De jaren '80 lijken weer steeds populairder te worden, een avond die daar helemaal bij past is Eighties Verantwoord. Deze dansavond is nu in vier grote steden te vinden. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag kan je deze avonden vinden.

Een nieuwe mijlpaal in het bestaan van Eighties Verantwoord: vanaf maart vindt deze dansavond, die compleet in het teken staat van de jaren '80, plaats in de belangrijkere clubs van de vier grote steden.

Utrecht (Ekko, Tivoli) en Amsterdam (Hotel Arena Tonight) stonden al op het programma. Vrijdag 26 maart strijken 7 Inch Twins en productieteam Triomf voor de eerste keer neer in Nighttown, Rotterdam en zondag 28 maart voor de tweede keer in het Paard van Troje in Den Haag. Daarnaast staan er ook weer data gepland in Nijmegen (Doornroosje), Breda (Mezz), Bodegraven (De Zon) en Haarlem (Patronaat).

Eighties Verantwoord is een unieke jaren '80 dansavond, omdat het meer biedt dan muziek alleen. 7 Inch Twins beschikken over vrijwel alle vinyl singeltjes die in de jaren '80 populair waren. Bezoekers kunnen vooraf verzoekjes indienen per e-mail maar ook op de avond zelf via een computerscherm dat in de zaal hangt. Met hun collectie van duizenden singeltjes kunnen de 7 Inch Twins, die overigens de hele avond hun mond houden, voldoen aan bijna alle wensen van het publiek. In Hotel Arena, Ekko en Doornroosje geven de Baltimora’s in café of kleine zaal hun eigen draai aan de jaren ’80 met vooral reggae, disco, electro of alto.

De mensen van productieteam Triomf zorgen voor de typische jaren '80 entourage. De VJ's bewerken, mixen en projecteren met behulp van meerdere beamers live-beelden, videoclips en ander beeldmateriaal uit de jaren '80. Ook plaatst Triomf een racebaan en een batterij aan spelcomputers (Pacman, Pong etc) waar bezoekers gratis gebruik van kunnen maken. In de grotere clubs zal een styliste bezoekers omtoveren tot iconen uit de jaren '80 en verzorgen twee dansers een speciale act.

Eighties Verantwoord, alle data voor de komende maanden:
Vrijdag 13 februari: Doornroosje (Nijmegen) – aanvang 23.00
Grote zaal: 7 Inch Twins, café: Baltimora’s
Vrijdag 20 februari: Hotel Arena Tonight (Amsterdam) – aanvang 23.00
Kerkzaal: 7 Inch Twins, Tuinzaal: Baltimora’s
Vrijdag 5 maart: Ekko (Utrecht) – aanvang 23.00
zaal: 7 Inch Twins, café: Baltimora’s
Zaterdag 6 maart: De Zon (Bodegraven) – aanvang 22.00
Vrijdag 19 maart: Hotel Arena Tonight (Amsterdam) – aanvang 23.00
Kerkzaal: 7 Inch Twins, Tuinzaal: Baltimora’s
Zaterdag 20 maart: Mezz (Breda) – aanvang 21.00
Vrijdag 26 maart: Nighttown (Rotterdam) – aanvang 24.00
Zondag 28 maart: Paard van Troje (Den Haag) – aanvang 23.00
Vrijdag 9 april Doornroosje (Nijmegen) – aanvang 23.00
Zondag 11 april Tivoli (Utrecht) – aanvang 23.00

Een datum met 7 Inch Twins zonder productie van Triomf:
Zaterdag 21 februari: Burgerweeshuis (Deventer) – aanvang 23.00 (Eighties party)