dancevalley 2004

Dancevalley beleeft dit jaar haar 10e editie. Een jubileum dat de organisatie achter dit festival, UDC, uiteraard groots wilde vieren. Ze wilden dan ook een meerdaags festival organiseren maar voorlopig lijkt dat er niet in te zitten omdat de autoriteiten niet meewerken.

UDC, de entertainment organisatie uit Purmerend, maakt zojuist bekend dat Dance Valley 2004 op 7 augustus aanstaande zal plaatsvinden op het recreatieterrein van Spaarnwoude. In tegenstelling tot eerdere berichten zal de 10e jubileum editie niet meerdaags zijn, omdat de politie niet over wil gaan tot de inzet van 8 extra politiemensen. In reactie op dit besluit van de autoriteiten reageert directeur Brian Bout van UDC: 'Het is verbijsterend dat alles stukloopt op de onwelwillendheid van de politie. Wij zijn direkt na afloop van Dance Valley 2003 begonnen met het organiseren van de meerdaagse jubileum editie van 10 jaar Dance Valley. Onze aanvraag ging uit van 20.000 bezoekers op vrijdag waarvan er 10.000 gebruik zouden kunnen maken van een camping. Op de zaterdag hebben wij een aanvraag ingediend voor 50.000 personen. Iedereen, inclusief de Burgemeester van Velsen, heeft positief gereageerd op onze tot in de puntjes uitgewerkte plannen die dus voorzagen in een driedaa! gs festival inclusief camping. Wij en onze fans zijn dan ook bijzonder teleurgesteld nu blijkt dat na vele sessies met betrokken partijen de politie niet in staat is om en beperkt aantal extra mensen op de been te brengen. Zeker als je weet dat een beetje voetbalwedstrijd of stadionconcert eenvoudig 106 man extra politie-inzet toegewezen krijgt'. Nu de 10 e editie zal plaatsvinden op 7 augustus 2004 heeft de organisatie opnieuw het verzoek gedaan om het aantal bezoekers van 40.000 naar 50.000 op te trekken. Toch zet UDC kanttekeningen bij dit eventuele ‘gebaar'.

Brian Bout: ‘Natuurlijk is het goed indien er wordt ingestemd met meer bezoekers. Wij zullen onze fans niet teleurstellen en hoe dan ook een fantastische jubileum editie neerzetten die zijn weerga niet kent. Toch overwegen we een gepast protest naar de politie. Op dit moment worden we overstelpt met reacties van fans en vragen van de media. Naar aanleiding daarvan zullen we een digitale handtekeningen aktie opzetten die duidelijk moet maken hoe groot de wens is bij het publiek om 10 jaar Dance Valley extra luister bij te zetten door middel van een meerdaagse event. Het event is midden in de vakantieperiode gepland en onze fans hebben gerekend op dit unieke moment.

Wij verwachten dat de politie een massale steunbetuiging niet zal negeren. Het adres waar de mensen hun steunbetuiging kunnen achterlaten is: www.udc.nl en op www.dancevalley.nl. Zij zullen daar een digitale petitie aantreffen die ze ons kunnen e-mailen.

Comments

  • Heinos

    Heinos

    4 March 2004

    Zo Brian, das behoorlijk Bout he! :P

Comments are closed