earth

Zoals elke maand is het weer tijd voor een nieuwe editie van Earth. Voor de maand maart heeft de organisatie een Australische act uitgenodigd. Infusion komt namelijk een live optreden verzorgen op het feest. Daarnaast zullen ook (resident) Per en Lucien Foort gaan draaien.

De topsets van Mara, Kasey Taylor en Talent competition winnaar 2004 Jeroen Woortman op 13 februari liggen nog vers in ons geheugen, toch is het alweer tijd om vooruit te kijken. Met in februari nog een semi live optreden van Mara hebben we de toon gezet voor het begin van earth 2004. De aankomende twee edities hebben nóg meer livespektakel in petto.

Op de maart editie hebben we met Infusion wederom een australische top act op het podium staan. Dit trio bestaande uit Jamie Stevens, Manuel Sharrad en Frank Xavier is de live sensatie van dit moment. Met de uitverkiezing van het nummer 'Legacy' als best single bij de Dance Music Awards in 2002 kwam Infusion vol in de schijnwerpers te staan. In 2003 werd de illegale mix 'running up that hill' met de Kate Bush sample een veelgezochte bootleg. Later in 2003 kwamen er nog eens twee nummers bij die in samenwerking met Junkie Xl werden gemaakt, en op zijn Radio JXL album terecht kwamen.
Live word de Infusion sound gekenmerkt door een mix van breakbeats, synths, vocals, basslines house en bigbeats, maar bovenal door de energie die ze uitstralen. Met een vernieuwende 100% live performance worden ze al de Underworld van het nieuwe Millenium genoemd.

In area 1 hebben we naast Infusion en resident dj Per deze maand lucien Foort staan.
Deze Rotterdamse house veteraan bracht in 1989 onder de naam Quadrophonia een wereldwijde hit uit waarmee hij zich als producer direct bewees. Zijn tracks onder de pseudoniemen 'The Dutch Liquid' en 'Funk Function' hadden stuk voor stuk groot succes en staan op meerdere Global Underground cd’s. Naast zijn solo releases is Lucien een veelgevraagd remixer, hij mixte o.a. de zusjes Appleton, Kosheen, Dirty Vegas, Junkie XL en back in the days T99. Als dj timmert Lucien nog steeds aan de weg met gigs op vrijwel alle grote dancefestivals en clubs ter wereld.
Lucien Foort is de ideale dj om het energie level van Infusion voort te zetten.

Mc P-Pholl zal deze editie vocale ondersteuning bieden. Deze mc staat bekend om zijn dubby vocals die hij met zijn effecten perfect weet te integreren in de earth sound. Na zijn goede en vooral toevoegende rol in februari zijn we blij hem deze editie weer te hebben staan.

Onder de live benadering van earth valt ook de sfeerverhogende performance van luid&duidelijk. In februari zagen we nog 2 rozenverkopende polaroid fotografen, deze editie transformeren zij weer in een nieuwe gedaante.

Area 2, het Melkweg café is wederom het domein van dj Helpende Henk. Deze rustiger ingestelde 2many dj’s voorloper zal weer een eclecische mix neerzetten, van Beethoven tot Kraftwerk en van hiphop naar tv-tunes. Hij wordt als vanouds ondersteund door de visuals van Jansen met Fortuin.

Playstation participeert als altijd weer in het sanitair. Zij weten alle wc-taboes te doorbreken met hun fantasievolle decoratie en verschijning.

Kijk voor meer informatie op de onderstaande links.

http://www.earth-link.nl
http://www.infusion.net.au
http://www.lucienfoort.nl