De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is bij vele mensen bekend geworden door de bouwfraude onderzoeken. Maar dat is niet het enige gebied waar de mededingingsautoriteit zich mee bemoeid want ook Mojo Concerts wordt onder de loep genomen.

DEN HAAG - Mededingingsautoriteit NMa heeft dinsdag een inval gedaan in het kantoor van concertorganisator Mojo Concerts in Delft. De NMa heeft een "redelijk vermoeden" dat Mojo de concurrentieregels heeft overtreden, zo liet een woordvoerster van de mededingingsautoriteit woensdag weten.

De NMa ondernam actie naar aanleiding van "berichten uit de media en klachten van partijen uit het veld" dat Mojo zijn monopoliepositie misbruikt. Tijdens de inval zijn papieren en digitale bescheiden in beslag genomen, aldus de woordvoerster. Het onderzoek naar de handel en wandel van de concertpromotor kan enkele maanden gaan duren.

Mojo wilde woensdag alleen bevestigen dat de NMa dinsdag is langsgeweest en ook woensdag aanwezig was in het kantoor in Delft. Het bedrijf heeft laten weten aan de NMa alle medewerking te verlenen. De persvoorlichter van Mojo wil vooralsnog niet reageren op de aanleiding voor het NMa-bezoek. Het bedrijf heeft nog een artiestenmanagementkantoor in Amsterdam, maar daar is geen inval gedaan.

Mojo Concerts bestaat sinds 1968 en is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor 95 procent van alle concerten die in Nederland plaatsvinden. Op jaarbasis organiseert Mojo Concerts ongeveer tweehonderd concerten. In de afgelopen jaren was het evenementenbedrijf verantwoordelijk voor de concerten van onder anderen Michael Jackson, de Rolling Stones en Tina Turner. Ook heeft het bedrijf een vinger in de pap bij Pinkpop, North Sea Jazz Festival en Parkpop.

Comments

  • Magneto

    18 February 2004

    pak die nazihonden!

Comments are closed