nu heroes

Na het succes van vorig jaar is het dit jaar weer tijd voor een tweede editie van het festival NU Heroes in Utrecht. Vorig jaar stond het festival volgeboekt met een aantal topacts en ook dit jaar zijn er al weer een aantal grote namen geboekt. Peaches en Audio Bullys zijn een aantal van de namen die al bekend zijn.

Van donderdag 1 t/m zaterdag 3 april rockt de Utrechtse dance-scène als nooit ervoor! De tweede editie van NU HEROES festival barst los in Tivoli Oudegracht én Tivoli de Helling! Op dit moment zijn Chicks On Speed, LCD Soundsystem, Peaches, Audio Bullys en Clone Label Night bevestigd.

Vorig jaar werd een eerste, succesvolle editie georganiseerd met o.a. Jeff Mills, Ladytron en David Guetta. Margriet van Kraats, verantwoordelijk voor de inhoud van het festival: ‘We willen een breed, eigentijds, dance-festival neerzetten waarbij oudgediende in de dance naast de nieuwe helden staan. Dit jaar is het festival in de ban van het ‘eclectische’. Dance overschrijdt steeds meer genres, zoals pop/rock en urban. NU HEROES wil laten zien waarom!’

PEACHES
Donderdag 1 april trapt Peaches af in Tivoli de Helling. Niet voor de poes. Een vrije vertaling van de eerste zin van Peaches’ bio. Want deze dame mag dan wel rechtstreeks naar de onderbuik rappen, met geile teksten op sexy elektrobeats, maar ‘easy’ is ze zeker niet. Dat bewees The Teaches Of Peaches en werd driedubbel onderstreept door opvolger Fatherfucker. De Canadees-Duitse is in de eerste plaats performer: heftig, opzwepend en met een duidelijke boodschap.

CHICKS ON SPEED en LCD SOUNDSYSTEM
Chicks on Speed Will Save Us. Beweerden ze op hun debuutalbum en aldus geschiedde. Het Berlijnse elektropunktrio Chicks on Speed maakte de overall weer salonfähig, deed een tournee langs psychiatrische inrichtingen en veroverde het hart van modegoeroe Karl Lagerfeld. Belangrijker: Chicks on Speed bewijst, voor wie dat nog niet wist, dat vrouwen kunnen rocken. Op vrijdagavond 2 april maken de vrouwen Tivoli Oudegracht onveilig samen met de heren van LCD Soundsystem!

AUDIO BULLYS en CLONE LABELNIGHT
Dat Audio Bullys een zaal plat krijgen bewezen ze in oktober in Tivoli. Op de zaterdagavond van NU HEROES nemen de heren plaats achter de draaitafels. Londens hipste dance-duo brak vorig jaar stormachtig door met Ego War. Een knip-en-plakwerkstuk van punk, garage, hiphop en disco onder het motto ‘We don’t care’.

Tegelijkertijd presenteert Clone zich in De Helling. Clone is een van Nederlands invloedrijkste technolabels die zich richt op kwaliteitsmuziek. Op Nu Heroes verwelkomen we Alden Tyrell, Putsch ’79 (Finland), Cosmic Force, Like A Tim, Dijf Sanders en Dj Serge!

Voor meer informatie check: www.tivoli.nl

Comments

 • Goedie

  Goedie

  3 March 2004

  Vorig jaar was het een erg leuk festival, wil dit jaar zeker weer naar een paar van de avonden!

 • Heinos

  Heinos

  4 March 2004

  Auwdijyoooooo Boeliesssss (L)

 • Goedie

  Goedie

  4 March 2004

  Haha, volgens mij ben je fan of niet? :D

 • Heinos

  Heinos

  4 March 2004

  De boellies kunnen mijn dag goedmaken!

Comments are closed