festival. De studenten zijn jong, eigenwijs, enthousiast en breed geori├źnteerd, voor hen is 'the sky the limit'

Artiesten 12 juni
(meer namen worden nog bevestigd)

Live stage
Krezip
Hind
RMX crew
Brainpower
Van Dik Hout
Osdorp Posse
Beef

ID&T Radio Dance Arena
Brians S + miss Bunty
Jean
Johan Gielen
Dane
Faro
Darkraver

Urban Vibes
Chuckie
Lopez
Party Squad
Christion Aron
Gio Live

Zondag 13 juni
(meer namen worden nog bevestigd)

Live Stage
Anouk
Kane
Soulvation
Di-rect
Do met live band
Extince

ID&T Radio Dance Arena
Ricky Rivao
Marco V
Roog
Lucien Foort
Laidback Luke
Marnix


Urban Vibes
Real el Canario
Original
TLM
Irwam
Wafiene

Prijzen voor dagkaarten zijn 35 euro, voor 15 euro erbij is ook het attractiepark Six Flags Holland begaanbaar. Een weekend is 75 euro (incl toegang tot Six Flags Holland) De camping gaat vrijdagavond 11 juni 2004 om 18:00 open en sluit maandag 14 juni 2004 om 12:00.

Comments

 • Heinos

  Heinos

  5 March 2004

  Wat een rukfestival! Ze gingen toch ook op een jonge doelgroep mikken? Tis geen vlees nog vis dit!

 • Goedie

  Goedie

  5 March 2004

  Tja wat moet je hier nou van zeggen…
  Misschien een ideaal feest voor mijn jongere zusje.

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  5 March 2004

  mag ik je erop wijzen dat de jeugd steeds meer voor "pop" kiest! denk dat dit wel een suces wordt. Leuk dat er zoveel Nederlandse inbreng is!

 • Goedie

  Goedie

  5 March 2004

  Ze spelen inderdaad wel goed in op de jeugd, dat ik dit festival niet trek betekent gewoon dat ik zelf ook wat ouder wordt :P

  Heb btw wat extra info toegevoegd en het logo.

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  5 March 2004

  hoe kom je aan die tekst? Ik kwam toevallig op de site van terecht en heb het over moeten typen :B

  is er reeds een persbericht verstuurd?

 • Goedie

  Goedie

  5 March 2004

  Oh sorry had ik even moeten zeggen, we hadden al een persbericht ontvangen ja, had je wat typwerk bespaard.

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  5 March 2004

  maakt niet uit!

Comments are closed