solid grooves

Vrijdag 19 maart aanstaande is het weer tijd voor een nieuwe editie van het Utrechtse technofeest Solid Grooves. De organisatie heeft weer grote namen uitgenodigd voor deze editie en deze keer zijn dat Oscar Mulero en Jay Denham, uiteraard worden ze weer vergezeld door resident Invite!
Ook voor deze editie van Solid Grooves kan je weer kaarten winnen op Groovetrackers!

Op 19 maart is de volgende editie van Solid Grooves in Tivoli te Utrecht. Deze keer hebben we twee zeer gerespecteerde buitenlandse DJ's geboekt, Jay Denham en Oscar Mulero. Jay Denham kan na een afwezigheid van ruim een jaar eindelijk weer komen draaien in Nederland, en heeft gekozen om als eerste bij Solid Grooves te komen.

Jay Denham
Jay Denham is geboren en opgegroeid in Kalamazoo, (een plaats tussen Chicago en Detroit). Toen hij in 1982 een tape van Farley Jackmaster Funk met Chicago house vond, was hij verkocht en vertrok naar Chicago. Toen hij studeerde aan Michigan State University ontmoette hij Anthony 'Shake' Shakir met wie hij al snel enkele tracks maakte. Via Anthony ontmoette hij Derrick May wie hem aanbood bij Transmat te komen werken. Naast Transmat heeft hij nog gewerkt voor 430 West (Burdon brothers) en KMS (Kevin Saunderson) voordat hij in 1992 weer terugkeerde naar Kalamazoo om zijn eigen label Black Nation Records op te starten. In 1994 kwamen hier de eerste platen op uit. Door zijn releases kreeg hij steeds meer internationale bekendheid. Een paar jaar geleden heeft hij Amerika omgeruild voor een plek in Munchen. Jay staat bekend om zijn ritmische en pompende underground techno sets. Toch hoor je in zijn stijl dat hij het Detroit 'gevoel' nog steeds heeft. Zie www.black-nation.com voor meer info.

Oscar Mulero
De Spaanse DJ Oscar Mulero was tot een paar jaar geleden nog niet echt bekend in Nederland. Pas toen hij regelmatig bij Awakenings kwam draaien begon zijn populariteit snel te stijgen. Ook wij waren zeer onder de indruk van zijn stevige, minimale maar uiterst funky sets. Oscar begon met draaien in 1991 in verschillende clubs in Madrid. Vanaf 1995 begon hij steeds meer techno te draaien en introduceerde de meer harde en minimalistische techno (Jeff Mills en Joey Beltram) in Spanje. Toen de club waar hij draaide moest sluiten ging hij steeds meer op verschillende feesten buiten Madrid draaien. Na zijn eerste mix cd uit 1998 (About discipline and education) werd hij steeds meer internationaal geboekt. Zijn carriere steeg pas echt snel toen hij zijn eigen label Warm Up recordings starte en hier verschillende eigen tracks op uitbracht.Naast zijn eigen label heeft hij op verschillende andere labels zoals Tresor, Coda, Theory en Kobayashi platen en remixes uitgebracht. Pas geleden heeft hij een tweede label opgericht Pole (ook een referentie naar zijn favoriete sport motorcross). Check ook zeker zijn site www.oscarmulero.com voor meer info en downloads.

De avond zal worden gestart door onze resident Invite. Bij hem weet je van te voren nooit echt wat het gaat worden (diep, stevig of Detroit), hij draait maar een uurtje deze keer dus wees er vroeg bij!

Kaarten zijn te koop voor 12,00 euro ex. presale bij de volgende voorverkoop adressen:
Tivoli, Oudegracht 245 Utrecht
Twist & Shout, Oudegracht 70 Utrecht
Midtown, Zadelstraat 36 Utrecht
Plato, Steenweg 13 Utrecht
Ed Baak Audio, Vlierweg 10 Houten
Ticketservice 0900-3001250
GWK & Postkantoren
Aan de deur zijn de kaarten 15,00 euro.

Comments

  • Goedie

    Goedie

    22 February 2004

    Ik ben zelf uiteraard weer aanwezig bij dit feest :).

Comments are closed