sublime

Sinds kort is er een nieuwe clubavond in de Effenaar in Eindhoven genaamd Sublime. Deze avond kenmerkt zich door de brede programmering. Tijdens de aankomende editie die op 13 maart plaatsvindt zal het Duitse duo Tiefschwarz komen draaien. Daarnaast zal ook Max 404 gaan draaien.

Voor wie het nog niet weet: sublime is de nieuwe, brede clubavond van de Effenaar waar je kunt dansen op de lekkerste dansmuziek van de afgelopen 25 jaar: van electro tot houseclassics en van disco tot punk-funk.

Na de succesvolle eerste aflevering van sublime eind januari, hebben we voor de tweede avond weer een topper weten te strikken: Tiefschwarz. Dit Duitse duo, bestaande uit de broers Ali en Basti Schwarz, is de laatste jaren volop actief in de top van de hedendaagse dance. Bovendien heeft het er alle schijn van dat 2004 het jaar van hun definitieve doorbraak bij het grote publiek zal worden!

De naam Tiefschwarz bedachten de broers een aantal jaren geleden als een woordspeling op hun achternaam en hun favoriete muziekstroming: deephouse. Al snel waren ze in dat genre een gerespecteerde naam, draaiden over de hele wereld en maakten remixes voor zowat alle top-acts in het genre: Masters at Work, Jam & Spoon, Mousse T., Jon Cutler, Cassius, etc. Hun remix van Earth, Wind & Fire's "Boogie Wonderland" was een paar jaar geleden een chart-succes. Op hun debuutalbum "RAL 9005" (de kleurcode voor, inderdaad, diepzwart) lieten de heren horen dat hun muzikale interesse veel breder is dan alleen deephouse: met elementen van nu-jazz, eighties beats, electro, house, popmuziek en moddervette clubritmes creëerden ze een geheel eigen sound. Een sound die ze sindsdien verder geperfectioneerd hebben en het afgelopen jaar al resulteerde in een aantal 12-inches en spectaculaire remixes voor The Rapture, Chicks On Speed en Trüby Trio. Later dit jaar komt hun langverwachte tweede album uit, waarop ongetwijfeld dance, pop en rock verder zullen versmelten.

Tiefschwarz zal worden bijgestaan door sublime host max 404, die naar verwachting vól energie en inspiratie terug zal komen uit Gent, waar hij 5 maart draait op een groots Eskimo feest, samen met o.a. Tiga, Black Strobe, Rob Mello en Glimmer Twins!

Tracks van Tiefschwarz zijn hier te beluisteren.

De sublime DJ-set van max 404 is te beluisteren door
hier te klikken en een uitgebreide bio kun je vinden door hier te klikken.

Volgende editie van sublime:
22 mei 2004: Ewan Pearson + max 404

http://www.effenaar.nl

Comments

 • Michael

  Michael

  24 February 2004

  Tiefschwarz ownz echt billetjes &)

 • Goedie

  Goedie

  24 February 2004

  Nog nooit live gehoord, maar de producties zijn wel goed :)

 • Michael

  Michael

  24 February 2004

  Jah same here hoor, ook nooit live gezien/gehoord, maar van de producties zal in mijn set op Basics een aardig deel te horen zijn :D Net als Black Strobe trouwens!

Comments are closed